Retete pentru gratar: Carne de vita cu cartofi copti si verdeturi

Printeaza

Carne de vita cu cartofi copti si verdeturi  din: cartofi, ceapa, morcovi, dovlecei, marar, arpagic, branza, lapte, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, nucsoara, carne de vita, macris.

Ingrediente:Retete_pentru_gratar_Carne_de_vita_cu_cartofi_copti_si_verdeturi

  • 600 g cartofi noi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei mici
  • putin marar si arpagic
  • 200 g branza
  • 4 linguri lapte
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • nucsoara
  • 2 felii de carne de vita (180 g fiecare)
  • 1/2 legatura macris

 

Mod de preparare:

Se spală bine cartofii şi se fierb 15-20 de minute. Ceapa se toacă mărunt. Morcovii şi dovle­ceii se curăţă. Toate legumele se taie fâşii subţiri. Verdeţurile se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă brânza, laptele şi verdeţurile, apoi se dă cu sare şi piper. Se încinge uleiul şi se călesc la foc mediu, cca 3 minute, ceapa, morcovii şi dovleceii.

Se condimentează cu zeama de lămâie, sare, piper şi nucşoară. Carnea se coace pe grătar, cca 3-5 minute pe fiecare parte. Se dă cu sare şi piper. Cartofii se scurg de apă, se lasă să se răcească şi se taie pe lungime. Se pune deasupra compoziţia de brânză şi se presară măcrişul.

Carne de vita cu cartofi copti si verdeturi

Retete_pentru_gratar_Carne_de_vita_cu_cartofi_copti_si_verdeturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.