Retete pentru gratar: Medalioane de porc cu fasole verde
PrinteazaMedalioane de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere, ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu, piper.
- 400 g muschi file de porc
- 16 felii de bacon
- 2 linguri miere
- 2 lingurite ghimbir ras
- 6 linguri sos de soia
- 600 g fasole verde
- 2 cepe tocate
- 1 ardei iute tocat
- 2 linguri ulei
- 200 ml vin rosu
- piper
Mod de preparare:
Se taie muşchiul în 8 medalioane şi în jurul fiecăruia dintre ele se fixează câte o felie de bacon.
Se ung cu un amestec de miere, ghimbir şi sos de soia; se lasă să se marineze 2 ore.
Fasolea verde se fierbe 10 min. într-o cantitate mare de apă cu sare.
Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se fac mănunchiuri de câte 6 păstăi de fasole, care se înconjoară cu câte o felie de bacon; se fixează.
Se călesc în ulei ceapa şi ardeiul iute; se toarnă vin şi se lasă să fiarbă 10 min. Se adaugă sare şi piper după gust.
Medalioanele se scot din marinată şi se frig pe grătar 10 min.
Mănunchiurile de fasole se sărează, se piperează şi se frig pe grătar 6 min. Se servesc alături de medalioane.
Medalioane de porc cu fasole verde
Pofta buna!