Retete pentru masa de Pasti: Ciorbă clasică de miel

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet.

Ingrediente:Retete_pentru_Pasti_Ciorba_clasica_de_miel

  • 400 g carne de miel
  • 1 ceapa medie
  • 2 morcovi medii
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac mic
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingura untura
  • 1/3 pahar de orez
  • 1 legatura de tarhon sau o lingura de tarhon in otet
  • 1/2 lingura smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura faina
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 7-8 boabe de piper negru
  • sare dupa gust
  • 2 linguri de otet sau dupa gust

 

Mod de preparare:

Carnea se porţionează şi se opăreş­te în apă clocotită, apoi se pune la fiert în apă rece.

Se curăţă şi se taie felii zarzavatul, iar după ce carnea a fost spumată, se introduce în aceeaşi apă îm­preună cu orezul, sarea şi boabele de pi­per.

Se fierbe la foc mic, timp de 25-30 de minute, apoi se adaugă tarhonul şi ceapa verde, tocate.

Se adaugă oţetul, după care se bat gălbenuşuri­le cu smântână, se opreşte focul şi se drege ciorba.

La urmă, se presara patrunjel tocat.

Ciorbă clasică de miel

Retete_pentru_Pasti_Ciorba_clasica_de_miel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.