Retete internationale: Spanakopita

Printeaza

Spanakopita din: spanac, ulei de masline, patrunjel, coriandru, ceapa verde, feta, oua, foi de plancita, unt, sare si piper.

Ingrediente:Spanakopita

  • 1 kilogram de spanac proaspăt
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt
  • jumătate de legătură coriandru proaspăt
  • 1 ceapă verde mare
  • 300 de grame de feta
  • 3 ouă
  • 10 foi de plăcintă refrigerate
  • 70 de grame de unt topit
  • sare,
  • piper

 

Mod de preparare:

Inlătură nervurile spanacului. Spală frunzele, lasă-le la scurs şi căleşte-le în tigaie, într-o lingură de ulei încins.

Când spanacul şi-a pierdut din volum şi apa s-a evaporat de pe fundul tigăii, scoate-l şi lasă-l să se răcească pe o hârtie absorbantă.

Toacă mărunt frunzele de pătrunjel şi de coriandru, împreună cu ceapa şi spanacul.

Taie brânza feta cubuleţe. Amestecă spanacul, zarzavaturile, ceapa şi brânza feta împreună cu ouăle. Adaugă sare şi piper.

Unge cu unt o tavă rotundă cu fund detaşabil, îndeasă una într-alta cinci foi de plăcintă, unse în prealabil şi ele cu unt.

Toarnă compoziţia din spanac, acoper-o cu foile rămase.

Taie rotund marginile foilor, dar lasă-le să atârne puţin deasupra tăvii. Unge marginile cu unt şiîndoaie-leîn interiorul tăvii.

Coace la 180°C, timp de 30 de minute. Serveşte cald sau rece.

Spanakopita

Spanakopita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.