Retete pentru Pasti: Coaste de miel cu glazura

Printeaza

Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu din: coaste de miel, rozmarin, menta, mustar dijon, ulei de masline, miere, usturoi, sare, piper, miere, sos de soia, vin rosu, otet balsamic

Ingrediente pentru marinata:Retete_pentru_Pasti_Coaste_de_miel_cu_glazura

  • 1 rand coaste de miel
  • 2 linguri rozmarin proaspat
  • 1 lingura menta proaspata
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 3 linguri miere
  • 8 catei de usturoi
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper

Ingrediente pentru glazura:

  • 3 linguri miere
  • 1/4 ceasca sos de soia

Ingrediente pentru sos:

  • 1/2 cana vin rosu sec
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Spalati bine carnea de miel. Uscati cu prosoape de hartie. Se lasa la temperatura camerei timp de 30 minute. Intr-un blender, combina toate ingredientele marinata pana la omogenizare. Pastrati deoparte 1 lingura din marinata. Frecati coastele cu restul de marinata.

Lasatai sa stea la temperatura camerei 30 minute-1 ora. Se incalzeste cuptorul la 200C . Transferați carnea pe o foaie de copt intr-o tava. Si dati la cuptor. Amestecati impreuna ingredientele pentru glazura si ungeti coastele odata la 5 minute pana terminati glazura.

Scoateți carnea de miel din cuptor si se lasa sa se ​​odihneasca 20 de minute. Intre timp preparati sosul. Intr-o tigaie puneti lingura de condimente de la marinata. Apoi adaugati vinul si otetul balsamic. Dati focul mic si lasati sa scada. Se taie coastele de miel si se servesc cu sos cald.

 

Coaste de miel cu glazura de miere si sos de vin rosu

 

Retete_pentru_Pasti_Coaste_de_miel_cu_glazura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.