Reteta zilei: Limoncello

Printeaza

Limoncello din: lamai, votca, apa, zahar. Este un lichior italian cu aromă de lămâie, produs în principal în sudul Italiei, în special în regiunea Campania, Insulele Amalfi și Sicilia.

Este preparat din coaja de lămâie, alcool, apă și zahăr, iar gustul său este dulce, proaspăt și intens citric. Limoncello este adesea servit ca aperitiv sau digestiv, fiind răcoritor și revigorant, cu o notă distinctă de lămâie care îți încântă papilele gustative.

Acest lichior este apreciat pentru prospețimea sa și pentru faptul că îmbină perfect dulceața cu aciditatea, oferind o experiență gustativă plăcută și vibrantă.

 

Limoncello

Ingrediente:

  • 2-3 lamai
  • 750 ml vodca
  • 6 cani de apa
  • 2 ½ cani de zahar

 

 

Mod de preparare:

Curatati lamaile de coaja. Puneti coaja în una sau două sticle si se toarna votca.

Puneti dopul la sticle si lasati la macerat 3-4 zile. Agitati zilnic.

Strecurati vodca intr-un recipient mare, iar coaja se pune intr-o strecuratoare.

Limoncello

Se încălzește apa și zahărul, amestecati pana se dizolva zaharul.

Lasati sa se raceasca complet.

Limoncello

Adaugati siropul peste votca.

Adaugati si ce s-a mai scurs din coaja.

Limoncello

Turnati în sticle, inchideti ermetic si serviti sau depozitati la rece.

Limoncello

Limoncello

Limoncello

 

Savurati!

 

 

 

 

retete

Cocktail cu limonada si limoncello

votca, gheata, limonada cu gheata, crengute de lamaie. Limonada are multiple beneficii pentru sănătate. Lămâile sunt o sursă bogată de vitamina C și antioxidanți, care pot sprijini sistemul imunitar și pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism. De asemenea, limonada poate fi hidratantă și revigorantă, în special […]

retete

Cocktail cu limoncello si prosecco

prosecco, apa minerala, cimbru. Un cocktail usor de preparat, savuros si potrivit pentru orice moment de relaxare.   Ingrediente: gheata 50 ml limoncello 60 ml prosecco 30 ml apa minerala 1 crenguta cimbru   Mod de preparare: Umpleti un pahar de vin cu gheata. Adaugati limoncello si umpleti […]

Crema de limoncello

Crema de limoncello

oua, lapte, zahar, vanilie, lamaie. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 4 gălbenuşuri 400 ml lapte 200 g zahăr 50 ml suc de lămâie 50 ml lichior limoncello coaja rasă de la o lămâie 40 g amidon 1 linguriţă pastă de vanilie 2 albuşuri 2 linguri zahăr fructe de pădure busuioc pentru decor […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.