Retete pentru gratar: Frigărui turceşti
PrinteazaO reteta de frigarui turcesti din: ceapa, rosii, carne de berbecut, oua, cimbru, sare cu aroma de usturoi, suc de ceapa, piper alb si ulei de lamaie.
- 8 cepe mici
- 8 rosii
- 1 kg carne de berbecut (pulpa fara os)
- 2 oua
- 1/4 lingurita cimbru tocat
- 2 linguri sare cu aroma de usturoi
- sucul de la o ceapa mare
- 1/4 lingurita piper alb
- 2 linguri ulei de lamaie
Mod de preparare:
Se curata cepe si rosiile si se taie jumatati. Se amestecă într-un castron carnea tocată cu ouăle, cimbru, sare, suc de ceapă; se frământă cu mâinile şi, cu mâinile unse cu ulei, se modelează mititei.
Aceştia se înfig pe frigărui, alternând cu cepe mici şi jumătăţi de roşii. Se aşază pe grătarul uns şi se coc 6 min., întorcându-se încontinuu.
Frigărui turceşti
Pofta buna!