Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel cu legume

Printeaza

Friptura de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz, ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei iute, marar si sare.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Friptura_de_miel_cu_legume

  • 1kg pulpa de miel
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 vinete albe
  • 2 vinete mai mici
  • 1/2 fir de praz
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 ardei iute
  • ulei
  • vin rosu
  • apa
  • busuioc
  • piper
  • boia de ardei iute
  • marar
  • sare

 

Mod de preparare:

Pulpa de miel se dezoseaza si se taie in bucati mari.  Legumele se spala, se curata si se toaca in diverse forme, dupa care se asaza intr-o tava.

Peste legume se pune carnea de miel si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga busuioc, boia de ardei iute si marar.

Peste compozitia de legume si carne de miel se toarna 1-2 cani apa, un pahar de vin si se stropeste cu ulei.

Se incalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava acoperita cu folie de aluminiu pentru 1h 15 min.

La sfarsit se inlatura folia de aluminu si se mai lasa in cuptor pentru ca friptura sa se rumeneasca.

Dupa ce s-a rumenit frumos, friptura de miel cu legume poate fi servita.

Friptura de miel cu legume

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Friptura_de_miel_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.