Retete pentru masa de Pasti: Drob de Miel
PrinteazaDrob de Miel din: prapur de miel, maruntaie de miel, piper, sare, ulei de masline, patrunjel, oua, ceapa verde.
- 1 bucata prapur de miel tinu in apa calduta
- 800 g maruntaie de miel
- piper dupa gust
- sare
- ulei de masline
- patrunjel/marar
- 6 oua
- 5 legaturi ceapa verde
Mod de preparare:
Taiem ceapa verde marunt si o calim in ulei. Spalam maruntaiele, le taiem bucatele si le prajim in putin ulei, apoi punem capacul pentru a le inabusi. Dupa prajire, trecem carnea prin masina de tocat impreuna cu mararul.
O amestecam cu ceapa verde calita si racita. Adaugam ouale si condimentele si amestecam bine compozitia.
Aranjam prapurul intr-o tava unsa cu unt. Punem compozitia la mijloc, o nivelam si o acoperim cu marginile prapurului. Ungem drobul cu ulei pe deasupra si il introducem la cuptor la o temperatura de 175 grade C timp de 30 minute.
Drob de Miel
Pofta buna!