Retete internationale: Gozleme

Printeaza

Gozleme din: foaie de placinta, telemea de oaie, spanac, lapte, marar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Gozleme

  • 500 g foaie de placinta Yufka
  • 250 g telemea de oaie
  • 500 g spanac proaspat
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 legatura marar
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Sfărâmaţi telemeaua cu furculiţa, mărunţind-o cât mai bine, apoi puneţi-o într-un castron şi amestecaţi-o cu mărarul tocat mărunt. Spălaţi spanacul frunză cu frunză, scurgeţi-l, tocati-l şi căliţi-l 2-3 minute în uleiul de măsline.

Puneti-l în castronul cu brânza mărunţită, potriviţi de sare şi piper proaspăt măcinat şi omogenizaţi compoziţia. Intindeţi aluatul în foi de circa 3-4 mm grosime şi tăiaţi din acestea pătrate cu laturile de circa 10cm. Puneţi pe o latură a fiecărui pătrat câte 2 linguri din amestecul de brânză şi spanac şi acoperiţi cu partea rămasă liberă.

Presaţi bine pe margini pentru a nu se desface la prăjit. Ungeţi gozleme cu ulei şi prăjiţi-le într-o tigaie încinsă, la foc potrivit spre mic, câte 3-4 minute pe fiecare parte. Serviţi-le calde sau reci.

Gozleme

Gozleme

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.