Retete pentru masa de Pasti: Miel la cuptor cu legume si pesto
PrinteazaO reteta de miel la cuptor cu legume si pesto din: cartofi, muchi de miel, dovlecei, rosii, usturoi, avocado, ulei de masline, vin alb, sare, piper, migdale, menta, mustar dijon si suc de lamaie.
- 500 grame cartofi mici
- 700 grame muschi de miel taiat in bucati
- 2 dovlecei taiati in cuburi
- 4 rosii taiate in sferturi
- 4 catei de usturoi
- 2 – 3 felii de avocado
- 20 ml ulei de masline
- 100 ml vin alb
- sare
- piper.
pesto de menta:
- 20 grame migdale macinate
- 1 legatura de menta
- 10 grame mustar Dijon
- sucul de la o jumatate de lamaie
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii in apa firbinte timp de 10 minute. Scurge cartofii de apa. Aseaza carnea de miel, cartofii, dovleceii, rosiile, usturoiul, avocado si uleiul de masline intr-o tava. Asezoneaza cu sare si piper.
Da tava la cuptor pentru 50 – 55 de minute. La jumatatea timpului, toarna vinul peste miel. Pentru sosul pesto amesteca migdalele cu menta, mustarul si sucul de lamaie pana obtii o pasta. Adauga treptat uleiul si amesteca bine.
Mielul la cuptor cu legume se serveste cu sosul pesto de menta si paine taraneasca.
Miel la cuptor cu legume si pesto
Pofta buna!