Retete pentru gratar: Friptura de vita cu sos de hribi

Printeaza

Friptura de vita cu sos de hribi din: muschi de vita, sos de soia, usturoi, miere, otet, ulei de masline, unt, vin, sare, piper, rosii cherry, hribi, unt, usturoi, vin, cimbru, parmezan.

 

Ingrediente:Retete_pentru_gratar_Friptura_de_vita_cu_sos_de_hribi

  • 2 bucati muschi de vita
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 30 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • rosii cherry

pentru sos:

  • 500 g hribi proaspeti din padure
  • 50 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • cimbru verde tocat marunt
  • parmezan ras

 

Mod de preparare:

Speli carnea de vită şi o ştergi cu un şervet absorbant. Sepa­rat, amesteci într-un bol mierea, oţetul, sosul de soia, un vârf de cuţit de sare, uleiul şi usturoiul zdrobit.

Adaugi sosul obţinut pes­te carnea de vită, acoperi vasul cu un capac şi dai la frigider să se marineze câteva ore (sau pes­te noapte).

Scoţi bucăţile de car­ne din marinată, le scurgi de zea­mă şi le condimentezi cu sare şi piper.

Ungi apoi grătarul cu puţin unt şi prăjeşti bucăţile de carne pe ambele părţi, la foc mare, timp de 3 minute.

După ce s-a făcut car­nea, pui roşiile cherry şi le laşi pe grătar până se înmoaie puţin.

Sos: Topeşti untul într-o tigaie de teflon şi căleşti hribii timp de 5 minute.

Adaugi usturoiul şi îl ţii un minut, adaugi apoi vinul şi laşi pe foc până se evaporă lichidul format.

La sfârşit, adaugi parmezanul ras şi amesteci uşor.

Serveşti muşchiul de vită, alături de sosul de hribi.

Friptura de vita cu sos de hribi

Retete_pentru_gratar_Friptura_de_vita_cu_sos_de_hribi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.