Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel cu dovlecei

Printeaza

Cotlete de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Cotlete_de_miel_cu_dovlecei

  • 1 lamaie
  • 2 fire de menta
  • 1/4 lingurita cu coriandru tocat
  • 5 dovlecei cu pielita subtire
  • 4 cotlete de miel de 120 g fiecare
  • 2 varfuri de cutit de ierburi de Provence
  • ulei de masline
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Radeţi coaja de lămîie şi stoarceţi zeama. Amestecaţi coaja rasă de lămîie, frunzele de mentă tocate şi coriandrul. Spălaţi dovleceii fară să-i curăţaţi de coajă, tăiaţi-le capetele.

Tăiaţi dovleceii în lungime, apoi în fîşiuţe subţiri, ca să obţineţi un fel de tăieţei. Fierbeţi dovleceii într-o crăticioară cu apă cu sare şi lămîie. Scurgeţi-i bine.

Săraţi şi piperaţi cotletele pe ambele feţe. Presăraţi-le cu ierburi de Provence. Prăjiţi cotletele fară ulei într-o tigaie de teflon, foarte fierbinte, timp de 2 minute pe fiecare parte.

Serviţi cotletele foarte calde cu tăieţeii de dovlecei presăraţi cu amestecul de mentă-lămîie-coriandru şi stropite cu puţin ulei de măsline.

Cotlete de miel cu dovlecei

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Cotlete_de_miel_cu_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.