Retete pentru gratar: Burgeri cu carne de pui si salata

Printeaza

Burgeri cu carne de pui si salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata verde.

Ingrediente:Retete_pentru_gratar_Burgeri_cu_carne_de_pui_si_salata

  • 500 g carne tocata de pui
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat sau 2 lingurite de cimbru proaspat
  • 1 lamaie

pentru salata:

  • 250 g de sfecla fiarta, taiata cubulete
  • 1 ceapa rosie mica, tocata fin
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 lingurite de mustar cu boabe
  • 1 salata verde tanara, pentru servit lipie din faina integrala, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune într-un bol carnea şi cimbrul. Rade coaja de lămâie deasupra şi adaugă un pic de sare şi piper. Amestecă bine ingredientele cu mâna, apoi modelează patru burgeri. Lasă-i să se odihnească până sunt gata pentru rumenit.

Amestecă sfecla cu zeama de la jumătate de lămâie, ceapa, pătrunjelul, uleiul şi muştarul. Incinge grătarul sau o tigaie-grill.

Unge burgerii cu puţin ulei, apoi frige-i pe grătar, pe tigaia-grill sau subgrillul cuptorului cam 6 minute pe fiecare parte. Serveşte-i cu salata de sfeclă si salată verde.

Burgeri cu carne de pui si salata

Retete_pentru_gratar_Burgeri_cu_carne_de_pui_si_salata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.