Retete pentru masa de Pasti: Tagine de miel picant cu cuscus

Printeaza

O reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran, caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel, cuscus si coriandru.

Ingrediente:Retete_pentru_Pasti_Tagine_de_miel_picant_cu_cuscus

  • 800 g pulpa de miel, macra
  • 125 g ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 0.5 lingurita praf de chilli
  • 5 cm baton de scortisoara, rupt in doua
  • 1 lingurita ghimbir, macinat
  • 1 lingurita boia
  • 12 stigme de sofran
  • sare si piper negru
  • 125 g caise uscate, taiate in sferturi
  • 175 g morcovi, taiati cubulete
  • 100 g dovlecei, taiati cubulete
  • 350 g rosii, taiate cubulete
  • 2 linguri coriandru proaspat, tocat
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 300 g cuscus

pentru ornat:

  • 1 lingura patrunjel
  • 1 lingura coriandru proaspat, tocat

 

Mod de preparare:

Se indeparteaza bucatile de grasime de pe carnea de miel, apoi aceasta se taie in cubulete de 2,5 cm.

Se pun carnea, ceapa, praful de chilli, scortisoara, ghimbirul, boiaua si sofranul intr-o cratita mare sau intr-un vas dublu pentru fierbere, la nivelul de jos, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga apa cat sa acopere totul.

Se da intr-un clocot, se acopera, se reduce flacara la minim si se lasa sa fiarba inabusit timp de 1 ora si 30 de minute.

Se adauga caisele, morcovii, dovleceii, rosiile, coriandrul si patrunjelul. Se acopera cratita si se lasa sa mai fiarba 15 minute.

Intre timp, se pune cuscusul intr-un castron iar peste el se toarna apa rece cat sa-l acopere. Se lasa 5 minute pentru a absorbi lichidul.

Se transfera cuscusul in vasul dublu, la nivelul de deasupra sau daca se foloseste o cratita, atunci cuscusul se pune intr-o sita care se asaza pe cratita.

Se lasa cuscusul sa fiarba la abur 15 minute, pana cand devine pufos si moale. Se adauga sare dupa gust.

Pentru a se servi, se pune cuscusul cu o lingura pe un platou. Se scot legumele si carnea cu ajutorul unei spumiere si se asaza peste patul de cuscus.

Pe deasupra se presara coriandru si patrunjel tocat. Se toarna zeama de la mancare intr-un vas pentru a se servi separat. Fiecare se serveste cu sos din platou.

Tagine de miel picant cu cuscus

Retete_pentru_Pasti_Tagine_de_miel_picant_cu_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.