Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel cu piper

Printeaza

O reteta de friptura de miel cu piper din: cotlete de miel, sare, piper, usturoi, boabe de piper rosu, ardei iute, otet balsamic, ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Retete_pentru_Pasti_Friptura_de_miel_cu_piper

  • 8 cotlete de miel
  • sare
  • piper negru
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri boabe de piper rosu (sau verde)
  • 2 ardei iuti cu seminte, tocati
  • 4 linguri otet balsamic
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri frunze proaspete de patrunjel

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea sosului se pun intr-un robot de bucatarie urmatoarele ingrediente: cateii de usturoi, piperul rosu, ardeiul iute, otetul balsamic, uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul si se proceseaza pana cand s-au amestecat bine.

Carnea de miel se asezoneaza cu putina sare, piper si otet balsamic.

Carnea se frige pe gratarul de aragaz (sau pe jar ori tigaie) cate 8 minte pe fiecare parte (sau in functie de cat de prajita doriti sa fie carnea). Friptura se serveste alaturi de cateva foi de salata, peste care se adauga o lingura-doua de sos.

Friptura de miel cu piper

Retete_pentru_Pasti_Friptura_de_miel_cu_piper

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.