Retete internationale: Spaghete carbonara
PrinteazaSpaghete carbonara din: spaghete, oua, piper, parmezan, sunca afumata, ulei, usturoi si sare.
- 400 g spaghete
- 3 oua
- piper
- 100 g parmezan proaspat razuit
- 100 g sunca afumata
- 1 lingura ulei
- 1 catel de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Puneţi la fiert un vas cu apă cu sare şi fîerbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Puneţi ouăle într-un castron mai mare.
Adăugaţi sarea, piperul şi 70 g parmezan, apoi bateţi totul bine cu o furculiţă. Tăiaţi şunca în cubuleţe. încingeţi uleiul într-o tigaie mare şi prăjiţi acolo şunca.
Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l peste şuncă. Scurgeţi pastele şi turnaţi-le imediat în tigaia cu şuncă. învârtiţi-le cu ajutorul a două furculiţe şi puneţi-le în castroane cât încă sunt calde, împreună cu amestecul cu ou, apoi amestecaţi bine.
Presăraţi imediat restul de parmezan şi serviţi.
Spaghete carbonara
Poftă bună!
Mmmmmm, ma ling pe degete dupa spaghete carbonara