Retete pentru masa de Pasti: Stufat clasic de miel

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de stufat clasic de miel din: carne de miel, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, piper, faina, ulei si apa calduta. Stufatul de miel este unul dintre felurile de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

 

Ingrediente:Retete_pentru_Pasti_Stufat_clasic_de_miel

  • 2,5 kg carne de miel
  • 100 g ceapă uscată
  • 1,1 kg ceapă verde
  • 1,3 kg usturoi verde
  • 5 legături mărar verde
  • piper boabe
  • 10 g făină
  • 250 ml ulei
  • 100 ml apă călduţă

 

Mod de preparare:

Porţionezi car­nea în circa 20 de bucăţi. Cureţi ceapa uscată şi o tai mărunt.

Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei într-o cratiiţă încăpătoare. Peste carne şi ceapă, pui pe rând, la călilt, usturoiul verde curăţat şi tăiat bucăţi de 3 cm lungime, ceapa verde, inclu­siv cozile, tot în bucăţi de 3 cm lungime.

Desfaci făina cu puţină apă rece şi torni ames­tecul deasupra. Potriveşti la gust de sare, piper şi pui mărarul tocat, potrivit de mărunt.

Mai adaugi 100 ml apă călduţă şi introduci cratiţa acoperită la cuptor, circa 40 de minute.

 

Serveşfi stufatul cald, cu puţină smân­tână rece pe deasupra, dacă preferi un gust mai rafinat al mâncării.

Stufat clasic de miel

Retete_pentru_Pasti_Stufat_clasic_de_miel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.