Retete pentru gratar

Printeaza

Retete pentru gratar:

Gratar_2

Frigarui de pui cu caise

Frigarui de pui cu caise din: carne de pui, alune, ulei de masline, caise uscate, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 100 g alune 4 linguri ulei de masline 200 g caise uscate sare piper Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în bucăţi potrivite. Pu­neţi bucăţile într-un castron. Condimentaţi cu sare şi…Read more »

Piept de curcan la gratar cu mamaliga

Piept de curcan la gratar cu mamaliga din: piept de curcan, mustar cu hrean, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai, apa, boabe de porumb, mascarpone, parmezan, sahar, sare, piper. Ingrediente: 700 g piept de curcan 2 linguri mustar cu hrean 2 catei de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 1 legatura ceapa…Read more »

Salsa de porumb si avocado

Salsa de porumb si avocado din: porumb, ardei, ceapa verde, rosii, avocado, zeama, coriandru. Ingrediente: 2 stiuleti mari de porumb 1 ardei rosu mare si 1 portocaliu 1 legatura ceapa verde, feliata 3 rosii, curatate de seminte si tocate marunt 1 avocado copt, taiat in cubulete zeama de la 1 lime 1 legatura mica de…Read more »

Rulouri de vitel cu cascaval si jambon

Rulouri de vitel cu cascaval si jambon din: muschi de vitel, jambon, ulei, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 4 felii muschi de vitel 4 felii jambon crud uscat 100 g cascaval 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Bateţi carnea de viţel (învelită într-o folie) cu ciocanul de şniţele pentru a o întinde şi…Read more »

Ciuperci fripte cu baghete umplute

Ciuperci fripte cu baghete umplute din: ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, ciuperci, suc de lamaie, baghete, unt, piper, patrunjel, ceapa verde, oregano, busuioc, usturoi. Ingrediente: ciuperci fripte: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi pisati 2 lingurite cimbru tocat 2 lingurite ace de rozmarin tocate sare piper 500…Read more »

Coaste de porc la gratar cu sos de ardei iute

Coaste de porc la gratar cu sos de ardei iute din: coaste de porc, chimion, paprika, coriandru, oregano, zahar brun, lime, ulei de masline, usturoi, pasta de rosii, otet de vin rosu, pasta de ardei iute, zeama de lime. Ingrediente: 1,5 kg coaste de porc condimente: 1 lingura chimion macinat 1 lingurita paprika 1 lingura…Read more »

Frigarui cu carne de miel

Frigarui cu carne de miel din: pulpe de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa verde, seminte de pin, supa de legume, menta, zeama de lamaie, iaurt. Inrgediente: 750 g de pulpa sau spata de miel (sau berbecut), dezosata, taiata in cubulete 1 lingura de harissa (pasta de ardei iute) 6 linguri ulei de…Read more »

Ceafa de porc la gratar cu ananas

Ceafa de porc la gratar cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei grasi, lamaie, ulei, sos worcestershire, piper, cimbru, sare. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 1 ananas mare 2 ardei grasi 1 lamaie 50 ml ulei 2 linguri sos Worcestershire 1 lingurita rasa piper proaspat macinat 1 lingurita rasa cimbru uscat sare  …Read more »

Rosii in bacon

Rosii in bacon din: rosii cherry, bacon, ulei, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 12 rosii cherry 12 felii de bacon 50 ml ulei 12 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, scurgeţi-le de apă şi presărati-le cu sare şi piper. Puneţi pe fiecare felie de bacon câte o frunză de…Read more »

Friptura de vita cu susan si rondele de ceapa verde

Friptura de vita cu susan si rondele de ceapa verde din: mar, morcovi, ceapa, zahar fin, ghimbir, sos de soia, curmale, usturoi, ardei iute, kiwi, vin de orez, pulpa de vita, ceapa verde, ulei de arahide, seminte de susan, salata verde. Ingrediente: marinata: 1 mar 2 morcovi 2 cepe decojite 60 g zahar fin o…Read more »

Kebap de pui cu salata

Kebap de pui cu salata din: sofran, suc de lamaie, unt, piept de pui, ceapa, unt, spanac, iaurt, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, sare, zahar, piper. Ingrediente: marinata: 1/4 lingurita sofran 50 ml suc de lamaie 50 g unt topit in plus: 4 piepti de pui salata: 1 ceapa 2 lingurite unt 300…Read more »

Hamburger din carne de vita

Hamburger din carne de vita din: carne de vita, ceapa, usturoi, mustar cu hrean, sos worcestershire, patrunjel, galbenus de ou, zahar, sare, piper, chifle, salata verde, maioneza, mustar, ketchup, ceapa rosie, mustar. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 1 lingurita mustar cu hrean 1 lingurita sos Worcestershire 1…Read more »

Carnaciori cu dovlecei la gratar

Carnaciori cu dovlecei la gratar din: carnaciori, dovlecei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 carnaciori egali ca marime 4 dovlecei 2 linguri ulei de masline 1 linguri cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Amestecaţi uleiul cu sare, cimbru şi piper. Tăiaţi dovleceii în felii, pe lungime şi ungeţi fiecare felie, pe…Read more »

Medalion de vita cu porumb si cartofi copti

Medalion de vita cu porumb si cartofi copti din: cartofi, medalion de vita, porumb, unt, ulei de masline, vin, cuisoare, foi de dafin, ceapa, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 4 medalioane de vita 4 stiuleti de porumb 4 lingurita unt 2 lingurite ulei de masline 500 ml vin alb 2 cuisoare 2 foi…Read more »

Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar

Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute, usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras verde 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 1 lamaie 150 ml vin alb de Porto 50 ml coniac 50 ml…Read more »

Frigarui de oaie cu legume

Frigarui de oaie cu legume din: pulpa de oaie, ceapa, telina, morcov, rosii, fasole verde, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa de oaie 2 cepe mici 1 telina mica 1 morcov 3 rosii 200 g fasole verde 100 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe…Read more »

Muschiulet de porc cu salata verde

Muschiulet de porc cu salata verde din: muschiulet de porc, usturoi, slaninuta, morcov, salata verde, ceapa, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 1 muschiulet de porc mai mare-bucata intreaga 2 catei de usturoi 50 g slaninuta 1 morcov 1 salata verde mai mare 2 cepe 2 rosii 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Cureti muschiuletul…Read more »

Costiţe glasate cu miere

Costiţe glasate cu miere din: costite de porc, miere, vin rosu, nucsoara, cuisor, boia dulce, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 8 costite de porc cu lungime de 8-10 cm 4 linguri miere de albine 150 ml vin rosu 1 lingura nucsoara rasa 1 cuisor zdrobit 1 lingurita boia dulce 1 lingurita pasta de tomate…Read more »

 

Despre fripturile marinate

Dacă vă plac fripturile de vită la grătar, atunci ştiţi deja că în acest caz calitatea cărnii este de importanţă maximă. Pentru a fi fragedă, zemoa­să şi gustoasă, carnea de vită trebuie lăsată să se marineze timp îndelungat în amestecuri speciale. Carnea pe care o găsim de obicei la supermarket este marinată doar câteva zile,…Read more »

Pui piri-piri la gratar

Pui piri-piri la gratar din: pui, ardei iute, usturoi, boia de ardei dulce, otet din vin rosu, patrunjel, ulei de masline, sferturi de lamaie, sos tabasco. Ingrediente: 1 pui (circa 1,5 kg) 4 ardei rosii iuti 3 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite boia de ardei dulce 2 linguri de otet din vin rosu 2…Read more »

Antricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde

Antricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde din: antricot de vita, lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper. Nu folosiţi grătar electric, grătar pe gaz, cu rocă vulcanică sau alt tip de grătar, pentru că veţi obţine altceva. Se face numai pe grătar cu cărbune de lemn. Inainte de a fi…Read more »

Burgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata

Burgeri din porumb cu salsa, ceapa si frunze de salata din: cartofi, ulei, ceapa rosie, ardei iute, chimion, coriandru, porumb dulce, malai, chifle, salsa, frunze de salata. Ingrediente: 6 cartofi dulci mari (circa 1,5 kg) 2 linguri de ulei, plus extra pentru tavi 2 cepe rosii, tocate fin 2 ardei iuti, tocati fin 1 lingura…Read more »

Dorada la gratar cu orez, salsa si fasole verde

Dorada la gratar cu orez, salsa si fasole verde din: dorada, condimente, ulei, mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde, orez. Ingrediente: 4 dorade, curatate si eviscerate 2 linguri mix de condimente Cajun coaja rasa si zeama de la 1 lime 1 lingura de ulei 1 mango copt, decojit, fara sambure si tocat…Read more »

Somon la gratar cu dressing

Somon la gratar cu dressing din: fileuri de somon, ulei de masline, sferturi de lamaie, salata, ceapa verde, patrunjel, ardei iute, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere. Ingrediente: 4 fileuri de somon ulei de masline, pentru uns sferturi de lamaie un bol mare de salata, pentru servit pentru dressing: 1 legatura de…Read more »

Antricot de vita la gratar cu cartofi

Antricot de vita la gratar cu cartofi din: cartofi dulci, ulei, seminte de susan, pasta miso, zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antricoate de vita, nasturel. Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, taiati felii 1 lingura de ulei, plus extra pentru uns 1 lingura seminte de susan 1 lingura de pasta miso…Read more »

Sardine la gratar cu salata

Sardine la gratar cu salata din: coaja de lamaie, zeama de lamaie, patrunjel, usturoi, fenicul, seminte de pin, masline verzi, ulei de masline, sardine. Ingrediente: coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 1 legatura de patrunjel, 1/2 tocata, 1/2 cu frunze intregi 1 catel mic de usturoi, tocat marunt 1 bulb de fenicul 50…Read more »

Creveti marinati la gratar

Creveti marinati la gratar din: creveti, lemongrass, ardei iute, ulei de masline, sos de peste, usturoi, ghimbir, chimion. Ingrediente: 600 g creveti jumbo 4 tulpini de lemongrass, zdrobite pentru marinata: 1 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt 1 lingura ulei de masline 2 lingurite sos de peste sau de soia 2 catei de…Read more »

Peste la gratar cu salsa

Peste la gratar cu salsa din: avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline, zeama de lamaie, coriandru, cod. Ingrediente: 1 avocado bine copt 2 rrosii coapte, fiecare taiata in 6 bucati 1 ceapa rosie mica, feliata subtire 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit zeama de la 1/2 lamaie sau de la 1…Read more »

Fileuri de macrou la gratar cu sos delicios

Fileuri de macrou la gratar cu sos delicios din: fileuri de macrou, coaja de lime, unt, sos de soia, ardei iute, zeama de lime, ghimbir, zahar brun. Ingrediente: 4 fileuri de macrou coaja rasa si zeama de la 1 lime, plus felii, pentru servit unt, pentru uns pentru sos: 2 linguri sos de soia 1 ardei…Read more »

Somon cu usturoi si iaurt la gratar

Somon cu usturoi si iaurt la gratar din: usturoi, paprika afumata, zahar, fileu de somon, sos de ardei iute, zeama de lime, ulei de masline, lipii, varza alba, coriandru, ardei iute. Ingrediente: 1 lingurita de usturoi macinat (pudra) 2 linguri paprika afumata 1/2 lingurita de zahar 1 fileu de somon de 500 g 200 ml…Read more »

Frigarui de creveti cu sferturi de lime

Frigarui de creveti cu sferturi de lime din: ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de menta, creveti, pesmet, lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 12-16 frunze de menta, tocate 450 g creveti proaspeti, decorticati 50 g pesmet sferturi de lamaie, pentru servit   Mod de preparare: Inmoaie în apă…Read more »

Frigarui Satay de pui

Frigarui Satay de pui din: pulpe de pui, ulei de masline, sos de soia, praf de chilly, sare. Ingrediente: 8 pulpe de pui superioare dezosate ulei de masline sos de soia praf de chilly sare   Mod de preparare: Ungem cu ulei pulpele dezosate şi le înfigem pe fiecare în câte o frigăruie. Le frecăm…Read more »

Retete vegetariene: Salata de vinete

Salata de vinete din: vinete, usturoi, ceapa, ulei, ardei gras, rosii, sare. Ingrediente: 4 vinete 4 catei de usturoi – optional 1 ceapa 100 ml ulei ardei grasi rosii sare   Mod de preparare: Coacem vinetele în coajă, direct pe flacăra aragazului sau pe grătar. Decojim vinetele cât sunt încă fierbinţi şi le punem pe…Read more »

Salata picanta de vita

Salata picanta de vita din: ardei gras, ardei iute, ceapa, muschiulet de vita, frunze de telina, ulei de nuci, piper, sare. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 ceapa 500 g muschiulet de vita frunze de telina ulei de nuci sau alune piper boabe sare   Mod de preparare: Ungem cu ulei muşchiul de…Read more »

Frigarui de somon cu ananas

Frigarui de somon cu ananas din: somon, ananas, usturoi, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon 2 linguri cubulete ananas din compot 2 catei usturoi o lingura rozmarin 2 lingurite seminte de fenicul 2 lingurite ulei 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru pentru gratar: putin ulei   Mod de preparare: Somonul se taie…Read more »

Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii

Salata de pui la gratar cu quinoa si rosii din: fileuri de pui, quinoa, unt, ardei iute, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g fileuri mici de pui pentru salata: 225 g de quinoa 25 g de unt 1 ardei iute…Read more »

Mere glazurate şi şuncă friptă

O reteteta delicioasa de mere glazurate cu: sunca, piper negru, paprika, zahar brun, telina, mustar, cayenne, sos de mere, zeama de portocale, ghimbir, mustar uscat, cuisoare, scortisoara.   Ingrediente: 5 kg de şuncă gata preparată 2 lin­guri piper negru măcinat două linguri paprika două linguri zahăr brun o lin­gură sare de ţelină o linguriţă muştar…Read more »

Doradă la grătar cu ghimbir si usturoi

Doradă la grătar cu ghimbir si usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti 2 dorade (ni jur de 900 g fiecare sau 4 dorade de 400 g), curatate si eviscerate…Read more »

Pui cu salata

Pui cu salata din: piepti de pui, ulei de susan, fulgi de arde iute, seminte de chimion, piper sichuan, zahar brun, sos de soia, zeama de lamaie, varza, ceapa rosie, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei de susan cate 1 lingurita fulgi de ardei iute, seminte…Read more »

Frigarui cu carne de pui si salsa

Frigarui cu carne de pui si salsa din: mix de condimente, ulei de masline, zeama de lime, ardei galben, rucola, miez de mango, ardei rosu, ceapa verde, ardei iute. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline zeama de la 1 lime 4 piepti de pui fara piele,…Read more »

Burgeri cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde

Burgeri cu carne de pui, ghimbir si ceapa verde din: piept de pui, pulpe de pui, usturoi, ghimbir, ceapa verde, coriandru, sos de peste, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 piepti de pui si 4 pulpe superioare de pui, fara piele, dezosate si taiate in cuburi mari 3 catei de usturoi 1 bucata de ghimbir…Read more »

Retete video #1

Retete video:   Cum se prepara cartofi gratinati cu mere (video) Retete video: Cum se prepara cartofi gratinati cu mere Read more » Cum se prepara Lasagna cu legume si plante aromatice (video) Retete video: Cum se prepara Lasagna cu legume si plante aromatice Read more » Cum se prepara Salata gradinareasca (video) Retete video:…Read more »

SLĂBEŞTI 4 kg în 10 zile (Dieta cu pepene verde)

SLĂBEŞTI 4 kg în 10 zile! Vrei să mai pierzi câteva kilograme, dar şi să te bucuri de plăcerile culinare ale verii? Acum, poţi împuşca doi iepuri dintr-o lovitură: mănânci pepene verde pe săturate şi slăbeşti văzând cu ochii. Micul dejun Micul dejun este acelaşi în fiecare zi: o felie de pepene verde, 50 g…Read more »

Slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile (Dieta cu porumb fiert)

Porumbul fiert ne aduce aminte de copilărie, ne face meniul de seară mai uşor şi rapid de pregătit şi ne încântă, pentru că îl asociem cu vara şi vacanţa. Porumbul fiert poate fi un aliat în cura de slăbire şi lupta cu kilogramele în plus. Iată cum se slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile…Read more »

Pui la gratar cu salata

Pui la gratar cu salata din: piept de pui, ulei de masline, amestec de condimente, fasole boabe, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, zeama de lamaie, coriandru. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati, fara piele 1/2 lingurita ulei de masline 1 lingura amestec de condimente Cajun (1 lingurita de chimion macinat, seminte de coriandru macinate,…Read more »

Pui umplut pe sare

Pui umplut pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat, pipota. Ingrediente: 1 pui sare grunjoasa ulei de masline miezul de la o felie de paine 1 ceapa 3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota   Mod de preparare: Cureţi puiul, apoi îl speli foarte…Read more »

Frigarui de pui cu seminte de fenicul si chimion

Frigarui de pui cu seminte de fenicul si chimion din: pulpe de pui, ulei de masline, seminte de fenicul, chimion, boia dulce, usturoi, otet de vin rosu, aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de fenicul, zdrobite 1 lingurita de chimion…Read more »

Pui cu spanac si rosii

Pui cu spanac si rosii din: piept de pui, spanac, rosii, ulei de masline, sare, piper, oregano, otet balsamic. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele si os 500 g spanac 2-3 rosii ulei de masline sare piper oregano otet balsamic   Mod de preparare: Pieptul de pui îl tai în două şi condimentezi fiecare…Read more »

Chec cu afine si mere

Chec cu afine si mere din: faina, unt, oua, ciocolata neagra, praf de copt, zahar tos, miere, pudra de cacao, esenta de rom, sare, afine, iaurt. Ingrediente: 125 g faina 125 g unt 250 g faina 4 oua 200 g ciocolata neagra praf de copt 200 ml zahar tos 175 ml miere o lingura pudra…Read more »

Tocanita aromata de peste

Tocanita aromata de peste din: caras, dorada, biban, rosii, ceapa, ardei capia, usturoi, vin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 pesti medii (caras, dorada, biban) 8 rosii 2 cepe 4 ardei capia 4 catei de usturoi 100 ml vin alb 100 ml suc de rosii ulei…Read more »

Salata cu piept de pui, porumb si castravete

Salata cu piept de pui, porumb si castravete din: piept de pui, usturi, boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, inimi de salata, castravete. Ingrediente: 4 piepti mici de pui 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura de boia zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 2 stiuleti de porumb 4…Read more »

Somon fript

Somon fript din: file de somon, dovlecel, rosii cherry, lamaie, patrunjel, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 1 dovlecel 4-6 rosii cherry 1 lamaie patrunjel proaspat ulei de masline busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine fileurile de peşte şi le tamponăm cu un şerveţel. Le…Read more »

Piept de pui la gratar cu lipii si guacamole

Piept de pui la gratar cu lipii si guacamole din: piept de pui, zeama de lime, coaja de lime, piper negru, ulei de floarea soarelui, lipii tortilla, guacamole, salata verde, iaurt. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati, fiecare taiat in cate 6 felii zeama si coaja rasa de la 2 lime 2 lingurite de piper…Read more »

Frigarui de vinete cu salata

Frigarui de vinete cu salata din: vanata, sos de soia, ulei, turmeric, sos dulce de ardei iute, unt de arahide, sos hoisin, lapte de cocos, otet din vin de orez, castravete, ceapa rosie, frunze de menta, frunze de coriandru. Ingrediente: 1 vanata mare, curatata de coaja si taiata in cuburi cu latura de 3 cm…Read more »

Frigarui de creveti cu dovlecei si ardei gras

Frigarui de creveti cu dovlecei si ardei gras din: creveti, dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, boai de ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 1 kg creveti mici semipreparati 2 dovlecei 2 ardei grasi (unul rosu si unul galben) 2 cepe rosii 10-12 rosii cherry 1 lamaie ulei de masline boia…Read more »

Burger de curcan cu salată de zucchini

Burger de curcan, cu salată de zucchini din: carne de curcan tocata, pesmet, ceapa, albus, usturoi, sare, piper, zucchini, rosii, rucola, salata creata, salata rosie, ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic, usturoi, sare, piper. Ingrediente: burgeri: 600 g carne de curcan tocata 1 lingura pesmet 1 lingura ceapa rasa 1 labus 1 catel…Read more »

Muşchi file în sos haiducesc cu fructe de pădure

Muşchi file în sos haiducesc cu fructe de pădure din: muschi file, ceapa rosie, ulei, fructe de padure, zahar, boabe de mustar, vin rosu demisec, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi file 1 ceapa rosie medie ulei 500 g fructe de padure 2 linguri zahar 50 g boabe de mustar 200 ml vin rosu demisec…Read more »

Burgeri cu fileuri de somon si spanac

Burgeri cu fileuri de somon si spanac din: fileuri de somon, pasta de hrean, zeama de lamaie, coaja de lamaie, marar, ulei, maioneza, chifle, spanac, castravete, ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele sau 1 bucata mare (aproximativ 600-700 g) 1 lingura pasta de hrean coaja rasa si 2 linguri de zeama de la…Read more »

Pui cu lamaie la gratar

Pui cu lamaie la gratar din: pui, bere, lamai, ulei de masline, boia, usturoi, coaja de lamaie, zeama de lamaie. Ingrediente: 1,3 kg de pui, transat pentru a fi pregatit intreg putina apa sau bere, pentru stropit 2 lamai taiate pe sfert, pentru servit pentru marinada: 3 linguri de ulei de masline, plus extra pentru…Read more »

Frigarui de pui aromate cu salata

Frigarui de pui aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui, rosii cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama de lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta de curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si taiati cubulete 250 g de rosii cherry 4 lipii,…Read more »

Sandvis cu piept de pui

Sandvis cu piept de pui din: piept de pui, zeama de lamaie, boia, ulei de masline, ciabatta, usturoi, maioneza, frunze de salata. Ingrediente: 4 piepti de pui, fara piele zeama de la 1 lamaie 1 lingura de boia ulei de masline, pentru stropit 1 paine ciabatta 1 catel de usturoi, zdrobit 4 linguri de maioneza…Read more »

Muşchi de viţel cu sos de piper

Muşchi de viţel cu sos de piper din: muschiulet de vitel, smantana, boabe de piper rosu, boabe de piper verde, coniac, unt, ulei de masline, mustar de dijon, sare, piper. Ingrediente: 400 g muschiulet de vitel 150 g smantana 3 linguri boabe de piper rosu si verde 40 ml coniac de buna calitate 1 lingura…Read more »

Frigarui de pui cu salata

Frigarui de pui cu salata din: piept de pui, iaurt, garam masala, coriandru, coaja de lime, lipii, rosii cherry, ceapa rosie, castravete. Ingrediente: 4 piepti dezosati de pui, fara piele, fiecare taiat in 6 bucati 150 ml de iaurt gras 2 linguri de garam masala 1 mana de coriandru proaspat, tocat, pluc cateva frunze pentru…Read more »

Grătar de porc cu legume coapte

Grătar de porc cu legume coapte din: cotlete de porc, cimbru, ceapa rosie, ardei gras, zucchini, ciuperci, ulei de masline, oregano, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cimbru 2 cepe rosii medii 1 arde gras rosu 1 ardei gras galben 1 zucchini 4 ciuperci maricele 4 rosii cherry 4 linguri ulei de…Read more »

Burgeri cu carne de pui si salata

Burgeri cu carne de pui si salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 1/2 lingurita de cimbru uscat sau 2 lingurite de cimbru proaspat 1 lamaie pentru salata: 250 g de sfecla fiarta, taiata cubulete…Read more »

Biscuiti din albus

Biscuiti din albus din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 ou 1 lingura zahar 20 g faina 2 picaturi esenta de vanilie sau 1 varf de cutit de zahar vanilinat   Mod de preparare: Baţi albuşul spumă tare, până se ţine de tel. Pui zahărul şi continui să baţi până când se întăreşte…Read more »

Somon pe pat de spanac

Somon pe pat de spanac din: file de somon, spanac, lapte, unt, sare, piper, smantana, menta, ierburi de provence, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 5 bucati file de somon 400 g spanac congelat 300 ml lapte 50 g unt sare piper pentru sos: 300 ml smantana menta uscata ierburi de Provence un praf de usturoi sare…Read more »

Reteta zilei: Desert cu prune si nectarine coapte cu topping de inghetata de lamaie

Desert cu prune si nectarine coapte cu topping de inghetata de lamaie din: prune, nectarine, zahar vanilat, esenta de rom, menta, inghetata de lamaie.   Ingrediente: 3 prune 3 nectarine 2 1/2 linguri de zahar vanilat 1 1/2 linguri esenta de rom 1 lingurita menta tocata inghetata de lamaie     Mod de preparare: Taiati…Read more »

Tartine cu avocado, ansoa si busuioc

Tartine cu avocado, ansoa si busuioc din: avocado, rosii, usturoi, ansoa marinat, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 1 fructe avocado 2 rosii 4 catei de usturoi 1 bagheta 200 g ansoa marinat ulei de masline busuioc proaspat   Mod de preparare: Decojim fructul de avocado, îl tăiem pe jumătate şi scoatem sâmburele. Zdrobim fructul cu…Read more »

Ecler cu afine si caise uscate

O reteta delicioasa de ecler: apa, unt, faina, oua, frisca, zahar, ciocolata, afine, caise uscate, zahar vanilat, nuca de cocos, sare, esenta de rom. Ingrediente: 250 ml apă 60 g unt 250 g făină 4 ouă 600 ml frişcă 125 g zahăr tos 100 g ciocolată albă 20G g afine 100 g caise uscate un…Read more »

Cotlet de porc cu piersici fripte

Cotlet de porc cu piersici fripte din: cotlete de porc, otet balsamic, zeama de lamaie, cimbru, piersici, sare, piper, zahar brun. Ingrediente: 4 cotlete de porc 2 linguri otet balsamic 1 lingura zeama de lamaie 1 lingura cimbru proaspat tocat 4 piersici mari sare piper zahar brun   Mod de preparare: Bateţi puţin cotletele, cât…Read more »

Ficat cu bacon

Ficat cu bacon din: ficat de vita, bacon, rozmarin, sare, piper, ulei, coniac, unt. Ingrediente: un kg ficat de vita sau porc 8-10 felii de bacon 5 fire rozmarin sare piper 2-3 linguri ulei un strop de coniac pentru flambat (intensifica aroma) un cub unt   Mod de preparare: Fie că este preparat pe grătar,…Read more »

Salata verde cu piept de pui

 Salata verde cu piept de pui din: amestec de salata, piept de pui, ardei gras, rosie, castarveciori, fasole verde, mustar cu hrean, ulei, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g amestec de frunze de salata (ruccola, salata creata, etc) 400 g piept de pui dezosat 1 ardei gras carnos 1 rosie…Read more »

Vinete umplute cu carne tocata de vita

Vinete umplute cu carne tocata de vita din: vinete, carne tocata de vita, ceapa, ulei, sare, piper, telemea de oaie, mustar, pasta de tomate, usturoi, ardei capia, patrunjel. Ingrediente: 6 vinete tinere lunguiete si subtiri 350 g carne tocata de vita 1 ceapa 1 lingura ulei sare piper 50 g telemea de oaie rasa 1…Read more »

Păstrăv picant la grătar

Păstrăv picant la grătar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper, verdeata, sare. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata pentru garnisire sare…Read more »

Piept de porc la grătar cu linte, broccoli si fasole rosie

O reteta delicioasa de piept de porc cu: broccoli, fasole boabe, linte, nuca, ceapa, mustar, otet, bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei, cimbru, crutoane. Ingrediente: 4 bucăţi piept de porc 500 g broccoli 100 g fasole roşie boabe 100 g linte 100 g miez de nucă o ceapă două linguri cu muştar o lingură cu…Read more »

Frigărui de cod

Frigărui de cod din: fileuri de cod, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 3 fileuri de cod 2 linguri sos de soia 2 linguri zeama de lamaie 1 fir de praz 1 lingurita cu piper in 4 culori 1 ceapa rosie 1 bucata de ardei…Read more »

Sandvis cu piept de pui si branza de vaci

Sandvis cu piept de pui si branza de vaci din: paine neagra, piept de pui, branza de vaci, smantana, usturoi, ridichi rosii, frunze de salata, frunze de varza rosie, sare. Ingrediente: o paine neagra 4 felii subtiri piept de pui 200 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 catei de usturoi 2 linguri smantana…Read more »

Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci

Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci din: vrabioara de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin rosu, ulei de masline, smantana, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vrabioara de vitel 400 g ciuperci 2 cepe medii 7 catei de usturoi 100 g unt 125 ml vin rosu sec 2 linguri ulei de masline 200 g…Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.