Retete pentru masa de Pasti: Coroană umplută cu miel

Printeaza

O reteta gustoasa de coroana umpluta cu miel din: margarina, oua, apa, faina, carne de miel fara os, usturoi, ceapa, sare, piper, mazare, morcovi si rosii.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Coroana_umpluta_cu_miel

aluat:

  • 400 g margarina
  • 2 oua
  • 10 linguri apa
  • 1 kg faina

umplutura:

  • 1 kg carne de miel fara os
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper

garnitura:

  • mazare boabe
  • morcovi
  • rosii

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, dai car­nea prin maşina de tocat şi o amesteci cu ceapa şi usturo­iul, tocate mărunt. Din aluat opreşti o bucată pentru decor, iar din restul de aluat întinzi o foaie dreptunghiulară, lungă cât circumferinţa vasului în care vei coace coroana.

Torni umplutura doar pe centrul foii, apoi rulezi. Aşezi ruloul în vasul de copt şi lipeşti foarte bine marginile. Din aluatul oprit, decupezi diferite figu­rine, inimioare, frunzuliţe sau orice doreşti. Le lipeşti de rulou cu gălbenuş sau ungi tot ruloul cu gălbenuş şi aplici pur şi simplu figurinele.

Dai forma la cuptor şi laşi timp de 45 de minute. Când s-a copt, pui coroana umplută cu miel pe un platou rotund, iar în golul din mijloc aşezi legu­me fierte: mazăre, morocovi, roşii etc.

Coroană umplută cu miel

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Coroana_umpluta_cu_miel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.