Retete pentru masa de Pasti: Friptura de miel cu legume
PrinteazaFriptura de miel cu legume din: pulpa de miel, ardei, morcovi, vinete, praz, ceapa verde, ardei iute, ulei, vin rosu, busuioc, piper, boia de ardei iute, marar si sare.
- 1kg pulpa de miel
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 2 vinete albe
- 2 vinete mai mici
- 1/2 fir de praz
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 ardei iute
- ulei
- vin rosu
- apa
- busuioc
- piper
- boia de ardei iute
- marar
- sare
Mod de preparare:
Pulpa de miel se dezoseaza si se taie in bucati mari. Legumele se spala, se curata si se toaca in diverse forme, dupa care se asaza intr-o tava.
Peste legume se pune carnea de miel si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga busuioc, boia de ardei iute si marar.
Peste compozitia de legume si carne de miel se toarna 1-2 cani apa, un pahar de vin si se stropeste cu ulei.
Se incalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava acoperita cu folie de aluminiu pentru 1h 15 min.
La sfarsit se inlatura folia de aluminu si se mai lasa in cuptor pentru ca friptura sa se rumeneasca.
Dupa ce s-a rumenit frumos, friptura de miel cu legume poate fi servita.
Friptura de miel cu legume
Pofta buna!