Retete pentru gratar: Piept de pui cu legume la gratar

Printeaza

Piept de pui cu legume la gratar din: piept d epui, dovlecei, vanata, cartofi, broccoli, ceapa, ceapa rosie, usturoi, boia dulce, sare, piper, ulei de masline, cimbru, suc de lamaie.

Ingrediente:Piept de pui cu legume la gratar

  • 2 piepti de pui
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 3 cartofi
  • 400 g broccoli
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • cimbru
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala, se taie fasii potrivit de groase si se pune intr-un bol. Se presara deasupra ceapa rosie, ceapa alba si usturoiul taiate fellii, se toarna putin ulei, zeama de lamaie si o cana cu apa, sare si piper dupa gust.

Se preasara boiaua dulce, se amesteca totul, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru patru ore. Broccoli se spala, se rupe in buchetele, se fierbe in apa cu sare si se pastreaza la cald. Cartofii, vanata si dovlecelul se spala, se taie rondele si se pun intr-un bol.

Se toarna putin ulei, se condimenteaza, se presara cimbru si se amesteca. Se pun pe gratarul incins si se frig cateva minute pe ambele parti. Se scoate carnea de la marinata, se impletesc fasiile cate trei si se asaza pe gratarul incins.

Se frig pana devin aurii, se pun pe un platou alaturi de legumele grilate si broccoli fiert. Se servesc simple sau stropite cu suc de lamaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.