Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel la cuptor

Printeaza

Friptura de miel la cuptor din: miel, pulpe de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Friptura_de_miel_la_cuptor

  • un miel
  • pulpe spate
  • spate
  • coaste
  • untura porc 200 g
  • sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi – dupa gust
  • pat de legume – ceapa si morcov
  • supa de vita 500 ml
  • vin rosu 300 ml

 

Mod de preparare:

Bucăţile de miel se ung cu un amestec de untură, sare, piper, rozmarin şi usturoi.

Se lasă două ore la rece. Se prăjesc în tigaie pe fiecare parte până devin arămii. Se scot şi se aşază pe tava de cuptor, in care s-a pus patul de legume (din ceapă şi morcov), untură şi supa de vită.

Se acoperă fundul tăvii cu o folie de staniol. Se scot din când în când şi se stropesc cu zeama din tavă.

După o oră se scoate friptura şi se adaugă 300 ml de vin roşu. Se dă din nou la cuptor şi se mai lasă maximum o oră.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, se dă la o parte folia de aluminiu în care au fost învelite pentru a se rumeni.

Se poate servi cu o garnitură de orez cu legume, cu piure cu ceapă verde şi coriandru sau cu mâmăliguţă şi mujdei de usturoi.

Friptura de miel la cuptor

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Friptura_de_miel_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.