Retete internationale: Chili con carne (varianta)
PrinteazaChili con carne din: fasole boabe rosie, ceapa, rosii in bulion, carne tocata de vita, sare, piper, usturoi, supa de vita, praf de chili, chimen, oregano, sos tabasco.
- 600 g fasole boabe rosie
- 3 cepe
- o cutie mare rosii in bulion
- un kilogram carne tocata de vita
- sare
- piper
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 500 ml supa din concentrat de vita
- 3 lingurite praf de chili
- 2 lingurite chimen
- 2 lingurite oregano
- cateva picaturi sos tabasco
Mod de preparare:
Cu o seara inainte, se pune fasolea la inmuiat rece. A doua zi se scurge. In ulei încins, se călesc ceapa şi usturoiul mărunt tocate. Apoi se adaugă carnea, care se desface cu lingura şi se lasă pe foc aproximativ 5 minute să-şi schimbe culoarea. Se adaugă fasolea, toate condimentele şi se potriveşte gustul de sare.
Se lasă pe foc în jur de trei minute, se diminuează focul şi se toarnă supa din i concentrat de vită. Se adaugă roşiile tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se lasă trei ore să fiarbă. Se aduce la masă fierbinte.
Chili con carne
Pofta buna!