Retete internationale: Gazpacho

Printeaza

O reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 600 gr roşii
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapă medie
  • 1 castravete
  • 1-2 căţei usturoi
  • 100 gr pâine
  • 1 pahar mic oţet balsamic
  • apă
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Acoperim feliile de pâine cu apă amestecată cu un pahar mic de oţet balsamic (se poate folosi şi oţet de vin sau mere).

Spălăm ardeii şi îi curăţăm de sâmburi şi de părţile albe din interior, după care îi tăiem în bucăţi nu foarte mici.

Punem pe foc o cratiţă cu apă iar în momentul în care apa începe să fiarbă, scufundăm roşiile pentru 1-2 minute, apoi le scoatem şi le lăsăm să se răcească.

După ce s-au răcit le decojim, eliminăm sâmburii şi le tăiem în bucăţi potrivite.

Curăţăm ceapa, castravetele şi usturo ul şi le tăiem în bucăţi (nu contează cât sunt de mari sau mici bucăţile pentru că oricum totul se va mixa).

Punem în vasul robotului legumele şi le mixăm până se omogenizează, adăugăm pâinea stoarsă, sare, 3 linguri de ulei de măsline, piper şi mixăm.

Adăugăm apă astfel încât supa să capete o consistenţă cremoasă şi omogenă. Dacă o doriţi mai lichidă, puteţi adăuga mai multă apă.

Acoperim supa şi o lăsăm la frigider pentru câteva ore înainte de a o servi.

Servim supa rece acompaniată de crutoane prăjite în puţin ulei de măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.