Retete pentru masa de Pasti: Miel cu iaurt si Coaste de miel in sos

Printeaza

Retete pentru masa de Pasti:

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Coaste_de_miel_in_sos_de_vin

Retete pentru masa de Pasti

Ingrediente:

  • 1,5 kg miel
  • 400 gr iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita chimion
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 4,5 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 cepe medii taiate solzisori
  • 1 lingura otet

Mod de preparare:

Se pune friptura la marinat, cu o zi inainte de servire, in amestecul de iaurt in punga sau intr-un recipient etans. La citeva ore se intoarce recipientul sau punga.  A doua zi, se pune 1 lingurita de faina in punga pentru cuptor si se scutura bine si se arunca faina ramasa.

Se pune friptura si amestecul de iaurt in punga pentru cuptor, se inchide bine si se inteapa in citeva locuri. Se coace la foc mediu (160-180 grade) timp de 3 -3,5 ore

Atentie sa nu se atinga punga de peretii cuptorului. Din cind in cind se inteapa cu o scobititoare punga, daca s-a balonat prea mult si risca sa atinga peretii cuptorului. Cind este gata, friptura trebuie
sa fie foarte frageda si rumenita.

Se serveste cu o selectie de legume fierte la aburi: morcovi, cartofi noi, dovlecei, conopida

Coaste de miel in sos de vin:

Ingrediente:

  • 2 kg coaste de miel
  • 3 cepe de apa
  • 3 linguri cu coniac

Pentru marinata:

  • 2 cepe
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 lamaie proaspata
  • ulei de masline
  • scortisoara
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri cu condimente
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune bucatile de coasta de miel intr-o tava mai inalta. Intr-un bol, amesteca ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit, mierea, uleiul de maslinevinulpiperul, condimentele, zeama de lamaie si scortisoara.

Toarna acest amestec peste bucatile de miel, acopera si lasa la frigider timp de o ora. Asaza apoi bucatile de miel marinat intr-o tava unsa cu putin ulei si lasa la cuptor aproximativ 70 de minute.

Din cand in cand, stropeste-l cu sosul din tava. Daca mai e nevoie, completeaza cu apa calduta. Spre final, adauga restul de ceapa taiata julien si stropeste fripturile cu 3 linguri cu coniac. Serveste cu piure de cartofi si sosul format.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.