Retete pentru gratar: Carne de vita cu cartofi copti si verdeturi
PrinteazaCarne de vita cu cartofi copti si verdeturi din: cartofi, ceapa, morcovi, dovlecei, marar, arpagic, branza, lapte, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, nucsoara, carne de vita, macris.
- 600 g cartofi noi
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 dovlecei mici
- putin marar si arpagic
- 200 g branza
- 4 linguri lapte
- sare
- piper macinat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- nucsoara
- 2 felii de carne de vita (180 g fiecare)
- 1/2 legatura macris
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii şi se fierb 15-20 de minute. Ceapa se toacă mărunt. Morcovii şi dovleceii se curăţă. Toate legumele se taie fâşii subţiri. Verdeţurile se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă brânza, laptele şi verdeţurile, apoi se dă cu sare şi piper. Se încinge uleiul şi se călesc la foc mediu, cca 3 minute, ceapa, morcovii şi dovleceii.
Se condimentează cu zeama de lămâie, sare, piper şi nucşoară. Carnea se coace pe grătar, cca 3-5 minute pe fiecare parte. Se dă cu sare şi piper. Cartofii se scurg de apă, se lasă să se răcească şi se taie pe lungime. Se pune deasupra compoziţia de brânză şi se presară măcrişul.
Carne de vita cu cartofi copti si verdeturi
Pofta buna!