Retete pentru masa de Pasti: Paste cu carne de miel

Printeaza

Paste cu carne de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei, pasta de tomate, cimbru, rozmarin, rosii, foaie de dafin, miere, paste, sare, piper, patrunjel si parmezan.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Paste_cu_carne_de_miel

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, taiata cuburi
  • 2 morcovi, taiati cuburi
  • 2 tulpini de telina, taiata cuburi
  • 4-5 catei de usturoi, tocati
  • 500g carne tocata miel miel
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri cimbru proaspat si frunze de rozmarin
  • 1 cutie rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura miere
  • 500g paste
  • Sare si piper dupa gust
  • 1/2 cana de patrunjel proaspat tocat
  • parmezan proaspat ras pentru garnitura

 

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Adaugati ceapa si gatiti pentru 2 minute. Apoi se adauga morcovii si telina, sotati aproximativ 4 minute. Se adauga usturoiul si gatiti un minut. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Adauga carnea de miel si se gateste 5 minute. Adaugati scortisoara, boiaua de ardei, fulgii de ardei rosu, pasta de tomate si ierburile aromatice. Amestecati bine.

Se adauga rosiile maruntite , mierea si frunza de dafin. Acoperiti cu un capac si gatiti pentru 2 ore. Amestecati din cand in cand. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Adaugati peste sosul de carne si incorporati patrunjel proaspat tocat. Garnisiti cu parmezan si serviti.

Paste cu carne de miel

 

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Paste_cu_carne_de_miel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.