Retete pentru un Gratar savuros

Printeaza

 

Retete pentru gratar:

Retete pentru un Gratar savuros

 

Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca

Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneascaO reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din: fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri mari de pui 3 linguri ulei de masline 100 ml suc de lamaie + cateva felii 4 felii groase de paine taraneasca 2…

Read more »

Pulpă de miel împănată

Pulpă de miel împănatăO retete delicioasa de pulpă de miel împănată din: pulpa de miel cu os, fileuri de ansoa, rozmarin, ulei de masline, lamaie, vin alb sec, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel cu os 14 fileuri de anşoa 5 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4 linguri ulei de măsline 1 lămâie…

Read more »

Frigarui grecesti cu sos de feta

Frigarui grecesti cu sos de fetaO reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui, zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare de mare, piper, feta, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame de pulpe de pui fara oase, taiate in bucatele mai mici un zucchini, taiat in bastonase o jumatate…

Read more »

Sfaturi si metode pentru prepararea unui gratar

Sfaturi si metode pentru prepararea unui gratarOpţiunea de a frige pe grătar o bucată bună de carne sau a legumelor este doar una dintre multe alte posibilităţi. De exemplu, sunt puţini cei care folosesc o metodă rafinată şi delicată, şi anume pre­pararea alimentelor pe jar. Această metodă de preparare presupune coacerea în spuză a ali­mentelor, învelite sau nu în folie de…

Read more »

Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenite

Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenitePentru cei pasionati de carne de porc va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase: Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic O reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de porc…

Read more »

Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuci

Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuciPentru cei pasionati de salate va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de salate: Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g cicoare roşie (radicchio)…

Read more »

Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sos

Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sosPentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin O reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600…

Read more »

Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval

Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcavalPentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Bruschete cu branza si spanac   O reteta simpla de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac curatat…

Read more »

Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar

Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratarPentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa, usturoi,…

Read more »

Sosuri pentru preparate la gratar

Sosuri pentru preparate la gratarIn continuare sunt prezentate câteva reţete de sosuri ce pot însoţi preparatele la grătar. Sosul aioli (sosul de usturoi) – Este un sos provensal de usturoi, ideal în special pentru preparatele din carne la grătar. Ingrediente: 4 căţei de usturoi; 200 ml lapte 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă   Mod de preparare:…

Read more »

Reţete pentru gratar: vinete la grătar, marinate cu pătrunjel, caşcaval pane cu alune prăjite, vinete la grătar cu susan

Reţete pentru gratar: vinete la grătar, marinate cu pătrunjel, caşcaval pane cu alune prăjite, vinete la grătar cu susanPentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar din legume: Vinete la grătar, marinate cu pătrunjel O reteta de vinete la gratar, marinate cu patrunjel din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei…

Read more »

Cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli (video)

Cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli (video)O reteta video despre cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli din: creveti decorticati, coniac, broccoli, mere, usturoi, ardei iute si lamaie. Ingrediente: 350 gr creveti decorticati 50 ml coniac broccoli mere usturoi ardei iute lamaie   Mod de preparare: Se pune la incins ulei de masline, se adauga un…

Read more »

Frigarui asortate cu cartofi copti

Frigarui_asortate_cu_cartofi_coptiFrigarui asortate cu cartofi copti din: piept de pui, dovlecel, ceapa rosie, ardei gras, ciuperci, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 dovlecel mic 1 ceapa rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 200 g ciuperci ulei sare piper   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi taie-l în…

Read more »

Salată caldă de orez

Salata_calda_de_orezSalată caldă de orez din: orez basmati, rosii cherry, branza feta, ceapa rosie, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 2 cani cu orez basmati 100 g rosii cherry 50-100 g branza feta 4 cepe rosii mici 2 linguri cu ulei de masline busuioc sare   Mod de preparare: Spală orezul şi căleşte-l în puţin…

Read more »

Reteta zilei: Kebab de Miel

Kebab_de_Miel_5Kebab de Miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, usturoi, sare, piper negru, cimbru, chimen si boia de ardei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapa tocata 4 linguri de patrunjel uscat 2-3 catei de usturoi pisat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 lingurite cimbru uscat 1/2 lingurita piper 1 lingurita…

Read more »

Vita cu piure aromat

Vita_cu_piure_aromatVita cu piure aromat din: muschi de vita, rozmarin verde, ulei de masline, unt, sare, spanac, piper negru, cartofi, masline, ghimbir si lapte. Ingrediente: un muschi de vita rozmarin verde 2-3 linguri ulei de masline 150 g unt sare 500 g spanac mic piper negru macinat 800 g cartofi 200 g masline o lingurita ghimbir…

Read more »

Salata cu ton si somon

Salata_cu_ton_si_somonSalata cu ton si somon din: cartofi, ton, fileu de somon, vin alb, miez de scoici, ardei grasi, rosii, oua rasfierte, ulei de masline, otet, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi fierti in coaja si curatati 100 g ton in ulei 300 g fileu de somon proaspat 1 paharel vin alb 100 g…

Read more »

Retete gustoase: Frigarui de pui cu legume

Frigarui_de_pui_cu_legumeFrigarui de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ardei rosii, ciuperci, sare de mare, piper, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere si cimbru macinat. Ingediente: 500 g piept de pui 2 dovlecei 4 ardei rosii 200 g ciuperci sare de mare piper rozmarin 2 cepe 4 catei usturoi 3-4 linguri…

Read more »

Vita la gratar cu legume

Vita_la_gratar_cu_legumeVita la gratar cu legume din: carne de vita, sare, unt, salvie, usturoi, piper, ulei de masline, vin rosu, vartofi, ulei, dovlecei, ciuperci, fasole verde, unt si vin dulce. Ingrediente: un kg carne de vita sare 50 g unt salvie uscata si macinata o capatana usturoi piper 1-2 linguri ulei de masline 5-6 linguri vin…

Read more »

Pastrama de porc la gratar

Pastrama_de_porc_la_gratarPastrama de porc la gratar din: pulpa de porc, ulei din samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, ceapa, cimbru, castravet murati, gogosari murati, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa sau pulpa de porc 100 ml ulei din samburi de struguri 3 linguri boia de ardei dulce 5-6 linguri boia de ardei dulce…

Read more »

Somon la grătar cu sparanghel

Somon_la_gratar_cu_sparanghelSomon la grătar cu sparanghel din: medalion de somon, sparanghel, morcov, reductie de vin rosu, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g medalion de somon proaspat 300 g sparanghel 1 morcov 50 ml reductie de vin rosu 1 lamaie 2-3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Ungeţi feliile…

Read more »

Ruladă de pui cu urda

Rulada_de_pui_cu_urdaRuladă de pui cu urda din: piept de pui, urda, usturoi, frunze de salvie, ulei, sare, piper si masline. Ingrediente: 4 felii piept de pui 150 g urda 2 catei usturoi 2 frunze de salvie 3 linguri ulei sare piper masline pentru ornat   Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul special şi se…

Read more »

Costite de miel cu usturoi

Costite_de_miel_cu_usturoiCostite de miel cu usturoi din: costite de miel, usturoi, cartofi, sare grunjoasa, cimbru uscat, unt, piper negru macinat, rosii cherry, fasole verde pastai, vin rosu dulce, ulei de floarea soarelui, seminte de susan si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg costite de miel 1-2 capatani usturoi 500 g cartofi mici cu coaja alba sare grunjoasa…

Read more »

Pui umplut cu ciuperci si salata de rubarba cu oua

Pui_umplut_cu_ciuperci_si_salata_de_rubarba_cu_ouaPui umplut cu ciuperci si salata de rubarba cu oua din: pui, ciuperci, ceapa verde, cascaval, pesmet, patrunjel, marar, ulei de floarea soarelui, sare, piper, unt, rosii, oua, rubarba si otet aromatic. Ingrediente: un pui 500 g ciuperci 2 legaturi ceapa verde 100 g cascaval 50 g pesmet o legatura patrunjel o legatura marar 20…

Read more »

Ananas la gratar cu sos

Ananas_la_gratar_cu_sosAnanas la gratar cu sos din: ananas, unt, ghimbir, zahar, scortisoara, menta, mar si suc de mere. Ingrediente: 1 ananas mijlociu 50 g unt 2 linguri cubulete de ghimbir fierte in sirop de zahar cu apa 30 g zahar 1/2 lingurita scortisoara macinata frunze de menta pentru ornare sosul: 1 mar ras 175 ml suc…

Read more »

Muschi de vita cu legume

Muschi_de_vita_cu_legumeMuschi de vita cu legume din: muschi de vita, dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de vita 2 dovlecei 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa rosie mare 5-6 linguri ulei 50 g unt 2-3 linguri otet balsamic sare piper   Mod…

Read more »

Paste cu somon si rosii cherry

Paste_cu_somon_si_rosii_cherryPaste cu somon si rosii cherry din: somon, paste, rosii cherry, zeama de lamaie, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  500 g somon 200 g paste tagliatelle 200 g paste penne 400 g rosii cherry zeama de la o lamaie 50 g unt o legatura patrunjel sare piper macinat negru   Mod de preparare: Se…

Read more »

Legume la gratar

Legume_la_gratarLegume la gratar din: cartofi, sare, piper, cimbru, unt, ceapa, broccoli, morcovi, fasole verde, porumb dulce, unt, ulei de masline, zahar, vin rosu si patrunjel. Ingrediente: 5-6 cartofi sare piper cimbru uscat si macinat 50 g unt o ceapa pentru gratar 500 g broccoli 4 morcovi 300 g fasole verde 300 g porumb dulce din…

Read more »

Frigarui cu carne de porc

Frigarui_cu_carne_de_porcFrigarui cu carne de porc din: pulpa de porc, piper negru, piper rosi, boia dulce, boia iute, dovlecei, ardei, ceapa rosie, cimbru, grasime si whisky. Ingrediente: 600 g pulpa de porc sare piper negru si rosu macinat boia dulce si iute 2-3 dovlecei 5 ardei rosii si galbeni 3 cepe rosii 20 ml ulei cimbru…

Read more »

 

Kebab englezesc

Kebab englezescO reteta delicioasa de kebab englezesc cu:ulei de masline, miere, mustar boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, salata, sos de rosii. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1 lingură de muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe jumătate 8 câmaţi mici (alegeţi o varietate mai condimentată), tăiaţi…

Read more »

Somon cu legume

Somon cu legumeO reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac, usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper. Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3. Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor sanguine şi de asemenea, ajută la echilibrarea…

Read more »

Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry

Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherryMinicotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc, mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4 linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac proaspat   Mod de…

Read more »

Frigarui cu vinete

Frigarui cu vineteO reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi, usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei grasi rosii 9 cartofi noi 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 10 frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei de…

Read more »

Cartofi cu bacon

Cartofi cu baconO reteta de cartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si smantana. Ingrediente: 12 cartofi mici fierti in coaja 4 fire mari rozmarin 24 felii bacon piper 50 g unt 200 g smantana   Mod de preparare: Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele. Se suprapun câte 2…

Read more »

Vinete umplute cu telemea

Vinete umplute cu telemeaVinete umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen, marar verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite 1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le într-un…

Read more »

Retete culinare: Frigărui vegetariene

Retete culinare: Frigărui vegetarieneO reteta de frigarui vegetariene din: franzela, telemea, ardei grasi, patrunjel verde, usturoi si sare. Ingrediente:  1 bagheta sau o franzela, taiate in felii 200 g telemea desarata (sau tofu-branza de soia) 2 ardei grasi rosii 1 legatura patrunjel verde 1 capatana usturoi sare   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul şi faceţi un mujdei cât…

Read more »

Fructe la grătar

Fructe la grătarO reteta de fructe la gratar din: rozmarin, nectar, ananas, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 4 fire rozmarin 4 nectarine 1 ananas mic 3 linguri suc de lamaie 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele; se toacă grosier. Se pregătesc nectarinele, se taie jumătăţi şi…

Read more »

Costite de porc cubaneze

Costite de porc cubanezeCostite de porc cubaneze din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de dafin 3 catei…

Read more »

Tarta cu arpagic

Tarta cu arpagicO reteta de tarta cu arpagic din: faina, oua, ulei de masline, arpagic, unt, vin alb, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 4 linguri ulei de masline 500 g arpagic 20 g unt 50 ml vin alb unt si faina pentru uns si tapetat tava sare piper   Mod de…

Read more »

Peste fript

Peste friptPeste fript din: dorada, coriandru, portocala, sos iute de chilli, ulei de arahide, suc de limeta, sos worcestershire, usturoi, sare, piper, chimen si piper de cayenne. Ingrediente: 4 bucati dorada 4 fire coriandru 1 portocala 4 linguri sos iute de chilli 4 linguri ulei de arahide 3 linguri suc de limete 2 lingurite sos Worcestershire…

Read more »

Pui de caracatiţă

Pui de caracatiţăCaracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud. precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In general, se consideră că aceste animale…

Read more »

Frigărui de carne tocată

Frigărui de carne tocatăO reteta de frigarui de carne tocata din: castravete, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, sare, piper, chifla, masline umplute cu ardei, patrunjel, usturoi, carne tocata mixta, ou si bulion. Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa rosie 400 g iaurt degresat 4 linguri ulei de masline sare piper 1 chifla veche de-o zi 50 g masline…

Read more »

Vinete cu brânză de capră

Vinete cu brânză de caprăO reteta de vinete cu branza de capra din: vinete, sare, ceapa rosie, rosii uscate, branza de capra, piper, otet balsamic, miere si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete sare 1 ceapa rosie 80 g rosii uscate in ulei 200 g branza de capra piper 3 linguri otet balsamic 1 lingurita miere fluida 5 linguri…

Read more »

Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legumeO reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece, patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2 dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…

Read more »

File de porc Burgundia

File de porc BurgundiaO reteta de file de porc burgundia din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe 600 g file de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 35 cl vin…

Read more »

Bruschete cu măsline

Bruschete cu măslineO reteta de bruschete cu masline din: paine, rosii, ceapa verde, masline negre, frunze de busuioc, ulei de masline, otet balsamic alb, sare, piper si branza halloumi. Ingrediente: 12 felii paine bagheta 4 rosii 2 cepe verzi 4 linguri masline negre fara samburi 5 frunze de busuioc 4 linguri ulei de masline 3 linguri otet…

Read more »

Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar

Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştarO reteta de Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar din: varza, supa, chimen, otet de vin alb, sare, ulei, piper, cascaval, dovlecei, ceapa, paine si mustar. Ingrediente: 800 g varza (alba sau chinezeasca) 100 ml supa 1/2 lingurita chimen 2 linguri otet de vin alb sare 4 linguri ulei piper 4 felii…

Read more »

Despre Homari

Despre HomariAstăzi e mai uşor să găseşti homari decât acum douăzeci de ani; puteţi chiar să comandaţi homari la pescărie sau la un supermarket bun. Cu cozile lor zemoase, acoperite de carapace, şi cleştii puternici şi cărnoşi, seamănă atât cu creveţii cât şi cu crabii şi au preluat ce e mai bun de la ambele specii.…

Read more »

Mix grill cu pui marinat si legume

Mix grill cu pui marinat si legumeMix grill cu pui marinat si legume din: ceapa, ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, pudra de chilli, miere, ardei grasi, ceapa verde, dovlecei, filueir de piept de pui si creveti. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 200 g rosii pasate sare piper pudra de chilli 50 g miere 2 ardei grasi…

Read more »

Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş

Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuşO reteta de ardei pe gratar, umpluti cu cuscus din: cuscus, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, verdeturi, branza si ardei grasi. Ingrediente: 100 g cuscus 6 linguri ulei de masline 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi sare piper macinat verdeturi 50 g branza rasa 4 ardei grasi   Mod de…

Read more »

Cum se prepara Cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin (video)

Cum se prepara Cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin (video)O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel la gratar cu suc de lamaie si rozmarin, un preparat deoseit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 8-10 lamb loin chops 1/2 cup plain yogurt zest and juice from 1 large or 2 smaller lemons 1 rounded tablespoon ground hot chili sauce,…

Read more »

Antricot de vitel texan

Antricot de vitel texanO reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc de rosii 3 linguri ulei de masline 3…

Read more »

Frigarui de tofu cu salata de taitei

Frigarui de tofu cu salata de taiteiO reteta de frigarui de tofu cu salata de taitei din: tofu, sos de chilli, hrean, zeama si coaja de lamai, taitei de orez, morcovi, castravete, busuioc, ceapa verde, castravete, sos de soia, ulei de susan si nuci. Ingrediente: 300 g tofu marinata 8 linguri sos de chilli 2 linguri hrean razuit 2 lamai, zeama…

Read more »

Retete tv Paprika

TV Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate retete ale…

Read more »

Coaste de porc la grătar

Coaste de porc la grătarO reteta de coaste de porc la gratar cu mamaliga si salata din: coaste de condimente, ulei de masline, zeama si coaja de lamaie, malai grisat, faina, praf de copt, oua, lapte integrale, zahar, boia, chilli, iaurt, mustar de dijon, morcovi, ceapa verde si cascaval. Ingrediente: pentru coaste: 4 coaste de porc de 450 g…

Read more »

Piept de viţel pe ţepuşă

Piept de viţel pe ţepuşăO reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce 2 catei…

Read more »

Frigarui cu cartofi noi

Frigarui cu cartofi noiO reteta de frigarui cu cartofi noi din: cartofi, rosii, ceapa rosie, foi de dafin, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi noi 6 rosii 4 cepe rosii 10 foi de dafin 2 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi ceapa, spălaţi toate legumele…

Read more »

Chiftele de curcan cu salata

Chiftele de curcan cu salataO reteta de chiftele de curcan cu salata din: carne de curcan, ulei, pasta harissa, rosii deshidratate, humus, iaurt, zeama de lamaie, castravete, ceapa rosie, rosii cherry, frunze de menta, lipii si salata. Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocata 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 lingurite pasta harissa 3 linguri rosii deshidratate 200…

Read more »

Salata de pui cu porumb copt

Salata de pui cu porumb coptO reteta de salata de pui cu porumb copt din: piept de pui, vinegreta, patrunjel, porumb, unt, laptuci, ridichi, rosii, avocado, ceapa verde, maioneza si costita. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 8 linguri vinegreta cu mustar de Dijon 3 linguri patrunjel tocat 3 stiuleti porumb 1 cub de unt 3 salate verzi, mici –…

Read more »

Cotlete de vitel la gratar

Cotlete de vitel la gratarO reteta de cotlete de vitel la gratar din: cotlete de vitel, ulei de masline, cimbru verde, ardei gras, dovlecel, morcov, cartof, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de vitel 50 ml ulei de masline 3-4 fire de cimbru verde 1 ardei gras 1 dovlecel 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare piper…

Read more »

Tacos cu somon picant

Tacos cu somon picantO reteta de tacos cu somon picant din: fileuri de somon, fileuri de cod, condimente pentru peste, zeama si coaja de lamaie, ananas, ceapa rosie, sos de chilli, fasole alba, boia dulce, zahar, tortilla si salata eceberg. Ingrediente: 250 g fileuri de somon 250 g fileuri de cod 3 linguri amestec de condimente pentru peste…

Read more »

Chifteaua balcanică – Pljeskavica

Chifteaua balcanică – PljeskavicaSe zice ca această chiftea uriaşă friptă pe grătar şi servită cu ceapă, într-o Pita (chiflă) la fel de usriaşă, este invenţia sârbilor, mai precis a celor din localitatea Leskovac. Pljeskavi­ca este mâncată în Serbia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia, Croaţia şi, în ultima vreme, poate fi găsită chiar şi în Bulgaria şi România. Recent Pljeskavica a…

Read more »

Salata de andive la gratar cu ceapa

Salata de andive la gratar cu ceapaIncinge grătarul din fontă la maximum şi frige 6 andive tăiate pe jumătate în lungime câteva minute pe fiecare parte. Transferă pe o farfurie caldă. Adaugă 3 cepe roşii, tăiate felii de 1 cm grosime şi frige 2-3 minute pe fiecare parte, până când se înmoaie şi se ard. Combină cu andivele. Combină 1 1/2…

Read more »

Mici sarbesti

Mici sarbestiO reteta de mici sarbesti din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, carne tocata de oaie, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Cevapi sau Cevapcici le zic sârbii micilor lor. Ca formă sunt cam ca ai noştri, poate un pic mai subţiri şi mai lungi. însă, în compoziţie, pe lângă cele 3 feluri…

Read more »

Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţi

Frigărui de ciuperci şi cârnati afumaţiO reteta de frigarui de ciuperci si carnati afumati din: ciuperci, carnati afumati, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper si bete de frigarui. Ingrediente: 40 g ciuperci champignon mici 400 g carnati afumati 1 ceapa mare 3-4 linguri ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper 8 bete de frigarui   Mod de preparare: Curăţaţi…

Read more »

Mici româneşti

Mici româneştiO reteta de mici romanesti din: piept de vita, pulpa de oaie, piept de porc, supa de oase, usturoi, boia, cimbru, piper, bicarbonat si sare. Există multe poveşti cu privire la originea micilor. Ba că sunt veniţi din Turcia, ba că vin de peste Dunăre, de la sârbi. Alţii spun că sunt greceşti sau bulgăreşti…

Read more »

Retete internationale: Souvlaki

Retete internationale: SouvlakiSouvlaki din: spata de porc, oregano, sumac, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente:  500 g spata de porc 1 lingura oregano uscat 1 lingurita rasa sumac 2-3 linguri ulei 3-4 linguri vin rosu sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie.…

Read more »

Pui Asado cu sos Chimichurri

Pui Asado cu sos ChimichurriO reteta de Pui Asado cu sos Chimichurri din: pui, dovlecel, vanata, cartof, ceapa, ulei, cimbru, patrunjel, oregano, usturoi, sos de rosii, boia, pasta de ardei, ulei de masline si lamaie. Asado este un mod de a frige carnea si chiar legumele, folosind un tip de gratar pe care se pun amestecate bucatile de carne…

Read more »

 

Frigărui de pui Yakitori

Frigărui de pui YakitoriO reteta de Frigărui de pui Yakitori din: piept de pui, pulpe de pui, aripioare, ficatei, inimi, pipote, praz, sos de soia, sake, zahar brun, miere, sare si piper. Yakitori sunt frigărui de pui la grătar, frigărui care se prepară din mai toate părţile puiului, inclusiv din măruntaie, ficăţei, inimi, pipote şi chiar pielea pu­iului.…

Read more »

Somon cu mentă si mărar

Somon cu mentă si mărarO reteta de somon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Somonul este relativ sărac în calorii şi scăzut în grăsimi saturate, dar bogat în proteine, minerale (fosfor, magneziu, seleniu, crom) şi vitamine (mai ales cele din Complexul B: B3, B6, B12). De aseme­nea,…

Read more »

Retete culinare: Frigarui de pui cu legume

Retete culinare: Frigarui de pui cu legumeO reteta de frigarui de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ceapa rosie, rosii, ardei capia, vinete, usturoi, cimbru, coriandru, ulei de masline, sare grunjoasa, otet balsamic, miere, piper, zeama si coaja de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 dovlecei 2 cepe rosii 4 rosii 4 ardei capia 2 vinete mici…

Read more »

Somon cu mazare

Somon cu mazareO reteta de somon cu mazare din: medalioane de somon, sare, piper, boia, conopida, porumb, mazare, unt, morcovi, marar si rosii. Ingrediente: 4 medalioane de somon sare piper boia dulce pentru garnitura: 250 g conopida 250 g porumb dulce 300 g mazare proaspata 100 g unt 2-3 morcovi o legatura marar 3-4 rosii   Mod…

Read more »

Pui la gratar cu orez

Pui la gratar cu orezO reteta de pui la gratar cu orez din: piept de pui, sare, unt, piper, orez, ceapa, ardei verde, morcov, unt, sare, piper, patrunjel si rosii. Ingrediente: 800 g piept de pui sare 30 g unt piper pentru garnitura: 300 g orez cu bobul rotund 2-3 fire ceapa un ardei verde un morcov mic 50…

Read more »

Muschi de vita cu sote de ciuperci

Muschi de vita cu sote de ciuperciO reteta de muschi de vita cu sote de ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, ceapa verde, rozmarin, piper, unt, vin rosu demisec si ulei de masline. Ingrediente: 800 g muschi de vita 400 g ciuperci 2-3 fire ceapa verde rozmarin piper negru boabe si macinat 50 g unt 100 ml vin rosu demisec 30…

Read more »

Retete din bucatarie

Retete din bucatarieRetete din bucatarie: Antricot de vită cu porumb crocant O reteta delicioasa de antricot de ita cu porumb crocant din: antricot de vita, sos de soia, praz, usturoi, miere, otet, lime, ulei de masline extravirgin, sare, piper, porumb dulce, unt sarat si sare. Ingrediente: 500 g antricot de vită 3 linguri sos de soia 1/2…

Read more »

Salată cu pui şi rucola

Salată cu pui şi rucolaO reteta de salata cu pui si rucola din: rucola, salata verde, rosii, ardei, piept de pui, fasole verde, sare, piper, ceapa rosie, dovleac, ulei de masline, otet balsamic, zeama de la o lamaie si cimbru. Ingrediente: 300 g rucola o salata verde 3-4 rosii un ardei rosu 2 piepti de pui 200 g fasole…

Read more »

Fileuri de macrou, cu roşii si lămâie

Fileuri de macrou, cu roşii si lămâieIntr-un castron, amestecă 2 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe condimente pentru peşte, 1 căţel de usturoi zdrobit, 150 g roşii bine coapte, tocate mărunt, 1 legătură de pătrunjel tocat, 1 linguriţă de boabe de coriandru, măcinate, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, piper după gust. Amestecă şi lasă deoparte. Intr-un vas separat,…

Read more »

Cârnati cu sos de miere si lămâie

Cârnati cu sos de miere si lămâieIntr-un castron, amestecă zeama şi coaja rasă de la o lămâie, o legătură de pătrun­jel proaspăt, tocat, un ardei iute mic, tocat, şi o lingură de miere. Cu acest sos, unge 500 g cârnaţi de porc. Pune-i pe grătar şi întorce-i pe toate părţile, să se pătrundă bine (10-15 minute). Pofta buna!     Incoming…

Read more »

Choux a la creme

Choux a la cremeChoux a la creme din: apa, oua, faina, unt, sare, fructe de padure, indulcitor, frisca, branza de vaci si ciocolata. Ingrediente: aluat: 220 ml apa 3 oua 140 g faina 80 g unt sare crema: 200 g fructe de padure 1/2 lingurita indulcitor fluid 100 g branza de vaci 150 ml frisca 2 linguri ciocolata…

Read more »

Coaste de porc cu sos iute

Coaste de porc cu sos iutePune 1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15 minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin crocante. Intr-o…

Read more »

File de pastrav la gratar

File de pastrav la gratarO reteta de file de pastrav la gratar din: pastravi, cimbru, sare, piper, usturoi, rosii cherry, foid e dafin, lamai, baghete, ulei de masline, boia dulce, usturoi si busuioc. Ingrediente: 6 pastravi cimbru sare piper rosu piper alb 6 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 foi de dafin 1 lamai 2 baghete 2…

Read more »

Piept de pui marinat cu ceapă verde

Piept de pui marinat cu ceapă verdeIntr-un castron, amestecă 1 linguriţă pudră de ghimbir cu 1 linguriţă miere şi 2 linguriţe sos Tabasco. Din două bucăţi de piept de pui dezosat, taie cuburi cu latura de cca 3 cm, dă-le prin sosul de miere, apoi înfige-le pe frigărui. Frige-le pe grătar 10 minute. Pregăteşte un sos din zeama şi coaja rasă…

Read more »

Frigărui de pui cu cârnăciori si rozmarin

Frigărui de pui cu cârnăciori si rozmarinTaie cuburi 250 g piept de pui şi 6 cârnă­ciori chorizo în felii subţiri. Pe fiecare frigăruie, înfige, alternativ, bucăţi de piept de pui, felii de cârnăciori, rămurele de rozmarin. Unge frigăruile cu ulei de măsline apoi pre­sară piper proaspăt măcinat. Pune frigăruile pe grătarul bine încins timp de aproximativ trei-patru minute, învârtindu-le pe toate…

Read more »

Biscuiţi cu rozmarin şi cafea

Biscuiţi cu rozmarin şi cafeaO reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, desert, biscuiti, branza de vaci, unt, rozmarin, cafea, sare, zahar vanilat, zahar tos, praf de copt, ou, sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g brânză de vaci 50 g unt o crenguţă de rozmarin o linguriţă cu cafea măcinată un sfert de linguriţă cu sare două…

Read more »

Piure de conopidă cu cârnaţi

O reteta delicioasa de piure cu:conopida, usturoi, lapte dulce, unt, ulei de masline, otet balsamic, ceapa, ardei gras, carnati oltelesti, oregano verde, sare, piper. Ingrediente: o conopidă 6 căţei de usturoi 125 ml lapte dulce 50 g unt 75 ml ulei de măsline o lingură cu oţet balsamic o ceapă un ardei gras 500 g…

Read more »

Zacusca sarbeasca

Zacusca sarbeascaO reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, vinete, ulei, sare, piper, delikat. Ingrediente: 250 g gogoşari 200 g vinete 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper delikat Mod de preparare: Gogoşarii se opăresc, iar vinetele se coc pe grătar. După ce se curăţă bine de coajă, se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie şi…

Read more »

Ciocănele în stil mediteranean

Ciocănele în stil mediteraneanAmestecă 3 linguri pastă de tomate cu 4 rămurele de rozmarin, tocate, şi o lingură oţet balsamic. Cu acest sos, unge 8 ciocănele de pui, cât mai uniform. Frige ciocă­nelele pe grătar cir­ca 20 minute, până cand se patrund bine, intorcandu-le. Pofta buna!

Read more »

Lipie umplută cu legume şi pui

Lipie umplută cu legume şi puiTaie 600 g piept de pui în cubuleţe de înfipt în frigărui. Unge- le cu puţin ulei de măsline, boia de ardei dulce, apoi frige-le pe grătar timp de trei-patru minute, până sunt bine pătrunse. Taie un avocado cubuleţe, apoi amestecă-l cu un ardei roşu, curăţat şi măruntit, două roşii, fără seminţe, tăiate cuburi, şi…

Read more »

4 comentarii

  1. Cand vine vremeea de gratar te pun sa-mi faci un grata cu retetele astea de aici!

  2. Bun, bun, am vazut ceva ce merita incercat

  3. Sunt cateva reteta pentru gratar, de iti lasa gura apa

  4. Am ochit cateva retete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.