Retete pentru un gratar gustos

Printeaza

 

Retete pentru gratar:

 

Gratar_4

Reteta zilei: Coaste de miel cu sos de mustar

Coaste_de_miel_cu_sos_de_mustar_3Coaste de miel cu sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper.   Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin ulei de masline Ingrediente pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura otet balsamic 2 linguri ulei de…

Read more »

Frigarui de oaie la gratar

Frigarui_de_oaie_la_gratarFrigarui de oaie la gratar din: carne de oaie, ulei, vin, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de oaie 2 linguri de ulei vegetal 2-3 linguri de vin sec alb 4-5 linguri de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală)…

Read more »

Biftec din carne de vita la gratar

Biftec_din_carne_de_vita_la_gratarBiftec din carne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei, vin, mujdei, sare si piper. Ingrediente: 700 g de file de carne de vită 1 lingură de ulei vegetal 2 linguri de vin sec de masă 4 linguri de mujdei sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi…

Read more »

Antricot de vita la gratar

Antricot_de_vita_la_gratarAntricot de vita la gratar din: carne de vita, ulei, sare, piepr si mujdei. Ingrediente: 700 g de carne de vită 1 lingură de ulei vegetal sare piper negru măcinat 1/3 pahar de mujdei   Mod de preparare: Antricotul se prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi carnea de pelicule şi…

Read more »

File de somon cu paste si rozmarin

File_de_somon_cu_paste_si_rozmarinFile de somon cu paste si rozmarin din: paste, file de somon, margarina, lapte de soia, faina, nucsoara, sare, piper, rozmarin si vin. Inrgediente: 400 g paste 300 g file de somon 50 g margarină 300 ml lapte de soia 2 lingurite făină 1 praf nucșoară  sare  piper negru boabe și măcinat 2-3 fire rozmarin 1-2 lingurite vin alb dulce   Mod de…

Read more »

Frigarui de pui cu ardei gras si sos alb

Frigarui_de_pui_cu_ardei_gras_si_sos_albFrigarui de pui cu ardei gras si sos alb din: carne de pui, unt, ardei gras, sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, smantana. Ingrediente: 800 g carne de pui 50 g unt 1 kg ardei gras roșu 2-3 bucati ardei galben sare grunjoasă 30 ml ulei de floarea-soarelui 1 ceapă Pentru sosul alb 6 căţei usturoi 200 ml smântână 2 lingurite ulei…

Read more »

Piept de curcan la gratar cu sos si garnitura

Piept_de_curcan_la_gratar_cu_sos_si_garnituraPiept de curcan la gratar cu sos si garnitura din: piept de curcan, unt, ardei, otet de mere, sare, piper, ulei de masline, zahar, dovlecei, ciuperci, conopida, unt, piper, cimbru si salata verde. Ingrediente: 800 g piept de curcan 30 g unt 12 ardei pentru sos: 2-3 lingurite oțet de mere sare piper 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingura zahăr…

Read more »

Ruladă de carne cu sos de ierburi

Rulada_de_carne_cu_sos_de_ierburiRuladă de carne cu sos de ierburi din: muschi de porc, rozmarin, frunze de salvie, cimbru verde, patrunjel, usturoi, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 1 1/2 pulpa sau muschi de porc ori vita 3 tije rozmarin verde 2-3 frunze de salvie 3 tije de cimbru verde 1 legatura de patrunjel 3 catei de usturoi…

Read more »

Reteta zilei: Burgeri cu carne de pui si legume

Burgeri_cu_carne_de_pui_si_legume_7Burgeri cu carne de pui si legume din: carne tocata de pui, telina, morcov, ceapa rosie, usturoi, ou, sos de rosii, pesmet, praf de chili, boia de ardei, sos de branza albastra, branza albastra, chifle, rosii, spanac, ardei gras si ceapa verde.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui 1 telina, tocata marunt 1…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta

Friptura_de_vita_si_creveti_la_gratar_cu_suc_de_limeta_19Friptura de vita si creveti la gratar cu suc de limeta din: friptura, creveti, suc de limeta, limeta, praf de usturoi, piper, praf de chili, boia de ardei, usturoi si unt.   Ingrediente: 1 kg friptura de vita 18 creveți curatat si decorticati Sucul de la 1 limeta 1 limeta 1 lingurita praf de usturoi…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar

Salata_cu_piept_de_pui_la_gratar_17Salata cu piept de pui la gratar din: piept de pui, suc de limeta, sos worcestershire, sos de soia, miere, chimen, fulgi de ardei rosu, coriandru, ulei de masline, salata iceberg, varza rosie, spanac, morcovi, boabe de porumb, ardei si ceapa rosie.   Ingrediente pentru sosul de pui: 2 bucati piept de pui dezosat Suc…

Read more »

Cotlet de porc cu mango

Cotlet_de_porc_cu_mangoCotlet de porc cu mango din: cotlet de porc, mango, rosii cherry, ceapa rosie, lime, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, otet balsamic si patrunjel. Ingrediente: 400 g cotlet de porc fără os 2-3 mango 400 g roşii cherry 1 bucata ceapă mare roşie 1 lime 2-3 linguri ulei de măsline  sare grunjoasă  piper  oţet balsamic 1 legatura pătrunjel   Mod de…

Read more »

Cotlet de miel la cuptor

Cotlet_de_miel_la_cuptorCotlet de miel la cuptor din: cotlete de miel, sare, piper, verdeata, vin, rozmarin, ulei, castraveti, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline si marar. Ingrediente: 1,5-1,7 kg cotlet de miel  sare  piper  piper boabe 2 linguri verdeaţă combinată 100-150 ml vin roşu 2 fire rozmarin 3-4 linguri ulei 2 castraveţi proaspeţi 2-3 fire usturoi verde 2-3 linguri zeamă de lămâie sau oţet…

Read more »

Reteta zilei: Burgeri cu carne de curcan si legume coapte

Burgeri_cu_carne_de_curcan_si_legume_coapte_17Burgeri cu carne de curcan si legume coapte din: carne tocata de curcan, ardei, ceapa rosie, bacon, branza maruntita, piper, usturoi, sare, ulei de masline, paine, maioneza si frunze de busuioc.   Ingrediente: 1/2 kg de carne tocata de curcan 1 ardei roșu 2 felii ceapa rosie 2 linguri Bacon maruntit 4 linguri branza maruntita…

Read more »

Muschi de vita pe gratar

Muschi_de_vita_pe_gratarMuschi de vita pe gratar din: rosii, muschi de vita, vin rosu, apa minerala, ulei de masline, rozmarin, boabe piper rosu, sare si piper. Ingrediente: 6 rosii 400 g muschi de vita 200 ml vin rosu 200 ml apa minerala 50 ml ulei de masline rozmarin boabe piper rosu sare piper macinat   Mod de…

Read more »

Frigărui marinate

Frigarui_marinateFrigărui marinate din: pulpa de miel, dovlecel, ceapa, patrunjel, usturoi verde, zeama de lamaie, busuioc, rozmarin, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 1 dovlecel 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 1 legatura de usturoi verde 2 linguri cu zeama de lamaie busuioc rozmarin ulei piper sare   Mod de preparare: Taie carnea…

Read more »

Pui la gratar cu mazare si salata

Chicken and paprika kebabsPui la gratar cu mazare si salata din: piept de pui, sare, piper, cimbru, patrunjel, unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de lamaie, busuioc, branza feta, ardei iute si miere. Ingrediente: 500 g piept de pui sare piper cimbru patrunjel 50 g unt 400 g mazăre 1 bucata salata verde 2 fire de ceapă verde 3 linguri ulei  zeamă…

Read more »

Frigarui de pui cu orez

Frigarui_de_pui_cu_orezFrigarui de pui cu orez din: piept de pui, gogosari, ardei, ceapa, dovlecei, ulei de masline, otet balsamic, orez, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 gogoşari 2 ardei 2 cepe 3 dovlecei 2 linguri ulei de măsline 2 lingurite otet balsamic 3-4 cana căţei usturoi 300 g orez 75 g unt  sare  piper   Mod de preparare: Se spală legumele,…

Read more »

Rulouri din piept de pui cu bacon la gratar

Rulouri_din_piept_de_pui_cu_bacon_la_gratarRulouri din piept de pui cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2-3 vinete 2-3 căţei de usturoi 500 g unt 16 felii bacon 2 ardei sare piper cimbru Pentru ornat pătrunjel boia dulce beţe pentru frigărui   Mod de preparare: Se taie…

Read more »

Frigărui de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia

Frigarui de puiFrigărui de pui cu rozmarin, ceapa si ardei capia din: piept de pui, sare, piper, boia, ardei capia, ceapa rosie, unt si rozmarin. Ingrediente: 500 g piept de pui  sare piper alb si roşu  boia dulce şi iute 3 bucata ardei capia 2 bucata ceapă roşie 100 g unt  rozmarin   Mod de preparare: Se spală bine bucăţile de…

Read more »

 

Coaste in crusta

Coaste_in_crustaCoaste in crusta din: coaste de miel, ulei, otet balsamic, patrunjel, usturoi, ceapa rosie, mustar, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata de 1 kg coaste de miel 2 linguri de ulei 1 lingura de otet balsamic patrunjel usturoi 1/2 ceapa rosie tocata fin mustar muguri de pin sare si piper   Mod…

Read more »

 

Somon cu spanac si sos tartar

Somon_cu_spanac_si_sos_tartarSomon cu spanac si sos tartar din: somon, ulei, spanac, smantana, capere, sare, piper si lamaie. Ingrediente: doua bucati de somon fara piele o lingura ulei 250 g spanac 2 linguri smantana cu putina grasime o lingurita capere sare piper o lamaie   Mod de preparare: Prăjeşte somonul pe grătar sau în tigaie, cu puţin…

Read more »

Sote de spanac cu friptura de miel

Sote_de_spanac_cu_friptura_de_mielSote de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel (cotlet sau pulpă) 700-800 g spanac proaspăt curăţat 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 75 g unt 1 lingura pesmet 1-2 linguri ulei  sare  piper   Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape…

Read more »

Miel în sos de vin, cu legume la grătar

MielMiel în sos de vin, cu legume la grătar din: pulpa de miel, ceapa, ardei iute, vin, ulei de masline, foaie de dafin, ardei, vanata si rosii. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 3 cepe taiate julien 2 ardei iuti 1 pahar cu vin 5 linguri ulei de masline 1 foaie de dafin 2 ardei…

Read more »

 

Dorada umpluta cu ceapa

Dorada_umpluta_cu_ceapaDoradă umplută cu ceapă din: dorada, lamaie, sare, piper, ceapa, chimen, unt si oregano. Ingrediente: 4 dorede mici 1 lamaie sare piper 4 cepe mijlocii 1 lingurita chimen 30 g unt 2 fire de oregano   Mod de preparare: Se ung peştii cu suc de lămâie; se sărează şi se pberează pe dinăuntru şi pe…

Read more »

Souvlaki de porc

Souvlaki_de_porcSouvlaki de porc din: file de porc, usturoi, ulei de masline vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente:  600 g filé de porc 2–3 căței de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri oregano sucul de la 2 lămâi sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel

Gratar_cu_carne_de_vita_porc_pui_si_coaste_de_mielGratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare, piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…

Read more »

Salată cu peşte si ardei capia

Salata_cu_peste_si_ardei_capiaSalată cu peşte si ardei capia din: ton in ulei, ardei capia, ceapa, usturoi, rosii, ardei iute, otet balsamic, sos de soia, salata verde, cimbru si bagheta. Ingrediente: doua conserva de ton in ulei 3 ardei capia o ceapa 2 catei de usturoi doua rosii un ardei iute mic o lingura cu otet balsamic o…

Read more »

 

Reteta zilei: Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga

Cotlete_de_porc_la_gratar_cu_sos_pe_pat_de_mamaliga_5Cotlete de porc la gratar cu sos pe pat de mamaliga din: cotlete de porc, unt, boia de ardei, cimbru, oregano, praf de ceapa, praf de usturoi, cayenne, ceapa, ardei, telina, cimbru, boia de ardei, vin, rosii, smantana, unt, malai si branza cheddar.   Ingrediente pentru cotlete: 2 cotlete cu os 4 linguri unt, topit…

Read more »

Tocana de berbec cu ardei si ceapa

Retete_15Tocana de berbec cu ardei si ceapa din: carne de oaie, ulei, usturoi, apa, ceapa, ardei, cimbru, boia dulce, foi de dafin, piper, codimente, vin, patrunjel si sare. Ingrediente: 600 g carne de oaie sau berbec slaba 100 ml ulei 20 g usturoi 60 ml apa 400 g ceapa 300 g ardei rosii cimbru boia…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale

Cotlete_de_miel_la_gratar_cu_gremolata_de_portocale_6Cotlete de miel la gratar cu gremolata de portocale din: ulei de masline, suc de portocale, cotlete de miel, sare, piper, coaja de portocale, usturoi si cimbru.   Ingrediente cotlete de miel: 2 linguri ulei de masline Sucul de la 2 portocale 4 cotlete de miel Sare si piper dupa gust Ingrediente pentru gremolata: Coaja…

Read more »

 

Frigarui de creveti picante si aromate

Frigarui_de_creveti_picante_si_aromateFrigarui de creveti picante si aromate din: creveti, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie. Ingrediente: 24 creveti mari (curatate si decorticate) 2 catei de usturoi 1 ardei iute rosu coaja rasa de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline sare de mare 1-2 linguri…

Read more »

Tortillas cu legume

Tortillas_cu_legumeTortillas cu legume din: vanata, sare, ardei grasi, ulei de masline, busuioc, parmezan, smantana, piper si tortillas. Ingrediente: 1 vanata sare 2 ardei grasi 3 linguri ulei de masline busuioc tocat 30 g parmezan 2 linguri smantana piper 4 tortillas   Mod de preparare: Se taie vinetele felii, se sărează şi se şterg cu prosoape…

Read more »

Tartine cu somon afumat si ardei gras

Tartine_cu_somon_afumat_si_ardei_grasTartine cu somon afumat din: ardei grasi, ulei de masline, sare, smantana, hrean, bagheta, paine alba, branza de vaci si somon afumat. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline sare 100 g smantana 2 linguri hrea ras (de la borcan) 8 felii bagheta 8 felii paine alba 80 g branza de vaci…

Read more »

 

Frigarui de kiwi cu sos de fructe

Frigarui_de_kiwi_cu_sos_de_fructeFrigarui de kiwi cu sos de fructe din: kiwi, fructul pasiunii, ananas, mango, suc de portocala, suc de lamaie, fructoza si baton de vanilie. Ingrediente: 6 kiwi mari pentru sos: 2 buati fructul pasiunii 100 g ananas proaspat 100 g mango sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lamaie 1 lingura cu fructoza…

Read more »

Reteta zilei: Hot dog cu chilli

Hot_dog_cu_chilli_24Hot dog cu chilli din: chilli, crenvursti, chifle, rosie, ardei iute, ceapa rosie, branza cheddar, avocado, smantana si sos de rosii.   Ingrediente: 2 cesti Chilli 2 crenvursti 2 Chifle hot dog 1 rosie 2 ardei iuti, taiati 3 linguri ceapa rosie, tocata 1 cana branza Cheddar, tocata 1 avocado, taiat bucati 2 linguri de…

Read more »

Frigărui de vită picante

Frigarui_de_vita_picanteFrigărui de vită picante din: muschi de vita, ardei grasi, ceapa verde, pudra de chimen, pudra de curry, otet, boia iute, usturoi, sos de soia, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi de vita 3 ardei grasi 200 g cuscus o legatura ceapa verde o lingurita cu pudra de chimen o lingurita cu pudra de…

Read more »

 

Reteta zilei: Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci

Creveti_la_gratar_pe_pat_de_orez_basmati_cu_ciuperci_33Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa, ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper negru, sare, unt si ceapa verde.   Ingrediente: 1 cana de orez basmati 2 cani de apa 7 ciuperci proaspete 9 creveți, decorticati 1 lingura de ulei de masline 2 lingurite…

Read more »

 

Frigarui de legume

Frigarui_de_legumeFrigarui de legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, oregano, rozmarin, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi de culori diferite 4 fire ceapa 24 rosii mici o lingurita oregano o lingurita rozmarin ulei de masline sare   Mod de preparare: Se curăţă toate legumele şi se taie cuburi, rondele sau…

Read more »

Frigarui de porc cu paine si tzatziki

Frigarui_de_porc_cu_paine_si_tzatzikiFrigarui de porc cu paine si tzatziki din: file de porc, usturoi, ulei de masline, vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper. Inrgediente: 600 g filé de porc 2–3 căței de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri oregano sucul de la 2 lămâi sare piper…

Read more »

Piept de pui cu ţelină

Piept_de_pui_cu_telinaPiept de pui cu ţelină din: piept de pui, telina, arpacas, zahar pudra, sos de soia, ulei de masline, usturoi, ceapa, scortisoara, ulei de floarea soarelui si busuioc. Ingrediente: 4 piepti de pui mai mici o telina mai mare 150 g arpacas doua linguri cu zahar pudra 80 ml sos de soia 80 ml ulei…

Read more »

Gratar coreean (Bulgogi)

Gratar_coreean_9Gratar coreean din: carne de vita, pudra de nuca, sos, sos de soia, suc de pere, zahar, suc de ghimbir, miere, ceapa verde, usturoi, sare de dusan, ulei de susan, piper.   Ingrediente: 500 g carne de vită puţină pudră de nucă sos pentru carnea de vită 4 linguri cu sos de soia maturat 4…

Read more »

Muschiulet de porc cu costita si cartofi

Muschiulet_de_porc_cu_costita_si_cartofiMuschiulet de porc cu costita si cartofi din: muschiulet de porc, costita, cartofi fierti, castraveti murati, gogosari murati, porumb si fasole rosie. Ingrediente: 150g muschiulet de porc 20g costita 150g cartofi fierti 20g castraveti murati 20g gogosari murati 10g porumb 10g fasole rosie   Mod de preparare: Se imbraca muschiuletul cu costita, dupa care se…

Read more »

Reteta zilei: Curcan la gratar

Curcan_la_gratar_13Curcan la gratar din: curcan, unt, praf de usturoi, piper si sare.   Ingrediente: 1 curcan 4 linguri unt topit 1 lingura praf de usturoi 1 lingura piper 2 lingurite de sare   Mod de preparare: Pregatiti gratarul. Intre timp pregatiti curcanul. Topiti untul, ungeti curcanul, adaugati praful de usturoi, sarea și piperul. Puneti curcanul…

Read more »

 

Aripi de pui cu legume

Aripi_de_pui_cu_legumeAripi de pui cu legume din: aripi de pui, cartofi, sos de soia, sos hoisin, otet de orez, usturoi, miere, cuisoare, scortisoara, anason, boia dulce, sare, piper, ulei, cimbru, sos de ardei iute, morcovi si telina. Ingrediente: 600 g aripi de pui 700 g cartofi mici 30 ml sos de soia 30 ml sos hoisin…

Read more »

Friptură de porc cu sos picant

Friptura_de_porc_cu_sos_picantFriptură de porc cu sos picant din: cotlete de porc, boia dulce, boia iute, oregano, cimbru, suc de rosii, usturoi, sos de soia, miere, otet balsamic, broccoli, sare, piper, ulei si mazare. Ingrediente: 800 g cotlete de porc 5 g boia dulce 5 g boia iute 5 g zahar tos 10 g oregano 10 g…

Read more »

 

Piept de porc la gratar cu cartofi dulci

Piept_de_porc_la_gratar_cu_cartofi_dulci.pngO reteta delicioasa de piept de porc la gratar cu:cartofi dulci, cimbru uscat, maghiran uscat, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 12 felii de piept de porc fără os 4 cartofi dulci 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă rasă maghiran uscat 1 linguriţă coriandru măcinat 50 ml ulei 1 linguriţă pudră de usturoi…

Read more »

 

Mix Grill cu muraturi

Mix_Grill_cu_muraturi.pngO reteta delicioasa de mix grill cu:ceafa de porc, ficat de porc, carnati afumati, pastrama de oaie, pulpe de pui, muraturi asortate, ceapa rosie, cimbru uscat, boia dulce, coriandru macinat, ulei din samburi de struguri, sare, piper. Ingrediente: 250g ceafă de porc fără os 250g ficat de porc sau vită 250g cârnaţi afumaţi 250g pastrama…

Read more »

Şalău cu mix de legume

Salau_cu_mix_de_legumeŞalău cu mix de legume din: triunchiuri de salau, cartofi dulci, dolveac, ardei iute, rosii, ciuperci, ardei capia, masline, pasta de tomate, ulei de masline, seminte de susan, sare, piper si varza rosie. Ingrediente: 4 trunchiuri de salau doi cartofi dulci doua felii dovleac pentru placinta un ardei iute 4 rosii 300 g ciuperci doi…

Read more »

Naut cu legume

Naut_cu_legume.pngO reteta delicioasa de naut cu:eapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un ardei iute mic 100 ml ulei…

Read more »

Piept de pui cu sos picant

Piept_de_pui_cu_sos_picant.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu:cartofi, morcovi, telina, rosii, ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 buc. piept de pui mai mari 500 g cartofi doi morcovi o ţelină 700 g roşii un ardei iute un ardei capia o ceapă doi căţei…

Read more »

 

File de crap cu crusta de arahide

File_de_crap_cu_crusta_de_arahideFile de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar, faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare) sare piper zahar 2 linguri faina 4 linguri ulei 1 castravete 1 lingura otet 100 g branza de vaci…

Read more »

Muşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac

Muschi_de_vita_pe_pat_de_cartofi_si_spanacMuşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac din: muschi de vita, cartofi, spanac, ceapa verde, unt, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita 2 cartofi mari 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 50 g unt 1 ou 8 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi spanacul,…

Read more »

Friptura cu sos de branza

Friptura_cu_sos_de_branzaFriptura cu sos de branza  din: piept de pui, sare, smantana, crema de branza, ceapa ciorii si piper. Ingrediente: 4 fleii piept de pui sare pentru sos: un pahar mare smantana 2 cutii crema simpla de branza cateva fire ceapa ciorii un praf piper   Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune pe…

Read more »

Pere umplute cu nuci si gem

Pere_umplute_cu_nuci_si_gemPere umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere, gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta. Ingrediente: 4 pere mari 2 linguri zeama de lamaie 50 g miez de nuca sfaramat 3 linguri miere de albine 100 g gem de coacaze sau de gutui 60…

Read more »

Ton pe gratar cu banane

Ton_pe_gratar_cu_bananeTon pe gratar cu banane din: mango, apa, banane, stafide, ulei de masline, file de ton, sare si piper. Ingrediente: 1 mango foarte copt 1/2 ceasca apa 2 banane taiate felii 1/4 ceasca stafide o lingura ulei de masline 500 g file de ton sare piper   Mod de preparare: într-o tigaie, puneţi apa la…

Read more »

 

Muschi de vita in ierburi aromatice

Muschi_de_vita_in_ierburi_aromaticeMuschi de vita in ierburi aromatice din: muschi de vita, sare grunjoasa, piper negru, cimbru macinat, rozmarin macinat, usturoi, ulei de masline, pulpa de rosii, chilli, piper rosu, sare, zahar si ulei de masline. Ingrediente: un kg muschi de vita sare grunjoasa 100 g piper negru cimbru macinat rozmarin macinat usturoi uscat si macinat 2-3…

Read more »

 

Langustine la gratar, cu sos verde

Langustine_la_gratar_cu_sos_verdeLangustine la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de vaci. Ingrediente: 24 langustine 1 lingura cu ulei de masline sare si piper macinat pentru sosul verde: 12 frunze mari de busuioc 2 linguri cu tarhon proaspat 2 lamai 1…

Read more »

 

Frigarui de ton marinat

Retete_1Frigarui de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru, patrunjel, capere, vinegreta. Ingrediente: 1 bucata de ton de 500 g 12 catei de usturoi pentru marinata: 2 rosii 2 catei de usturoi 1 lamaie galbena 2 varfuri de cutit de ardei iute 4…

Read more »

 

Salată de legume cu caşcaval

Salata_de_legume_cu_cascavalSalată de legume cu caşcaval din: cascaval, rosii cherry, masline, ardei gras, morcovi, ceapa verde, paste, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 100 g cascaval 250 g rosii cherry 75 g masline 1 ardei gras 1 morcov 1 legatura de ceapa verde 100 g paste (tagliatelle) patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Pune pastele la…

Read more »

Sendviş de mămăligă

Sendvis_de_mamaligaSendviş de mămăligă din: mamaliga, dovlecel, friptura, rosii si unt. Ingrediente: mamaliga rece 1 dovlecel friptura rece 1-2 rosii unt   Mod de preparare: Ţi-a rămas mămăligă şi nu te înduri s-o arunci. Poţi face nişte sendvişuri cu totul surprinzătoare. Taie mămăliga în felii şi prăjeşte-le un pic în unt. Taie roşiile şi dovleceii în…

Read more »

Peste pe pat de legume

Peste_pe_pat_de_legumePeste pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura: legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa…

Read more »

Ceafa la gratar cu garnitura

Ceafa_la_gratar_cu_garnituraCeafa la gratar cu garnitura din: ceafa, ceapa, usturoi, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde morcov si piure de cartofi. Ingrediente: un kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei de usturoi 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 300 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat…

Read more »

Curcan cu fasole, porumb si rosii

Curcan_cu_fasole_porumb_si_rosiiCurcan cu fasole, porumb si rosii din: carne de curcan, ulei de masline rafinat, busuioc, sare, piper, usturoi, fasole vede, porumb, rosii, suc de lamaie si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne de curcan fără piele, fără oase, piept sau pulpă, cupă preferinţă 25 ml ulei de măslne rafinat jumătate de ceaşcă de busuioc proaspăt,…

Read more »

Piept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola

Piept_de_pui_umplut_cu_spanac_si_gorgonzolaPiept de pui umplut cu spanac şi gorgonzola din: piept de pui, frunze de spanac, branza gorgonzola, ceapa, dovlecei, rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 500 g frunze de spanac 200 g branza gorgonzola 2 cepe 2 dovlecei 2 rosii ulei de masline sare piper   Mod…

Read more »

Frigarui picante de pui

Frigarui_picante_de_puiFrigarui picante de pui din: fileuri din piept de pui, sos de soia, sherry, praf de copt, ceapa verde, sos chilli dulce si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g fileuri din piept de pui 12 tepuse pentru frigarui pentru marinata: 4 linguri sos de soia 4 linguri de sherry (sau visinata) 2 lingurite praf de…

Read more »

Salata de piept de pui si avocado

Salata_de_piept_de_pui_si_avocadoSalata de piept de pui si avocado din: frunze de spanac, piept de pui dezosat, crutoane, patrunjel, avocado, rosii uscate, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 200 g frunze de spanac 100 g piept de pui dezosat 200 g crutoane 1 legatura patrunjel 1-2 avocado 2-3 rosii uscate ulei de masline otet balsamic  …

Read more »

 

Bruschete in trei culori

Bruschete_in_trei_culoriBruschete in trei culori din: bagheta, ciuperci, ceapa, avocado, lamaie, rosii, vin alb, cascaval, ardei copti, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta 400 g ciuperci 2 cepe 1 avocado 1/2 lamaie 2 rosii 75 ml vin alb 100 g cascaval 4 ardei copti 3 catei de usturoi 1 lingura…

Read more »

Tocanita de vinete cu vita

Tocanita_de_vinete_cu_vitaTocanita de vinete cu vita din: vinete, vrabioara de vitel, rosii, ardei, ceapa rosie, sare, piper, ulei de masline, malai, sare si ulei. Ingrediente: 3-4 vinete medii 400 g vrabioara de vitel 500 g rosii un ardei o ceapa mare rosie sare piper 3-4 linguri ulei de masline pentru mamaliga: 500 ml apa 300 ml…

Read more »

 

Cotlete de miel cu sos oyster si fasole verde

Cotlete_de_miel_cu_sos_oyster_si_fasole_verdeCotlete de miel cu sos oyster si fasole verde din: cotlete de miel, fasole verde, sos oyster, unt, ulei de orez, zahar brun, lamaie si sos chilli. Ingrediente: 600 g cotlete de miel 500 g fasole verde 50 ml sos oyster 50 ml sos de soia 50 g unt 20 ml ulei de orez 1…

Read more »

Muschi de porc cu ierburi aromate

Muschi_de_porc_cu_ierburi_aromateMuschi de porc cu ierburi aromate din: smantana, suc de lamaie, coaja de lamaie, verdeturi asortate, muschi de porc, sare si piper. Ingrediente: 200 ml smântână 1 linguriță suc de lămâie 2 lingurițe ulei de măsline 1 priză coajă de lămâie rasă 1 legătură verdețuri asortate (cimbru, salvie, pătrunjel) 600 g mușchi de porc cu…

Read more »

Frigarui cu mix mexican

Frigarui_cu_mix_mexicanFrigarui cu mix mexican din: muschi afumat de porc, busuioc, piper, boia iute, sare, uleid e masline, orez, porumb, ardei rosu, unt si piper. Ingrediente: 800 g muschi afumat de porc 2 crengute busuioc piper boia iute sare ulei de masline bete pentru frigarui pentru mixul mexican: 300 g orez 200 g porumb dulce 2-3…

Read more »

Friptura de vita cu salata

Friptura_de_vita_cu_salataFriptura de vita cu salata din: muschi de vita, ulei, rosioare, avocado, suc de lamaie, sare, piper si coriandru. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o lingura de ulei pentru salata: 6 rosioare un grepfrut roz un avocado sucul unei lamai sare piper cateva frunze de coriandru   Mod de preparare: Grepfrutul se decojeste, se…

Read more »

Ananas cu piept de pui

Ananas_cu_piept_de_puiAnanas cu piept de pui din: piept de pui, ananas, zahar brun, ardei iute, sos de soia, miere, ulei de masline, ceapa verde, sare si coniac. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ananas sau o conserva mare de ananas 2 linguri cu zahar brun pentru marinata: 1 aredei iute rosu 2 linguri cu sos de…

Read more »

Peste la gratar cu ardei si ghimbir

Peste_la_gratar_cu_ardei_si_ghimbirPeste la gratar cu ardei si ghimbir din: ghimbir, usturoi, ardei iute, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sos de soia, suc de lamaie, sare, piper si dorada. Ingrediente: cca 3 cm ghimbir 3 căței de usturoi 2 ardei iuți roșii 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 3 linguri ulei 3…

Read more »

Chiftelute suedeze

Chiftelute_suedezeChiftelute suedeze din: carne de porc, carne de vita, smantana, paine, lapte, usturoi, ou, mustar, ceapa verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 300 g carne de vita tocata 200 ml smantana 1 felie mare de paine 50 ml lapte 1 catel de usturoi 1 ou 1 lingurita cu mustar…

Read more »

Ton cu fasole si ceapa

Ton_cu_fasole_si_ceapaTon cu fasole si ceapa din: fasole verde, sare, fasole alba, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, mustar, otet balsamic, piper, ulei si ton. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 2 conserve mici boabe de fasole albă 1 ceapă roșie 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 2 linguri muștar 5 linguri oțet balsamic…

Read more »

Frigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc

Frigarui_cu_carne_de_berbecut_si_piept_afumat_de_porcFrigarui cu carne de berbecut si piept afumat de porc din: carne de berbecut, piept  afumat de porc, ceapa rosie, sare, piper rosu, lamai, salata verde, rosii, ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de berbecut 400 g piept afumat de porc 2-3 cepe rosii sare piper rosu 2 lamai o salata verde 3-4 rosii…

Read more »

Retete gustoase si aromate: Pui mexican

Pui_mexicanPui mexican din: piept de pui, sare, piper, praf de chilli, ardei capia picanti, dovlecel, unt cu sare, rosii, ananas, rosii, ardei, usturoi, ceapa rosie, cartofi, cimbru si ulei de masline. Ingrediente: 4-8 bete frigarui 600 g piept de pui sare piper praf de chilli 2 ardei capia picanti un dovlecel cu coaja verde 50…

Read more »

Rulouri cu bacon la gratar

Rulouri_cu_bacon_la_gratarRulouri cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce. Ingrediente: 2 piepti de pui 2-3 vinete 2-3 catei de usturoi 50 g unt 16 felii bacon 2 ardei sare piper cimbru pentru ornat: patrunjel boia dulce bete pentru frigarui   Mod de preparare: Se…

Read more »

Ficat de porc în sos de roşii

Ficat_de_porc_în_sos_de_rosiiFicat de porc în sos de roşii din: ficat de porc, lapte, rosii, ceapa verde, usturoi, sare, piper, foaie de dafin, apa, malai, ulei, unt si cimbru. Ingrediente: 500 g ficat de porc 300 ml lapte 500 g rosii o legatura ceapa verde un fir de usturoi sare piper o foaie de dafin pentru mamaliga:…

Read more »

Minitarte cu lamaie

Minitarte_cu_lamaieMinitarte cu lamaie din: faina, unt, galbenus, zahar, sare, galbenusuri, amidon, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri. Ingrediente: aluat: 150 g faina 100 g unt rece 1 galbenus 50 g zahar sare umplutura: 5 galbenusuri 1 lingura amidon 5 linguri smantana 100 g zahar pudra 100 ml suc de lamaie…

Read more »

Pastrav la gratar cu garnitura

Pastrav_la_gratar_cu_garnituraPastrav la gratar cu garnitura din: pastrav, cimbru, rozmarin, lamaie, foi de dafin, ulei, sare, ceapa rosie, rosioare, fasole verde, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucati pastrav o ramurica cimbru o ramurica rozmarin o lamaie 4 foi dafin 4 linguri ulei sare pentru garnitura: 2 cepe rosii 4 rosioare 400 g fasole verde congelata o…

Read more »

 

Pastrav la gratar cu garnitura

Pastrav_la_gratar_cu_garnituraPastrav la gratar cu garnitura din: pastrav, cimbru, rozmarin, lamaie, foi de dafin, ulei, sare, ceapa rosie, rosioare, fasole verde, patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucati pastrav o ramurica cimbru o ramurica rozmarin o lamaie 4 foi dafin 4 linguri ulei sare pentru garnitura: 2 cepe rosii 4 rosioare 400 g fasole verde congelata o…

Read more »

Fleică de porc împănată la grătar

Fleica_de_porc_împanata_la_gratarFleică de porc împănată la grătar din: muschiuleti de porc, slanina, usturoi, malai, ulei si sare. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc (circa 1,5) 250 g slanina 1 capatana de usturoi 200 g malai 50 ml ulei 30 g sare   Mod de preparare: Degresezi fleica, o cureţi de pie­liţe, o speli şi o laşi să…

Read more »

Peste la gratar in stil mediteranean

Peste_la_gratar_in_stil_mediteraneanPeste la gratar in stil mediteranean din: pesti, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, usutroi, ardei iute, rozmarin, ulei de masline, cartofi, samburi de pin, masline negre si lamaie. Ingrediente: 4 pesti curatati 4 linguri suc de lamaie sare piper 1/2 legatura patrunjel 3 catei de usturoi 2 ardei iuti rosii 2 fire rozmarin 4…

Read more »

Varză murată cu ciolan afumat

Varza_murata_cu_ciolan_afumatVarză murată cu ciolan afumat din: varza murata, ceapa, bulion, ciolan afumat, ulei, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 varza murata mare 2 cepe potrivite 1 lingura bulion 2 ciolane afumate ulei sare piper 2 foi de dafin   Mod de preparare: Ţii varza murată la desărat 2 ore, apoi o scurgi şi…

Read more »

Rata cu ghimbir

Rata_cu_ghimbirRata cu ghimbir  din: sos de soia, apa, ghimbir, sare, piper, ierburi aromate, piept de rata cu grasime si suc de rosii. Ingrediente: sos marinata: sos de soia 500 g apa un ghimbir proaspat sare piper ierburi aromate dupa gust ingrediente friptura: piept de rata cu grasime ierburi aromate sare piper suc de rosii  …

Read more »

Frigarui de vitel cu ceapa si galuste de cartofi

Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureFrigarui de vitel cu ceapa si galuste de cartofi din: vin alb sec, ulei de masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper si sare. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de măsline • 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vițel (pulpă) 3 cepe mici piper sare  …

Read more »

Muschi de vita la gratar cu garnitura

Muschi_de_vita_la_gratar_cu_garnituraMuschi de vita la gratar cu garnitura din: mazare, muschi de vita, cartofi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g mazare congelata 2 felii de muschi de vita 4 cartofi sucul de la 1/2 lamaie sare piper   Mod de preparare: Pentru ca muşchiul de vită să fie fraged, fie se cumpără carne…

Read more »

Cotlete de miel la grătar

Cotlete_de_miel_la_gratarCotlete de miel la grătar din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline, rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel verde si sos remoulade. Ingrediente: 6 cotlete de miel cu os 1lămâie 4 linguri ulei de măsline 3 fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde sos remoulade   Mod de preparare:…

Read more »

Muşchiuleţ de porc pe varză cu mere coapte

Muschiulet_de_porc_pe_varza_cu_mere_coapteMuşchiuleţ de porc pe varză cu mere coapte din: muschi de porc, usturoi, sare, cimbru, rozmarin, frunze de salvie, piper, varza murata, mere si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 capatana de usturoi 1 lingurita sare 1 lingurita cimbru rozmarin 3-4 frunze de salvie piper 1 varza murata 4-5 mere sare   Mod de…

Read more »

Frigărui de vită pe pat de cuşcuş

Frigarui_de_vita_pe_pat_de_cuscusFrigărui de vită pe pat de cuşcuş din: carne de vita, cuscus, ardei gras, unt, patrunjel verde, concentrat de legume, vin rosu, otet balsamic, ulei, foi de dafin, chimion si piper. Ingrediente: 700 g carne de vita 250 g cuscus 1 ardei gras 2 linguri cu unt patrunjel verde 1 lingurita concentrat de legume pentru…

Read more »

 

Rata condimentata cu sos de chilli

Rata_condimentata_cu_sos_de_chilliRata condimentata cu sos de chilli din: rata, sare, piper, miere, ardei iute, usturoi, otet de mere, zahar brun, faina, ulei de susan si praz. Ingrediente: 1 rata (1,8 kg) sare piper 5 linguri miere 25 g ardei iuti rosii 2 catei de usturoi 30 ml otet de mere 50 g zahar brun 250 g…

Read more »

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.