Retete pentru masa de pasti: Pulpă de miel la tavă cu legume

Printeaza

O reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare si piper.

Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin aromata.

 

Ingrediente:Retete_pentru_Pasti_Pulpa_de_miel_la_tava_cu_legume

  • 1 pulpa de miel dezosata de circa 2 kg
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi medii
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 2 crengi de rozmarin, proaspat tocate
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare si piper negru macinat dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Ştergeţi carnea cu o cârpă umedă. Tăiaţi legumele în bucăţi mari şi aşezaţi-le grupat într-o tavă.

Pisaţi usturoiul şi amestecaţi-l cu rozmarinul to­cat, cimbrul, sarea şi piperul.

Frecaţi car­nea cu acest amestec, apoi cu ulei. Aşezaţi carnea peste legume şi coaceţi în cuptorul preîncălzit. întâi, timp de 15 minute la foc maxim, apoi stropiţi cu vin şi coaceţi la foc mediu, timp de o oră.

Scoateţi carnea din cuptor, lăsaţi-o 10 minute să se odihnească, apoi feliaţi-o.

Pulpa de miel trebuie însoţită de un vin roşu, sec. Spre deose­bire de stufat şi drob, acesta ar trebui să fie mai corpolent.

Pulpă de miel la tavă

Retete_pentru_Pasti_Pulpa_de_miel_la_tava_cu_legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.