Retete pentru gratar: Friptura marinata de vita

Printeaza

Friptura marinata de vita din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar, cuisoare, piper negru, boabe de mustar, boabe de coriandru, nucsoara, scortisoara, foaie de dafin, ghimbir.

Ingrediente:Retete_pentru_gratar_Friptura_marinata_de_vita

  • 600 g piept de vita
  • 600 ml apa
  • 60 g sare grunjoasa
  • 30 g zahar
  • 3 cuisoare
  • 3 catei de usturoi
  • o lingurita piper negru
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • 1/2 lingurita boabe coriandru
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 baton scortisoara
  • o foaie de dafin
  • 1/4 lingurita ghimbir

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pun toate ingredientele, mai puţin carnea. Căţeii de usturoi se mărunţesc.

Se pune oala pe foc şi se lasă până ce sarea şi zahărul se topesc. Se lasă la răcit.

După ce marinata este rece, se pune într-un vas alături de carne. Se dă la frigider 4 zile.

După acest timp, se şterge carnea de sucul în care a stat, se unge cu ulei şi se frige, de preferat, pe grătar de cărbuni.

Se lasă 30 de minute pentru o friptură complet făcută. Se poate servi cu mămăligă şi mujdei, după gust.

 

Friptura marinata de vita

Retete_pentru_gratar_Friptura_marinata_de_vita

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.