Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu dovlecei
PrinteazaCotlete de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper.
- 1 lamaie
- 2 fire de menta
- 1/4 lingurita cu coriandru tocat
- 5 dovlecei cu pielita subtire
- 4 cotlete de miel de 120 g fiecare
- 2 varfuri de cutit de ierburi de Provence
- ulei de masline
- sare si piper macinat
Mod de preparare:
Radeţi coaja de lămîie şi stoarceţi zeama. Amestecaţi coaja rasă de lămîie, frunzele de mentă tocate şi coriandrul. Spălaţi dovleceii fară să-i curăţaţi de coajă, tăiaţi-le capetele.
Tăiaţi dovleceii în lungime, apoi în fîşiuţe subţiri, ca să obţineţi un fel de tăieţei. Fierbeţi dovleceii într-o crăticioară cu apă cu sare şi lămîie. Scurgeţi-i bine.
Săraţi şi piperaţi cotletele pe ambele feţe. Presăraţi-le cu ierburi de Provence. Prăjiţi cotletele fară ulei într-o tigaie de teflon, foarte fierbinte, timp de 2 minute pe fiecare parte.
Serviţi cotletele foarte calde cu tăieţeii de dovlecei presăraţi cu amestecul de mentă-lămîie-coriandru şi stropite cu puţin ulei de măsline.
Cotlete de miel cu dovlecei
Pofta buna!