Retete pentru masa de Pasti: Miel la tavă cu cartofi

Printeaza

Miel la tavă cu cartofi din: cartofi, muschi de miel, piper, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin rosu si supa de carne.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Miel_la_tava_cu_cartofi

  • 800 g cartofi
  • 1 kg muschi de miel cu mantaua lui de grasime
  • piper
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin rosu sec
  • 250 ml supa de carne

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală cartofii, se şterg şi se taie în două pe lung. Se piperează carnea.

Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă. Se prăjeşte carnea în ulei încins 4-5 min., apoi se aşază pe tava cuptorului, cu partea cu grăsi­mea în sus.

Se repartizează de jur împrejur cea­pă şi usturoi.

Se toarnă vinul roşu şi 100 ml supă, se aşază de jur împrejur cartofii şi se coace la cuptor 30-40 min.

Se înfăşoară carnea în folie de aluminiu, cartofii se scot şi se păstrează la cald.

Se stinge zeama din tavă cu restul de su­pă, se pasează prin sită şi se potriveşte de sare şi piper.

Miel la tavă cu cartofi

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Miel_la_tava_cu_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.