Retete pentru masa de Pasti: Gulas de miel

Printeaza

O reteta de gulas de miel din: bacon, coada de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rosu, piper, chilli, usturoi, boia de ardei dulce, seminte de chimen, faina, supa de vita, cimbru, dovleac si fidea.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Gulas_de_miel

  • 5 felii de bacon
  • coadă de miel
  • sare
  • piper
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 legatura de telina
  • 2 ardei roşu
  • piper
  • 1 chili uscat
  • 6 catei de usturoi
  • 3 linguri boia de ardei dulce si iute
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 1/3 cana de faina
  • 2-3 cani supa de vita
  • cimbru proaspat
  • 1/2 dovleac
  • fidea

 

Mod de preparare:

Începeţi prin pregătirea legumelor şi carnii de miel. Se toaca fin ceapa, morcovul, telina, ardeiul si usturoiul. Coada de miel se taie bucati potrivite. Coaceti baconul. Asezonati carnea de miel cu sare si piper si prajiti-o cate 2-3 minute pe fiecare parte.

Sotati ceapa, morcovul, telina, ardeiul şi în grăsimea care rămâne de la carne. Dupa aproximativ 8 minute, se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Adăugaţi boia de ardei si seminţele de chimen. Dupa aproximativ 1 minut incorporati faina si amestecati sa nu se faca cocoloase. Adaugati apoi cimbrul proaspat.

Adaugati si carnea prajita si supa de vita, acoperiti vasul, dupa care il dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Între timp taiati cubulete dovleacul. Adaugati-l in vasul cu carnea si legumele si mai lasati la cuptor aproximativ 15-20 de minute fara sa acoperiti vasul.

In acest timp fierbeti vermicelli conform instructiunilor de pe ambalaj. Le incorporati apoi in gulas. Serviti fierbinte.

Gulas de miel

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Gulas_de_miel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.