Retete internationale: Souvlaki

Printeaza

Souvlaki din: spata de porc, oregano, sumac, ulei, vin rosu, sare si piper.

Ingrediente:

  •  500 g spata de porc
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita rasa sumac
  • 2-3 linguri ulei
  • 3-4 linguri vin rosu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie. Tăiaţi carnea în cubuleţe cu latura de circa 3cm şi puneţi-le într-un castron. Presăraţi cubuleţele de carne cu sumac, amestecaţi-le bine, apoi adăugaţi oregano, uleiul, vinul, sare şi piper după gust.

Amestecaţi bine, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider pentru 2-3 ore. Puneţi apoi cubule­ţele de carne pe beţe de frigărui şi puneţi frigăruile astfel preparate pe grătarul încins. Frigeţi-le la foc pjotrivit circa 15 minute, timp în care întoarceţi-le de câteva ori pe toate părţile, pentru a se rumeni frumos.

Serviţi Souvlaki calde cu feliuţe de lămâie şi pâine prăjită pe grătar, frecată cu usturoi şi stropită cu ulei

Souvlaki

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.