Retete pentru masa de Pasti: Muschi de miel cu menta si masline
PrinteazaMuschi de miel cu menta si masline din: usturoi, lamaie, ulei de masline, muschi de miel, sare, piper, meta si masline negre.
- 1 cățel de usturoi
- 1 lămâie
- 5 linguri ulei de măsline
- 800 g mușchi de miel
- sare,
- piper
- 2 fire mentă
- 100 g măsline negre fără sâmburi
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 120 ºC. Se toacă usturoiul. Se spală lămâia cu apă fierbinte, se șterge și se rade coaja.
Se stoarce apoi sucul de la o jumătate de lămâie. Se amestecă sucul și coaja de lămâie cu usturoi și 3 linguri de ulei.
Se sărează și se piperează carnea; se prăjește de jur-împrejur în 2 linguri de ulei încins.
Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se unge cu ulei aromat.
Se coace apoi la cuptor timp de cca 20–25 min.Se scoate friptura din cuptor și se lasă să se odihnească puțin.
Se taie apoi felii transversale, se sărează și se piperează. Se garnisește cu mentă și măsline și se servește cu sos de verdețuri și pâine prăjită.
Muschi de miel cu menta si masline
Pofta buna!
Like!