Retete pentru masa de Pasti: Friptură de miel cu salată

Printeaza

Friptură de miel cu salată din: patrunjel, cimbru, ulei de masline, parmezan, miere, otet de vin alb, sare, piper, rosii, ceapa rosie, usturoi si fileuri de miel.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Friptura_de_miel_cu_salata

  • 2 fire patrunjel
  • 4 fire cimbru
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura otet de vin alb
  • sare
  • piper
  • 8 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 4 fileuri de miel sau berbecut

 

Mod de preparare:

Se prepară pesto: se spală verdeaţa, se curăţă şi se toacă. Se amestecă împreună cu 100 ml ulei, parmezan, miere şi oţet; se sărează şi se piperează. Se pregătesc roşiile şi se taie felii. Ceapa se taie rondele.

Se aşază roşiile pe farfurii şi se repartizează deasupra rondele de ceapă; se stropesc cu 1 lingură de ulei, se sărează şi se piperează. Se curăţă usturoiul şi se taie felii. Se prăjesc fripturile în restul de ulei cca 3 min. pe fiecare parte. Se adaugă ustu­roiul şi se prăjeşte puţin.

Se condimentează fripturile şi se ung cu pesto. Se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească puţin. Apoi se taie în două transversal şi se aşază peste salata de roşii. Se aşază deasupra restul de pesto.

Friptură de miel cu salată

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Friptura_de_miel_cu_salata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.