Retete internationale: Souvlaki
PrinteazaSouvlaki din: spata de porc, oregano, sumac, ulei, vin rosu, sare si piper.
- 500 g spata de porc
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita rasa sumac
- 2-3 linguri ulei
- 3-4 linguri vin rosu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie. Tăiaţi carnea în cubuleţe cu latura de circa 3cm şi puneţi-le într-un castron. Presăraţi cubuleţele de carne cu sumac, amestecaţi-le bine, apoi adăugaţi oregano, uleiul, vinul, sare şi piper după gust.
Amestecaţi bine, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 2-3 ore. Puneţi apoi cubuleţele de carne pe beţe de frigărui şi puneţi frigăruile astfel preparate pe grătarul încins. Frigeţi-le la foc pjotrivit circa 15 minute, timp în care întoarceţi-le de câteva ori pe toate părţile, pentru a se rumeni frumos.
Serviţi Souvlaki calde cu feliuţe de lămâie şi pâine prăjită pe grătar, frecată cu usturoi şi stropită cu ulei
Souvlaki
Pofta buna!