Salata de sfecla rosie cu hrean ras din: sfecle rosii, untdelemn, hran, otet, lamaie. Ingrediente: 1-2 sfecle roşii 2 linguri untdelemn o răidăcină hrean oţet diluat sau zeamă de lămâie Mod de preparare: Se spală sfecla şi se coace în cuptor; se curăţă de coajă şi se taie în formă de tăiţei sau se […]
Retete gustoase si delicioase cu sfecla rosie
PrinteazaSfecla rosie este bogata in principii nutritive, fiind recomandata in special persoanelor care se confrunta cu afectiuni ale sangelui, celor care sufera de anemie, de hepatita cronica, de diabet, de gastrita hiperacida, de hipertensiune, de ateroscleroza, de boli renale, de constipatie, de varice, copiilor si femeilor insarcinate. Aceasta leguma este bogata in fier, fosfor, potasiu, caroten, vitaminele A, B1, B2, B3 si B6, proteine si fibre alimentare.
Sfecla rosie este bogată în vitamine şi microelemente care, spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug şi nu se dezactivează în procesul de prelucrare termică.
Conţine vitamina C, care favorizează asimilarea fierului, dar şi cupru, ce ajută la menţinerea tinereţii şi la buna funcţionare a pancreasului.
Zincul, în cantitate mare, e util organelor de reproducere, previne căderea părului, apariţia coşurilor, a furunculozei.
Pentru a beneficia la maximum de proprietatile nutritive ale sfeclei rosii, alege legume tari, rotunde, fara pete si de culoare rosu inchis, cu frunze si radacini verzi.
Retete gustoase si delicioase cu sfecla rosie:
Sfecla rosie in otet
Sfecla rosie in otet din: sfecla rosie, otet pentru murat, sare de mare grunjoasa. Ingrediente: sfecla rosie otet pentru murat sare de mare grunjoasa Mod de preparare: Spală şi taie capetele la 1kg de sfeclă roşie, unge fiecare sfeclă cu 1 lingură de ulei, apoi înfăşoar-o în folie de aluminiu. Coace legumele într-o tavă, […]
Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie
Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie din: muşchi de vită, ulei de măsline, sare, piper, sfecla, condimente Dukkah, baby spanac, paine prajita, miere, lamaie, sos Harissa. Ingrediente: 500 g muşchi de vită ulei de măsline sare şi piper negru 1 sfeclă roşie mică, tăiată bucăţi 1 lingură cu amestec de condimente Dukkah 150 g brânză […]
Gem acrisor de sfecla rosie
Gem acrisor de sfecla rosie din: sfecla rosie, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 1 kg sfecla rosie 750 g zahar 150 ml apa 2 lamai Mod de preparare: Speli bine sfecla, o aşezi într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie cerată şi o pui la copt în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ […]
Salata de sfecla rosie si cartofi
Salata de sfecla rosie si cartofi din: sfecla rosie, sos de maghiran, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 2-3 sfecle rosii sos de maghiran 400gr cartofi sare si piper Mod de preparare: Fierbeti sfecla rosie in apa sarata pana se inmoaie. Strecurati si raciti. Decojiti cu degetele, eliminand cotoarele. Cand inca sunt calde, adaugati sos din […]
Pofta buna!