Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel la cuptor
PrinteazaFriptura de miel la cuptor din: miel, pulpe de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu.
- un miel
- pulpe spate
- spate
- coaste
- untura porc 200 g
- sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi – dupa gust
- pat de legume – ceapa si morcov
- supa de vita 500 ml
- vin rosu 300 ml
Mod de preparare:
Bucăţile de miel se ung cu un amestec de untură, sare, piper, rozmarin şi usturoi.
Se lasă două ore la rece. Se prăjesc în tigaie pe fiecare parte până devin arămii. Se scot şi se aşază pe tava de cuptor, in care s-a pus patul de legume (din ceapă şi morcov), untură şi supa de vită.
Se acoperă fundul tăvii cu o folie de staniol. Se scot din când în când şi se stropesc cu zeama din tavă.
După o oră se scoate friptura şi se adaugă 300 ml de vin roşu. Se dă din nou la cuptor şi se mai lasă maximum o oră.
Cu 10 minute înainte de a fi gata, se dă la o parte folia de aluminiu în care au fost învelite pentru a se rumeni.
Se poate servi cu o garnitură de orez cu legume, cu piure cu ceapă verde şi coriandru sau cu mâmăliguţă şi mujdei de usturoi.
Friptura de miel la cuptor
Pofta buna!