Retete pentru masa de Pasti: Bors de miel cu smantana

Printeaza

Bors de miel cu smantana din: miel, legume, leustean, tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Bors_de_miel_cu_smantana

  • un miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate, gat, rasoale
  • legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100 de grame din fiecare
  • leustean o legatura
  • tarhon o legatura
  • galbenus de ou 3 bucati
  • smantana 150 g
  • bors (sa optional zeama de varza) 1,5 l
  • suc de rosii 800 ml

 

Mod de preparare:

Bucăţile de miel se ţin timp de o oră – oră şi jumătate în oţet pentru a atenua mirosul specific. Capul, gâtul şi rasoalele se fierb o oră, după ce în prealabil a fost aleasă carnea de la cap şi rasoale.

Se adaugă după acest interval şi ficatul, splina, rinichii, maţele şi burta împreună cu legumele tăiate mărunt. Se mai fierb împreună 35-45 de minute la foc încet.

Se adaugă borşul şi sucul de roşii şi se mai fierbe aproximativ 10-15 minute. Se ic de pe foc.

Se amestecă gălbenuşurile de ouă cu smântână şi cu tarhon şi leuştean, to­cate mărunt, într-un bol cu supă foarte puţin caldă şi tot acest amestec se toarnă la final în oală.

Bors de miel cu smantana

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Bors_de_miel_cu_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.