Retete internationale: Panna cotta

Printeaza

O reteta de panna cotta din: gelatina, smantana, baton vanilie, esenta de vanilie, rom, zahar pudra, coaja de portocala si foi de dafin.

IngredientePanna cotta

  • un pachetel gelatina
  • 600 ml smantana
  • un baton vanilie
  • o lingura esenta de vanilie
  • o lingura rom de culoare inchisa (optional)
  • 150 g zahar pudra
  • coaja de la 2 portocale
  • foi de dafin pentru ornare

 

Mod de preparare:

Se toarna intr-un castron patru linguri de apa fierbinte, insa nu clocotita, se presara gelatina. Se amesteca, sa se dizolve, si se lasa. Se incalzeste smantana, zaharul, un baton de vanilie, taiat in jumatate, esenta de vanilie si romul.

Se adauga gelatina, se trece prin sita si se toarna in patru forme. Se tin la rece 4 ore sau in decursul noptii. Pentru confierea cojii de portocala, se toarna in cratita 150 ml apa si se adauga 100 g de zahar-pudra, se dau in clocot. Se ia de pe foc.

Se curata subtire coaja de la doua portocale, se taie bucatele si se adauga in sirop. Se fierbe 15 minute, insa nu se lasa ca siropul sa capete culoare aurie. Se scoate de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se scoate coaja din sirop si se foloseste la ornarea deserturilor. Inainte de servicrea desertului, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte si se rastoarna continutul pe farfurie. Se orneaza cu coaja de portocala confiata si foi de dafin.

Panna cotta

Panna cotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.