Retete pentru gratar: Frigărui turceşti

Printeaza

O reteta de frigarui turcesti din: ceapa, rosii, carne de berbecut, oua, cimbru, sare cu aroma de usturoi, suc de ceapa, piper alb si ulei de lamaie.

Ingrediente:Frigărui turceşti

  • 8 cepe mici
  • 8 rosii
  • 1 kg carne de berbecut (pulpa fara os)
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita cimbru tocat
  • 2 linguri sare cu aroma de usturoi
  • sucul de la o ceapa mare
  • 1/4 lingurita piper alb
  • 2 linguri ulei de lamaie

 

Mod de preparare:

Se curata cepe si rosiile si se taie jumatati. Se amestecă într-un castron carnea tocată cu ouăle, cimbru, sare, suc de ceapă; se frământă cu mâinile şi, cu mâinile unse cu ulei, se modelează mititei.

Aceştia se înfig pe frigărui, alternând cu cepe mici şi jumătăţi de roşii. Se aşază pe grătarul uns şi se coc 6 min., întorcându-se încontinuu.

Frigărui turceşti

Frigărui turceşti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.