Retete pentru masa de Pasti: Coaste de miel in sos de şofran

Printeaza

O reteta gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel, smochine uscate, sofran, marar, ierburi aromatice, usturoi, faina, naut uscat, telina, morcov, ceapa, salvie, apa minerala, unt, ulei extravirgin de masline, sare integrala grunjoasa si piper.

Ingrediente:Retete_pentru_Pasti_Coaste_de_miel_in_sos_de_sofran

  • 800 g coaste de miel de lapte, groase cam de 2 cm
  • 60 g smochine uscate
  • 1 g pistile de şofran
  • 3 fire de mărar proaspăt
  • 1 legătură de ierburi aromatice (salvie, rozmarin şi mărar)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de făină
  • 2 dl vin
  • 150 g năut uscat
  • 1/2 tulpină ţelină
  • 1/2 morcov
  • 1/2 ceapă
  • 1 frunză de salvie
  • 8 dl apă minerală
  • 20 g unt
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare integrală grunjoasă
  • piper proaspăt măcinat proaspăt

 

 

Mod de preparare:

Puneţi la înmuiat năutul în apă cu oligominerale timp de 24 de ore, apoi scurgeţi-l şi puneţi-l într-o cratiţă cu zarzavaturile, cu un fir de mărar şi cu salvia. Acoperiţi totul cu apă şi puneţi la fiert 1 oră şi 15 minute.

Luaţi cratiţa de pe foc, scoateţi ierburile aromatice şi pasaţi năutul mai întâi cu mixerul, apoi prin sită. într-o crăticioară, încingeţi 40 g ulei cu un căţel de usturoi întreg şi cu mărarul rămas; stingeţi focul, puneţi la răcit, strecuraţi uleiul şi condimentaţi piureul de năut amestecând bine şi potrivind de sare şi de piper. Ţineţi-l apoi la cald.

Lăsaţi 8 ore smochinele în vin, scurgeţi-le şi păstraţi vinul într-o crăticioară; puneţi-l pe foc să scadă până ajunge la o treime din cantitate, apoi adăugaţi şofranul şi smochinele tăiate julien. Intr-o tigaie antiaderentă, încingeţi uleiul cu usturoiul întreg rămas şi cu legătura de ierburi aromatice; puneţi în tigaie coastele date puţin prin făină, rumeniţi-le două minute pe fiecare parte, stropiţi-le cu puţin vin şi mai lăsaţi-le pe foc 3 minute.

Potriviţi de sare şi de piper. Scoateţi usturoiul şi legătura de ierburi aroma­tice şi aşezaţi coastele pe farfurii încălzite. în aceeaşi tigaie turnaţi vinul scăzut, smochinele şi untul, lăsaţi compoziţia să se lege bine şi stropiţi coastele cu sosul acesta. Completaţi farfuria cu două grămăjoare de piure de năut.

Coaste de miel în sos de şofran

Retete_pentru_Pasti_Coaste_de_miel_in_sos_de_sofran

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.