Retete internationale: Manti

Printeaza

Manti din: faina, oua, apa calda, sare, carne tocata de vita, ceapa, chimen, ulei de masline, unt, cartof, sare, piper.

Ingrediente:Manti

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 50 ml apa calda
  • un varf de lingurita sare

umplutura:

  • 700 g carne tocata de vita
  • 2 cepe mari
  • 1 lingurita rasa chimen macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 1 cartof mare (optional)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluaj, amestecaţi într-un castron făina cu apa, ouăle şi sarea şi frământaţi bine aluatul obţinut. Puneţi aluatul într-o pungă şi lăsaţi-l în repaus 20-30 de minu­te. între timp, tocaţi mărunt ceapa curăţată şi spălată şi amestecaţi-o cu carnea tocată, untul, uleiul, chimenul, sare şi piper, după gust.

Adăugaţi (opţional) cartoful dat pe răzătoarea mare şi omogenizaţi bine compoziţia. Intindeţi alua­tul într-o foaie subţire, circa 2mm şi tăiaţi-o în pătrate de 5/5cm. Puneţi câte o linguriţă din ameste­cul cu carne, apoi uniţi colţurile pă­tratului şi presaţii-le bine pentru a nu se desface la fiert.

Puneţi manti astfel pregătit la fiert în apă cu sare şi fierbeţi-le la focpotrivit circa 30 de minute. Serviţi preparatul cald, stropit cu smântână, sau iaurt gras şi presărat cu piper proaspăt măci­nat si boia de ardei.

Manti

Manti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.