Retete pentru masa de Sfanta Maria

Printeaza

 

Retete:

 

Retete pentru masa de Sfanta Maria

Aperitive pentru masa de Sfanta Maria

Aperitive cu somon si branza

Aperitive_cu_somon_si_branzaAperitive cu somon si branza din: castraveti, file de somon afumat, lamaie, branza de vaci, branza de oaie, piper. Ingrediente: 2 castraveti mari 200 g file de somon afumat 1/2 lamaie 175 g branza de vaci 175 g branza veche de oaie piper   Mod de preparare: Speli castraveţii şi îi tai în patru. îi…Read more »

 

Aperitive cu roquefort si nuci

Retete_1Aperitive cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1 lingurita rasa de mustar   Mod de preparare: Preparaţi untul de roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…Read more »

 

Rulouri din clătite cu somon afumat si oua

Rulouri_din_clatite_cu_somon_afumat_si_ouaAperitive: Rulouri din clătite cu somon afumat si oua din: oua, file de somon afumat, smantana, salata verde, suc de lamaie, patrunjel, oua, faina, lapte, sare si ulei. Ingrediente: 8 oua fierte 100 g file de somon afumat 100 g smantana salata verde suc de lamaie patrunjel verde pentru clatite: 3 oua 1 cana cu…Read more »

Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume

Rulouri_de_sunca_cu_maioneza_si_legumeAperitive: Rulouri de şuncă cu maioneză şi legume din: sunca de porc, cartofi, morcovi, gogosari, nuci, telina, maioneza, patrunjel, sare, piper, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 15 felii de sunca de porc (curcan) 2 cartofi mari 2 morcovi mari 4 gogosari potriviti in otet 100 g nuci zdrobite 1 telina potrivita 5 linguri de maioneza…Read more »

Ciorbe pentru masa de Sfanta Maria

 

Ciorba cu broccoli si ardei gras

Ciorba_cu_broccoli_si_ardei_grasCiorba cu broccoli si ardei gras din: broccoli, ardei gras, telina, ceapa verde, zer, ulei de masline, morcov, fidea, rosie, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g broccoli 3 ardei grași ½ țelină 1 legătură ceapă verde 500 ml zer 1 lingură ulei de măsline 1 morcov 50 g fidea 1 roșie 1 legătură pătrunjel sare  …Read more »

Ciorba cu fasole, ciuperci si mazare

Ciorba_cu_fasole_ciuperci_si_mazareCiorba cu fasole, ciuperci si mazare din: morcovi, fasole pastai, mazare, ciuperci, ceapa, concentrat de vita, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 200 g fasole pastai o cutie mica de mazare conservata o cutie de ciuperci o ceapa alba 2-3 linguri ulei un cub concentrat de vita 3 linguri bulion sare piper   Mod de…Read more »

Borş rusesc de peşte

Bors_rusesc_de_pesteBorş rusesc de peşte din: crap, ceapa, castraveti in saramura, bulion, unt, masline, boabe de piper, foaie de dafin, marar, patrunjel, smantana. Inrgediente: 1 kg capete si cozi de crap (sau diversi pesti mici intregi) 800 g crap (sau somn), taiat bucati 2 cepe 5-6 castraveti in saramura 3 linguri bulion 50 g unt 100…Read more »

Ciorba cu dovlecei, ciuperci in saramura si porumb

Ciorba_cu_dovlecei_ciuperci_in_saramura_si_porumbCiorba cu dovlecei, ciuperci in saramura si porumb din: dovlecei, ciuperci in saramura, cartofi, morcovi, boabe de porumb, ceapa, rosii, telina, patrunjel, smantana, sare, piper, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 400 g dovlecei cubulețe conservați în sare 350 g ciuperci în saramură 3 cartofi 2 morcovi 100 g boabe de porumb dulce 2…Read more »

Ciorba de pui cu telina si smantana

Ciorba_de_pui.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, smantana, morcovi, ceapa, usturoi, telina, radacina de patrunjel, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 500g smântână 1 morcovi 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ţelina 2 rădăcini de pătrunjel 1 leg. pătrunjel verde 2 lămăi sare piper măcinat   Mod de preparare: Puneţi la…Read more »

Ciorba de varza dulce cu smantana si marar

Ciorba_de_varza_dulce_cu_smantana_si_mararCiorba de varza dulce cu smantana si marar din: varza dulce, morcovi, radacina de patrunjel, crenvursti de pui, smantana, bors, ulei de masline, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 varză dulce mijlocie 2 morcovi noi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 3 crenvurști de pui 200 g smântână 500 ml borș 2 linguri ulei de măsline…Read more »

 

Feluri principale pentru masa de Sfanta Maria

Piept de curcan cu piure

Piept_de_curcan_cu_piurePiept de curcan cu piure din: cartofi, unt, lapte, piept de curcan, telina, paine, busuioc, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 800 g cartofi 100 g unt 200 ml lapte 1 piept de curcan 2 tije de țelină felii de pâine veche busuioc uscat ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se pun…Read more »

Piept de curcan la gratar

Piept_de_curcan_la_gratarPiept de curcan la gratar din: piept de curcan, frunze de salata, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan frunze de salată ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se unge cu ulei carnea de curcan și se presară cu sare și piper. Se frige pe grătarul bine încins,…Read more »

 

Reteta zilei: Pui cu creveti si fasole verde

Pui_cu_creveti_si_fasole_verde_08Pui cu creveti si fasole verde din: piept de pui, creveti, fasole verde, ceapa, nuca de cocos, coriandru, amestec de ardei iute cu pasta de creveti, limeta, zahar, lapte de cococs, sare.   Ingrediente: 1 piept de pui fiert, racit si maruntit 10 creveti, decojiti si taiati pe jumatate 15 pastai fasole verde, fiarta 1…Read more »

 

Gaina cu ciuperci si costita in sos de vin

Gaina_cu_ciuperci_si_costita_in_sos_de_vinGaina cu ciuperci si costita in sos de vin din: vin rosu, costita afumata, pasta de rosii, gaina, ceapa, ciuperci, patrunjel, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 400 ml vin roșu 200 g costiță afumată 100 g pastă de roșii 1 găină 8 cepe mici 8 ciuperci pătrunjel proaspăt sare piper boia de ardei iute…Read more »

Burgeri cu carne de porc si chorizo

Burgeri_cu_carne_de_porc_si_chorizoBurgeri cu carne de porc si chorizo din: carnati chorizo, carnati de porc, paprika afumata, zeama de lime, coriandru, mix de fasole, ou, ulei de masline, chifle ciabatta, smantana, avocado, frunze de rucola. Ingrediente: 100 g carnati chorizo, scosi din piele 3 carnati de porc, proaspete, scosi din piele 1/4 lingurita de paprika afumata 1…Read more »

Friptură de porc cu salata de mere

Friptura_de_porc_cu_salata_de_mereFriptură de porc cu salata de mere din: unt de arahide, sos dulce de ardei iute, muschi de porc, zeama de lime, sos de peste, mere, zahar, coriandru, menta. Ingrediente: 3 linguri unt de arahide 3 linguri sos dulce de ardei iute 4 felii muschi de porc pentru salata: zeama de la 2 lime 1…Read more »

Muşchi de vită în crustă de prosciutto

Muschi_de_vita_în_crusta_de_prosciuttoMuşchi de vită în crustă de prosciutto din: muschi de vita, prosciutto, vin, creveti, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, rosii, zahar brun, unt, miere, otet balsamic, ghimbir, nucsoara, scortisoara, vin, fructe de padure. Ingrediente: 250 g muschi de vita 20 g prosciutto 50 g creveti decorticati 20-30 vin alb demisec 1-2 linguri ulei…Read more »

Cum se prepara Stir fry cu carne de vita afumata (video)

Cum_se_prepara_Stir_fry_cu_carne_de_vita_afumataRetete video: Cum se prepara Stir fry cu carne de vita afumata Vezi mai multe video din blogRead more »

Salate pentru masa de Sfanta Maria

Reteta zilei: Salata de cruditati cu grapefruit si masline

Salata_de_cruditati_cu_grapefruit_si_masline_08Salata de cruditati cu grepfruit si masline din: ridichi, grapefruit rosu, salata iceberg, radicchio, rosii cherry, masline verzi, sare, ulei.   Ingrediente: 4-5 ridichi 1 grapefruit rosu 1 salata iceberg 1 radicchio 5-6 rosii cherry 6-8 masline verzi sare ulei   Mod de preparare: Taiati ridichile in jumatati, apoi feliati-le. Taiati rosiile in jumatati.. Curatati…Read more »

 

Reteta zilei: Salata thailandeza dulce picanta

Salata_thailandeza_dulce_picanta_12Salata thailandeza dulce picanta din: papaya verde, fasole verde, rosii cherry, usturoi, limeta, zahar, sos de peste, ardei iute, praf de creveti, busuioc, coriandru, patrunjel, arahide.   Ingrediente: 250g papaya verde 15-20 pastai fasole verde 5 rosii cherry 1 limeta 1 catel de usturoi 1 lingura zahar 3 linguri de sos de peste 1 ardei…Read more »

Reteta zilei: Salata de castraveti cu ceapa si branza feta

Salata_de_castraveti_cu_ceapa_si_branza fetaSalata de castraveti cu ceapa si branza feta din: suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, castravete, ceapa, branza feta.   Ingrediente pentru dressing: 2 lingurite suc de lamaie 1 lingurita ulei de masline sare piper Ingrediente pentru salata: 2 cesti felii subtiri de castravete 1/4 ceasca felii subtiri de ceapa branza feta maruntita…Read more »

 

Reteta zilei: Salata de legume cu vinegreta de otet balsamic si parmezan ras

Salata_de_legume_cu_vinegreta_de_otet_balsamic_si_parmezan_ras_07Salata de legume cu vinegreta de otet balsamic si parmezan ras din: spanac, castraveti, rosii cherry, morcov, parmezan, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 1/2 buchet spanac, spalat si uscat 2 castraveti 1 ceasca rosii cherry, injumatatite 1 morcov, taiat felii subtiri Parmezan ras 2 linguri otet balsamic 2 linguri ulei de…Read more »

Reteta zilei: Salata de castraveti cu dressing de smantana si boia de ardei

Salata_de_castraveti_cu_dressing_de_smantana_si_boia_de_ardei_06Salata de castraveti cu dressing de smantana si boia de ardei din: castraveti, sare, smantana, boia de ardei, otet de vin alb, boia de ardei dulce, smantana, ulei de masline, piper.   Ingrediente salata: 3-4 castraveti 2 lingurite sare smantana si boia de ardei, pentru servire Ingrediente Dressing: 2 catei de usturoi, fin tocat 1/4…Read more »

Deserturi pentru masa de Sfanta Maria

Reteta zilei: Prajitura cu fructe uscate

Prajitura_cu_fructe_uscate_05Prajitura cu fructe uscate din: ou, zahar, unt, faina, praf de copt, nuci, curmale, stafide.   Ingrediente: 1 ou 5 lingurite de zahar 100 g unt 1 pahar de faina 1 lingurita praf de copt nuci, curmale, stafide   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 250C. Tocati marunt fructele uscate. Bateti bine oul cu zahar…Read more »

 

Reteta zilei: Briose cu pere si scortisoara

Briose_cu_pere_si_scortisoaraBriose cu pere si scortisoara din: pere, zahar, unt, oua, esenta  de vanilie, faina, praf de copt, sare, scortisoara, unt.   Ingrediente: 2 cani pere decojite si taiate cubulete 1 cana de zahar 1 bucata de unt, topit si racit 2 oua, usor batute 1 lingurita de esenta de vanilie 1.5 cani faina 1 lingurita…Read more »

Reteta zilei: Tort cu mousse de lamaie

Tort_cu_mousse_de_lamaieTort cu mousse de lamaie din: oua, zahar, faina, praf de copt, lamai, gelatina, frisca, zahar, lichior limoncello.   Ingrediente blat: 3 oua 90g zahar 90g faina 1/4 lingurita praf de copt Ingrediente mousse: 2 oua 100g zahar 1-2 lamai 5g gelatina 250g frisca Ingrediente sirop: 50ml apa 1 lingurita zahar 2-3 lingurite lichior limoncello…Read more »

 

Reteta zilei: Dulceata de portocale

Dulceata_de_portocale_08Dulceata de portocale din: portocale, zahar, rom.   Ingrediente: 4 portocale 1,5 pahar de zahar 2 linguri de rom       Mod de preparare: Spalati bine portocalele si razuiti coaja de la 1.5 portocale, apoi stoarceti sucul. Curatati restul portocalelor si feliati miezul. Intr-o cratita adaugati sucul si zaharul si fierbeti la foc mic.…Read more »

 

Reteta zilei: Prajitura cu mure si piersici

Prajitura_cu_mure_si_piersici_06Prajitura cu mure si piersici din: unt, zahar brun, zahar, oua, esenta de vanilie, praf de copt, sare, faina, mure, piersici, zahar bourbon, nuci pecan.   Ingrediente: 1 ceasca de unt 1 ceasca zahar brun 1 1/2 cani de zahar 4 oua 1 lingura de esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt 3/4 lingurița…Read more »

Bauturi pentru masa de Sfanta Maria

Reteta zilei: Fresh de zmeura cu lamaie

Fresh_de_zmeura_cu_lamaie_07Fresh de zmeura cu lamaie din: lamai, piure de zmeura, zahar, apa.   Ingrediente: 7 lamai 1 cana piure de zmeura 1 cana de zahar apa     Mod de preparare: Intr-o cratita puneti 3/4 ceasca zahar si turnati 1 cana de apa. Se amesteca si se lasa la fiart pana se topeste zaharul. Opriți…Read more »

Reteta zilei: Sangria cu fructe si menta

Sangria_cu_fructe_si_menta_07Cocktail Sangria cu fructe si menta din: vin, lichior de portocale, apa minerala, piersica, mar, portocala, lamaie, capsuni, afine, mure, frunze de menta.   Ingrediente: 750 ml vin alb 1/2 ceasca lichior de portocale 1 litru apa mineral 1 piersica, feliata 1 mar, feliat 1 portocala, tăiata 1 lamaie mica, necurățate și tăiate 8-10 căpșuni mijlocii,…Read more »

 

Reteta zilei: Smoothie de banane cu mango

Smoothie_de_banane_cu_mango_05Smoothie de banane cu mango din: mango, banana, iaurt, lapte, zahar.   Ingrediente: 2 cesti mango, taiat cubulete 1 banana feliata 1/2 ceasca iaurt 1/2 ceasca lapte zahar, dupa gust       Mod de preparare: Combinati toate ingredientele la blender si procesati pana la omogenizare. Dati la frigider si serviti rece. Smoothie de banane…Read more »

 

Reteta zilei: Sangria cu mandarine si mango

Sangria_cu_mandarine_si_mango_06Sangria cu mandarine si mango din: vin, nectar de mango, mango, nectarine   Ingrediente: 3 cupe vin alb 1 cana nectar de mango 1 mango, decojit si feliat 3 mandarine 1 nectarina, fara samburi si taiata   Mod de preparare: Intr-un recipient mare, combinati feliile de fructe. Se toarna vin si nectar mango. Se amesteca usor…Read more »

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.