Retete pentru masa de Pasti: Tocana de miel

Printeaza

O reteta simpla de tocana de miel care poate reprezenta un pranz sau o cina delicioasa alaturi de cei dragi.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Tocana_de_miel

  • 700 g carne de miel
  • 110 g ceapa
  • 110 g morcovi
  • 110 g țelina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita de frunze de cimbru
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 300 ml vin roșu
  • 500 ml supa de miel
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 60g rantas

 

Mod de preparare:

Preincalziți cuptorul la 160 ° C. Se taie carnea, ceapa, morcovul si telina in bucati potrivite. Se toaca marunt usturoiul. Incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie, apoi asezonati carnea cu sare si piper si se prajeste pana cand se rumeneste pe toate partile. Atunci cand carnea este rumenita peste tot, se transfera intr-o tava acoperita cu capac. Adaugati vin, cimbru, rozmarin, dafin, sare și piper.

Incalziti uleiul ramas in aceeasi tigaie apoi se adauga ceapa, morcovul si telina. Prajiti cateva minute, apoi se adauga usturoiul. Gatiti pentru inca 2 minute, apoi adaugati peste carne. Se toarna jumatate din supa in tigaie, se fierbe și se adauga rantasul.

Amestecati pana cand s-a dizolvat, apoi incorporati restul de supa. Mai gatiti 1 minut. Apoi adaugati in vasul cu carnea și legumele. Pune capacul pe vas și dati la cuptor timp de 2 ore. Verificati la fiecare jumatate de ora. In cazul in care scade prea mult mai adaugati apa calda. Scoateți din cuptor și serviti.

Tocana de miel

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Tocana_de_miel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.