Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu morcovi

Printeaza

O reteta de cotlete de miel cu morcovi din: boabe de naut, morcovi, unt, seminte de coriandru, seminte de fenicul, sare, piper, supa de pui, cotlete de miel, usturoi, ulei, susan si miere.

Ingrediente:Retete_pentru_Pasti_Cotlete_de_miel_cu_morcovi

  • 400 g boabe de naut (din conserva)
  • 1 kg morcovi
  • 2 linguri unt
  • 1/2 lingurita seminte de coriandru
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • sare
  • piper
  • 100 ml supa de pui
  • 8 cotlete de miel (a circa 80 g)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura susan
  • 2 lingurite miere

 

Mod de preparare:

Se lasa sa se scurga boabele de naut. Se curata morcovii si se taie felii subtiri; se calesc in unt circa 5 minute pe fiecare parte. Se adauga seminte de coriandru si fenicul, sare si piper.

Se stinge cu supa de pasare; se adauga nautul si se lasa sa fiarba toate la foc moale timp de 5 minute, pana se evapora lichidul. Carnea se pipereaza. Se curata usturoiul, se taie jumatati cateii si se calesc in ulei intr-o tigaie.

Se scoate usturoiul si se prajesc in aceeasi tigaie bucatile de carne, 2-3 minute pe fiecare parte. Se intorc, se presara cu susan si se mia prajesc 2-3 minute. Se adauga miere la morcovi si se lasa sa se caramelizeze putin, amestecand.

Se servesc legumele pe farfurii. Pe fiecare portie din farfurie se asaza cate doua cotlete de miel si se orneaza cu frunze de menta proaspata.

Cotlete de miel cu morcovi

Retete_pentru_Pasti_Cotlete_de_miel_cu_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.