Retete gustoase pentru gratar

Printeaza

 

Retete pentru gratar:

 

Gratar_7

 

Păstrăv picant la grătar

Pastrav_picant_la_gratarPăstrăv picant la grătar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper, verdeata, sare. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata pentru garnisire sare…

Read more »

Piept de porc la grătar cu linte, broccoli si fasole rosie

Piept_de_porc_la_gratar.pngO reteta delicioasa de piept de porc cu: broccoli, fasole boabe, linte, nuca, ceapa, mustar, otet, bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei, cimbru, crutoane. Ingrediente: 4 bucăţi piept de porc 500 g broccoli 100 g fasole roşie boabe 100 g linte 100 g miez de nucă o ceapă două linguri cu muştar o lingură cu…

Read more »

Frigărui de cod

Frigarui_de_codFrigărui de cod din: fileuri de cod, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, ulei. Ingrediente: 3 fileuri de cod 2 linguri sos de soia 2 linguri zeama de lamaie 1 fir de praz 1 lingurita cu piper in 4 culori 1 ceapa rosie 1 bucata de ardei…

Read more »

Sandvis cu piept de pui si branza de vaci

Sandvis_cu_piept_de_pui_si_branza_de_vaciSandvis cu piept de pui si branza de vaci din: paine neagra, piept de pui, branza de vaci, smantana, usturoi, ridichi rosii, frunze de salata, frunze de varza rosie, sare. Ingrediente: o paine neagra 4 felii subtiri piept de pui 200 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 catei de usturoi 2 linguri smantana…

Read more »

Vrăbioară de viţel cu sos de ciuperci

Vrabioara_de_vitel_cu_sos_de_ciuperciVrăbioară de viţel cu sos de ciuperci din: vrabioara de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, unt, vin rosu, ulei de masline, smantana, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vrabioara de vitel 400 g ciuperci 2 cepe medii 7 catei de usturoi 100 g unt 125 ml vin rosu sec 2 linguri ulei de masline 200 g…

Read more »

Pui cu ananas şi sos

Pui_cu_ananas_si_sos.pngO reteta delicioasa de pui cu: ananas, boia iute, rozmarin, cimbru, usturoi, smantana, lapte, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar. Ingrediente: 3 piepturi de pui o conservă de ananas o linguriţă cu boia iute o linguriţă cu rozmarin uscat o linguriţă cu cimbru uscat 8 căţei de usturoi 200 ml smântână 100 ml lapte…

Read more »

Minichecuri cu mentă

Minichecuri_cu_menta.pngO reteta delicioasa de minichecuri cu: minichec, desert, unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat, mandarine, ciocolata alba, scortisoara, migdale, menta verde, sare. Ingrediente: 180 g unt 185 g zahăr tos 3 ouă 265 g făină praf de copt un vârf de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilinat 500 g…

Read more »

Păstrăv cu sos roşu

Pastrav_cu_sos_rosu.pngO reteta delicioasa de pastrav cu:rosii, arpagic, capere, ardei capia, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, oregano, malai, cimbru, ardei iute. Ingrediente: 4 păstrăvi două conserve cu roşii 200 g arpagic o lingură ccu capere doi ardei capia un morcov o ceapă 4 căţei de usturoi sare piper ulei de floarea-soarelui oregano mălai cimbru ardei…

Read more »

Reteta zilei: Pui la gratar cu sos barbeque

Pui_la_gratar_cu_sos_barbeque_06Pui la gratar cu sos barbeque din: pulpe de pui, bacon, sos barbeque, ceapa, apa, pasta de tomate, otet de mere, sos worcesteshire, mustar dijon, melasa, sirop de artar, piper, ulei de masline, usturoi, praf de chilli, piper cayenne. Ingrediente: 4 pulpe de pui 8 bucati de bacon, felii subtiri ¼ – ½ ceasca sos…

Read more »

Salată de pui cu legume de vară

Salate_5Salată de pui cu legume de vară din: piept de pui, vin, cimbru, castraveciori, rosii, ardei gras, rondele de masline, boabe de porumb, ceapa rosie, patrunjel, busuioc, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper. Inrgediente: 1 piept de pui dezosat 10 ml vin alb 1 lingurita cimbru proaspat 2-3 castraveciori 3 rosii 1…

Read more »

Trucuri despre deserturi minunate

Trucuri_despre_deserturi_minunateAluaturile clasice de plăcintă sunt preparate cu grăsime vegetală solidă. Secretul pentru un aluat fraged constă în a nu prea mult la adăugarea apei în amestecul de făină şi grăsime vegetală. Ingredientele trebuie să fie măsurate cu precizie, combină cât mai omogen fîna şi sarea, apoi se adaugă grăsimea vegetală şi apa. Se foloseşte apă…

Read more »

Muschi de vita cu porumb si sos pesto

Muschi_de_vita_cu_porumb_si_sos_pestoMuschi de vita cu porumb si sos pesto din: cartofi, unt, boia, vrabioara de vita, ulei de masline, porumb, sos pesto. Ingrediente: 750 g cartofi taiati 100 g unt sarat, inmuiat la temperatura camerei 1 lingurita boia 2×350 g vrabioara de vita 2 linguri ulei de masline 4 stiuleti de porumb, rupti in doua 120…

Read more »

Musaca din pui şi legume fripte

Retete_6Musaca din pui şi legume fripte din: piept de pui, cartofi, vinete, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei de masline, smantana, cascaval, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 500 g cartofi 2 vinete mari 4 ardei grasi 8 rosii 2-3 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline 200 ml smantana 150 g…

Read more »

Reteta zilei: Burgeri pe pat de ciuperci cu sos de rosii

Burgeri_pe_pat_de_ciuperci_cu_sos_de_rosii_08Burgeri pe pat de ciuperci cu sos de rosii din: ciuperci, carnati, mozzarella, salam, rosii cherry, sare, busuioc.   Ingrediente: 4 ciuperci mari 1 kg carne din carnati italienesti 8 felii de mozzarella 20 felii de salam Ingrediente sos: 3 cesti rosii cherry 1 lingurita de sare Busuioc proaspat pentru ornat   Mod de preparare:…

Read more »

Frigarui cu fructe de mare

Frigarui_cu_fructe_de_mareFrigarui cu fructe de mare  din: fileuri de peste, creveti, scoici, ardei gras, dovlecel, ulei de masline, cimbru, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, lamaie, piper. Ingrediente: 400 g fileuri peste marin 8 creveti decorticati 8 scoici St. Jacques 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 zucchini sau dovlecel marinata: 150 ml…

Read more »

Reteta zilei: Sandwich-uri cu chiftelute de vita

Sandwichuri_cu_chiftelute_de_vita_04Sandwich-uri cu chiftelute de vita din: sos de soia, sos worcestershire, mustar dijon, carne de vita, ou, pesmet, oregano, patrunjel, sare, praf de usturoi, piper rosu, sos de rosii, chifle, branza. Ingrediente: 2 linguri sos de soia 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura mustar dijon 1 kilogram de carne de vita 1 ou 1/2 cana…

Read more »

Frigarui condimentate

Frigarui_condimentateFrigarui condimentate din: cornuri, piept de pui, ulei, boia, rozmarin, suc de lamaie, sare, iaurt, maioneza, usturoi. Ingrediente: 4 cornuri un piept de pui 2 lingurite ulei o lingurita boia dulce sau iute o lingurita rozmarin marunt tocat o lingurita suc de lamaie sare pentru sos: iaurt maioneza usturoi   Mod de preparare: Carnea se…

Read more »

Grătar de creveţi

Gratar_de_crevetiGrătar de creveţi din: creveti, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie, busuioc, boabe de mustar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg creveti mari 2-3 linguri ulei de masline 6 catei de usturoi 3 linguri zeama de lamaie 1 lingurita busuioc proaspat, tocat 1 lingurita boabe de mustar 2 linguri patrunjel tocat sare piper  …

Read more »

Cotlete de porc invelite in sunca

Cotlete_de_porc_invelite_in_suncaCotlete de porc invelite in sunca din: cotlete de porc, salvie, sunca de praga, ulei de masline, lamai. Ingrediente: 12 cotlete mici de porc 1 legatura salvie, frunzele rupte 12 felii sunca de Praga 1 lingura ulei de masline 3 lamai, taiate felii   Mod de preparare: Presară sare, piper negru proaspăt măcinat şi salvie…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu piept de pui la gratar si rosii coapte

Salata_cu_piept_de_pui_la_gratar_si_rosii_coapte_10Salata cu piept de pui la gratar si rosii coapte din: otet balsamic, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, piept de pui, branza maruntita, rosii cherry, condimente, salata verde.   Ingrediente pentru marinata: ¼ cana de otet balsamic ¼ cana ulei de masline 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat ½ lingurita de sare ¼ lingurita…

Read more »

 

6 retete pentru GRATAR

Gratar_6Retete pentru GRATAR: Frigarui de pui aromate cu salata Frigarui de pui aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui, rosii cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama de lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta de curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si…

Read more »

5 retete pentru GRATAR

Gratar_5Retete pentru GRATAR: Sendvis cu piept de curcan Sendvis cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, frunze de salata, rosii, chifle ciabatta, crema de branza de vaci, cascaval. Ingrediente: 400 g piept de curcan sare piper 3 linguri ulei de masline 8 frunze de salata 2 rosii mari si…

Read more »

4 retete pentru GRATAR

Gratar_4Retete pentru GRATAR: Frigarui de pui aromate cu salata Frigarui de pui aromate cu salata din: iaurt, pasta de curry, piept de pui, rosii cherry, lipii, castarvete, ceapa rosie, frunze de coriandru, zeama de lamaie, amestec de salata. Ingrediente: 150 g iaurt 2 linguri pasta de curry 4 piepti de pui dezosati, fara piele si…

Read more »

Retete pentru gratar

Gratar_2  Retete pentru gratar:   Frigarui de pui cu caise Frigarui de pui cu caise din: carne de pui, alune, ulei de masline, caise uscate, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de pui 100 g alune 4 linguri ulei de masline 200 g caise uscate sare piper Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în…

Read more »

3 retete pentru GRATAR

Gratar_1  Retete pentru GRATAR:   Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute, usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pui 1 ardei gras verde 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi…

Read more »

Cateva retete pentru gratar

Gratar  Retete pentru gratar:     Ton la gratar cu sos pesto si salata Iceberg O reteta delicioasa de ton la gratar cu sos pesto si salata iceberg din: ron rosu, salata iceberg, masline verzi, sos pesto, otet de sampanie, ulei de susan, sare, piper si creveti tiger. Ingrediente: 220 g ton rosu 60 g…

Read more »

Kebab de miel

Kebab_de_mielKebab de miel din: cartofi noi, carne de berbecut, ardei gras, usturoi, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 200 g cartofi noi mici 250 g carne de berbecut sau de miel, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in bucati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingrua ulei de masline…

Read more »

Somon cu menta si marar

Somon_cu_menta_si_mararSomon cu menta si marar din: somon, ulei de masline, marar verde, frunze de menta, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 200 ml ulei de masline 2 legaturi marar verde 1 legatura frunze de menta 1 lamaie sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Ştergeţi bucăţile de peşte, apoi condimentaţi-le cu sare…

Read more »

Friptura de berbecut cu sos

Friptura_de_berbecut_cu_sosFriptura de berbecut cu sos din: pulpa de berbecut, salata, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup, sos worcestershire, zahar brun, otet de vin rosu. Ingrediente: 4 felii de pulpa de berbecut salata pentru sos: 1 lingura de ulei de floarea soarelui, plus extra pentru prajit 1 ceapa tocata marunt 150 ml ketchup 3 linguri de…

Read more »

Supa crema de salata cu branza de capra

Supa_crema_de_salata_cu_branza_de_capraSupa crema de salata cu branza de capra din: ceapa, usturoi, unt, cartof, supa de legume, frunze de spanac, bagheta, branza roquefort, smantana. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 25 g unt 1 cartof mare 1 l supa de legume 250 g frunze de fetica sau de spanac 1 minibagheta 100 g Roquefort 4…

Read more »

Hamburgeri de casă cu ardei iute si ceapa rosie

Hamburgeri_de_casa_cu_ardei_iute_si_ceapa_rosieHamburgeri de casă cu ardei iute si ceapa rosie din: faina, drojdie uscata, zahar fin, sare, apa calda, ulei, ou, sare, mac, chimen, carne tocata, ardei iute, sos worcester, patrunjel, mustar, sare, piper, frunze de salata, ceapa rosie, otet, rosii, zahar, maioneza. Ingrediente: chifle: 400 g faina 1 lingura drojdie uscata 1 lingura zahar fin…

Read more »

Friptura de vita cu pesto

Friptura_de_vita_cu_pestoFriptura de vita cu pesto din: telina, morcovi, ceapa, telina apio, ulei de masline, antricoate de vita, andiva, patrunjel, caju, usturoi, zeama de lamaie, parmezan. Ingrediente: 250 g telina, curatata si taiate cubulete 300 g de morcovi, taiati in sferturi pe lungime 3 salote sau cepe mici, taiate in sferturi 3 tulpini de telina Apio,…

Read more »

Salata cu creveti si chorizo

Salata_cu_creveti_si_chorizoSalata cu creveti si chorizo din: vinete, ulei de masline, creveti, chorizo, naut, ceapa rosie, spanac, patrunjel, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de lamaie, lamai murate, chimion, miere. Ingrediente: 2 vinete, taiate in felii groase de 1 cm 6 linguri ulei de masline, plus un strop pentru creveti 140 g creveti cruzi,…

Read more »

Reteta zilei: Salata cu rucola si bacon

Salata_cu_rucola_si_bacon_05Salata cu rucola si bacon din: rucola, bacon, rosii cherry, parmezan, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 1 salata rucola 8 felii bacon 1/4 kg rosii cherry, taiate sferturi parmezan ras Otet balsamic ulei de masline sare si piper negru   Mod de preparare: Incingeti gratarul si adaugati baconul. Gatiti 4-5 minute pe…

Read more »

Cum se prepara ananas la gratar cu caramel si rom (video)

Cum_se_prepara_ananas_la_gratar_cu_caramel_si_romRetete video: Cum se prepara ananas la gratar cu caramel si rom

Read more »

Sendvis cu piept de curcan

Sendvis_cu_piept_de_curcanSendvis cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, ulei de masline, frunze de salata, rosii, chifle ciabatta, crema de branza de vaci, cascaval. Ingrediente: 400 g piept de curcan sare piper 3 linguri ulei de masline 8 frunze de salata 2 rosii mari si carnoase 4 chifle ciabatta 200 g crema de…

Read more »

Cheeseburger cu carne tocata de vita

Cheeseburger_cu_carne_tocata_de_vitaCheeseburger cu carne tocata de vita din: carne tocata de vita, pesmet, cheddar, sos worcestershire, patrunjel, oua, chifle, rosii, ceapa rosie, salata verde, sos de rosii, salata de varza, cartofi prajiti. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 300 g pesmet 140 g de Cheddar marutat, ras 4 linguri de sos Worcestershire 1 legatura mica…

Read more »

Cotlete de porc marinate

Cotlete_de_porc_marinateCotlete de porc marinate din: mustar cu boabe, mustar crema, ulei, otet balsamic alb, miere, rozmarin, usturoi, sare, piper, bere, cotlet de porc. Ingrediente: marinata: 1 lingura mustar cu boabe 1 lingura mustar crema 4 linguri ulei 1 lingura otet balsamic alb 1 lingurita miere acele de la 2 fire de rozmarin 3 catei de…

Read more »

Souvlaki de miel

Souvlaki_de_mielSouvlaki de miel din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita. Ingediente: 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 lingurite sare de mare 4 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la o lamaie 1 lingura de marar tocat marunt 700 g…

Read more »

Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite

Pastrav_la_gratar_cu legume_înabusitePăstrăv la grătar, cu legume înăbuşite din: pastravi, lamaie, conopida, broccoli, pastai verzi, ceapa verde, ardei gras, morcov, mazare, porumb, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi de 500-600 g fiecare 1 lamaie cateva buchetele de conopida si broccoli 50 g pastai verzi 4 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 1 morcov 5…

Read more »

Tăiţei de orez cu carne de vită

Taitei_de_orez_cu_carne_de_vita_09Tăiţei de orez cu carne de vită din: pulpa de vita, ulei de floarea soarelui, sos de peste, praf de chilli, boia dulce, usturoi, rosii, pasta de crevete, lemongrass, ceapa, scortisoara, taitei de orez, ceapa verde, cotlete de porc, oase de porc. Ingrediente: 500 g pulpa de vita ulei de floarea soarelui sos de peste…

Read more »

Ciuperci cu branza de capra

Ciuperci_cu_branza_de_capraCiuperci cu branza de capra din: ciuperci, usturoi, ceapa verde, branza de capra, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon de dimensiune medie 2 catei de usturoi 2 fire de ceapa verde 200 g branza de capra 20 ml ulei sare piper 1 legatura marar   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le…

Read more »

Frigarui de purcel cu mere

Frigarui_de_purcel_cu_mereFrigarui de purcel cu mere din: file de porc, pasta de ardei gras, mere, ceapa, paine. Ingrediente: 400 g file de porc 125 g pasta de ardei gras 2 mere 2 cepe 1 paine bagheta   Mod de preparare: Se inmoaie in apa rece 8 tepuse de lemn. Se sterge carnea si se taie in…

Read more »

Reteta zilei: Salata de rucola cu avocado si creveti la gratar

Salata_de_rucola_cu_avocado_si_creveti_la_gratar_05Salata de rucola cu avocado si creveti la gratar din: ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper, creveti, rucola, mango, papaya, avocado, suc de lamaie, ulei de masline, menta.   Ingrediente creveti la gratar: 1/4 ceasca ulei de masline suc de lamaie 1/4 ceasca 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita piper negru 8…

Read more »

Ardei umpluti cu salata de varza

Ardei_umpluti_cu_salata_de_varzaArdei umpluti cu salata de varza din: ardei grasi, cartofi, mazare, morcov, ridichi, varza rosie, castravete murat, marar, lamaie, iaurt, sare, piper, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 8 ardei grasi mari, diferit colorati 2 cartofi 2 linguri mazare 1 morcov 5 ridichi 1/4 varza rosie 1 castravete murat 1 legatura marar 1 lamaie 150 g…

Read more »

Reteta zilei: Burgeri de curcan si sos de maioneza cu ierburi aromate

Burgeri_de_curcan_si_sos_de_maioneza_cu_ierburi_aromate_08Burgeri de curcan si sos de maioneza cu ierburi aromate din: carne tocata de curcan, paine, ulei de masline, patrunjel, ceapa, ou, boia de ardei afumat, chimen, praf de usturoi, piper cayenne, sare, piper, sos de mere, ulei vegetal, chifle, maioneza, busuioc, coaja de lamaie, salata, rosii.   Ingrediente burgeri de curcan: 1 kg carne…

Read more »

Pastrav in foi de vita

Pastrav_in_foi_de_vitaPastrav in foi de vita din: pastravi, frunze de vita de vie, usturoi, boabe de piper, foi de dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pastravi de dimensiune mijlocie 15-20 frunze de vita de vie 4 catei de usturoi cateva boabe de piper 4 foi de dafin 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Frigarui cu carne de vita si ciuperci

Frigarui_cu_carne_de_vita_si_ciuperci_06Frigarui cu carne de vita si ciuperci din: carne de vita, ciuperci, ulei de masline, otet de vin alb, sos worcestershire, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 1 bucata carne de vita 300 gr ciuperci, spalate si feliate Ingrediente marinata: 1/4 ceasca ulei de masline 1/4 ceasca otet de vin alb 1 lingurita sos worcestershire 1…

Read more »

Ruladă aromata de ciocolată

Rulada_aromata_de_ciocolataRuladă aromata de ciocolată din: faina, cacao, zahar, oua, frisca, ciocolata neagra, unt. Ingrediente: pentru blat: 120 g faina 10 g cacao 125 g zahar 5 oua pentru crema de interior: 100 g frisca lichida 200 g ciocolata neagra cu 70% cacao 50 g unt pentru glazura: 100 g ciocolata neagra 100 ml frisca lichida…

Read more »

Scrumbie la gratar cu cartofi

Scrumbie_la_gratar_cu_cartofiScrumbie la gratar cu cartofi din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel, rozmarin, sare, piper, cartofi, orez, spanac, ceapa verde, sare, ulei, piper. Ingrediente: 4 scrumbii eviscerate 3-4 lamai 2 linguri ulei de masline patrunjel rozmarin sare piper 4 cartofi 1 ceasca de orez 1 ceasca spanac congelat 2 cepe verzi ulei sare piper  …

Read more »

Rulade de dovlecei cu telemea

Rulade_de_dovlecei_cu_telemeaRulade de dovlecei cu telemea din: busuioc, ceapa, smantana, miere, dovlecel, telemea de oaie, ceapa verde, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 3 fire busuioc 1 ceapa 300 g smantana 1-2 lingura miere 1 dolecel verde 1 dovlecel galben 200 g telemea de oaie 1 lingura rondele de ceapa verde 1 lingura cimbru tocat 2 linguri…

Read more »

Ton la grătar cu sos din roşii şi fructe

Ton_la_gratar_cu_sos_din_rosii_si_fructeTon la grătar cu un sos din roşii şi fructe din: fructe mango, rosii, ceapa rosii, busuioc, ardei iute, limete, miere, sare, piper, file de ton, ulei de susan. Ingrediente: 2 fructe mango 3 rosii 2 cepe rosii 1 legatura busuioc 1 ardei iute rosu 3 limete 1-2 lingurite miere sare piper 4 bucati file…

Read more »

Ciocanele de pui cu porumb dulce

Ciocanele_de_pui_cu_porumb_dulceCiocanele de pui cu porumb dulce din: ciocanele de pui, porumb, ardie iute, ulei, miere, sos worcester, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 12 ciocanele de pui 2 stiuleti de porumb 4 ardei iuti 5-6 linguri ulei 1 lingurita miere 2 linguri sos Worcester 1 lingurita boia dulce sare piper   Mod de preparare: Se spală…

Read more »

Hamburger cu alune

Hamburger_cu_aluneHamburger cu alune din: ceapa, dovlecei, ulei, nuci, migdale, alune, carne tocata, ou, pesmet, sare, piper, chifle, rosii, salata verde, sos remoulade. Ingediente: 1 ceapa 100 g dovlecei 2 linguri ulei 50 g amestec de nuci, migdale si alune 400 g carne tocata 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 8 chifle albe pentru hamburgeri…

Read more »

Pepene galben cu sunca si branza

Pepene_galben_cu_sunca_si_branzaPepene galben cu sunca si branza din: pepene galben, patrunjel, telemea, sunca, pesto de busuioc. Ingrediente: 1 pepene galben 1 legatura patrunjel sau rucola 200 g telemea 100 g sunca crud-uscata 4 linguri pesto de busuioc   Mod de preparare: Se taie în două pepenele galben, se goleşte de sâmburi şi se taie pulpa felii.…

Read more »

Pizza la gratar

Pizza_la_gratarPizza la gratar din: faina de grau, sare, drojdie, zahar, ulei de masline, mozzarella, rosii cherry, busuioc, pasta de rosii, piper. Ingrediente: 500 g faina de grau sare 20 g drojdie zahar 4 lingurite ulei de masline 250 g mozzarella 300 g rosii cherry 4 fire busuioc 200 g pasta de rosii pentru pizza piper…

Read more »

Somon cu legume la gratar

Somon_cu_legume_la_gratarSomon cu legume la gratar din: somon, ardei gras, rosii cherry, vanata, dovlecel, capere, vin, lamaie, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 200 g somon 1 ardei gras 4-5 rosii cherry 4 felii de vanata (rondele) 4 felii dovlecel 50 g capere (din saramura) 20 ml vin alb 1 lamaie ulei sare patrunjel   Mod de preparare:…

Read more »

Reteta zilei: Vita cu ierburi aromate

Vita_cu_ierburi_aromate_07Vita cu ierburi aromate din: carne de vita, papaya verde, menta, coriandru, busuioc, arahide, ceapa, suc de limeta, ulei de masline, zahar, sos de peste, chili, usturoi, iarba de lamaie, ulei de susan, sos de stridii, piper, condimente.   Ingrediente: 1 bucata carne de vita 2-3 cani papaya verde tocata (sau fidea de orez) 1…

Read more »

Costite de porc la gratar

Costite_de_porc_la_gratarCostite de porc la gratar din: costite de porc, ceapa, usturoi, ulei, bere neagra, ketchup, bulion, miere, mustar de dijon, sos worcester, boia dulce, sare, piper, tabasco. Ingrediente: 2 kg costite de porc 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingura ulei 150 ml bere neagra 2 linguri ketchup 1 lingura bulion 1 lingurita miere…

Read more »

Salata de peste cu masline

Salata_de_peste_cu_maslineSalata de peste cu masline din: pastravi, rosii cherry, masline verzi, usturoi, sare, piper, patrunjel, masline, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 2 pastravi 200 g rosii cherry 150 g masline verzi 4 catei de usturoi sare piper patrunjel masline ulei de masline lamaie   Mod de preparare: Păstrăvii se pregătesc separat la grătar, se curăţă…

Read more »

Friptura de vita picanta

Friptura_de_vita_picantaFriptura picanta din: muschi de vita, ulei, piper rosi, fulgi de ardei rosu, cimbru, chimen, oregano, usturoi, sare. Ingrediente: 500 g muschi de vita 200 ml ulei 1/2 lingurita piper rosu macinat grosier 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita cimbru macinat 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita oregano maruntit 2-3 catei de usturoi…

Read more »

Hamburger vegetarian

Hamburger_vegetarianHamburger vegetarian din: faina, supa de legume, ulei, usturoi, cimbru, maghiran, boia dulce, piper, sare, salata verde, rosii, patrunjel. Ingrediente: 500 g faina seitan (gluten de grau) 275 ml supa de legume 5 linguri ulei 2 linguri praf de usturoi 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita maghiran 3 lingurite boia dulce piper sare pentru decor: rosii…

Read more »

Parjoale cu salata

Parjoale_cu_salataParjoale cu salata din: ceapa, piept de pasare, ou, patrunjel, sare, piper, rosii cherry, paine ciabatta, masline, ulei de masline, usturoi, aceto balsamico alb. Ingrediente: 1 ceapa 400 g piept de pasare tocat 1 ou 2 linguri patrunjel tocat sare piper salata: 400 g rosii cherry 2 cepe rosii 1 paine ciabatta 150 g masline…

Read more »

Costita de porc cu sos brun

Costita_de_porc_cu_sos_brunCostita de porc cu sos brun din: costita de porc, vin rosu, boia dulce, supa de legume, faina, unt, rosii, usturoi, amidon, ardei iute, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 costita de porc pentru sosul brun: 125 ml vin rosu 2 linguri boia dulce 250 ml supa de legume 7 g faina 25…

Read more »

Frigarui Kebap din carne de berbecut

Frigarui_Kebap_din_carne_de_berbecut Figarui Kebap din carne de berbecut din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi, miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de harissa, ulei, ridichi, ceapa rosie, usturoi, otet de vin rosu, zahar fin, iaurt, inimi de salata verde. Dacă se folosesc ţepuşe din lemn pentru frigărui, acestea se vor lăsa la înmuiat cca…

Read more »

Ardei umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia

Ardei_umpluti_cu_ciuperci_rosii_si_branza_de_soiaArdei umpluti cu ciuperci, rosii si branza de soia din: ardei grasi, ulei de masline, ceapa rosie, vanata, ciuperci, rosii cherry, sos de ciuperci, busuioc, suc de lamaie, sare, piper, lamaie, branza de soia. Ingrediente: 4 ardei grasi (rosu, verde, galben, portocaliu) 6 lingurite ulei de masline 1 ceapa rosie mica taiata in rondele o…

Read more »

Portofele din piept de curcan

Portofele_din_piept_de_curcanPortofele din piept de curcan din: piept de curcan, cimbru, oregano, piper, sare, rosii, busuioc, cascaval, dovlecei, cartofi, lapte, unt. Ingrediente: 1 kg piept de curcan dezosat cimbru oregano piper sare pentru umplutura: 3 rosii potrivite cimbru busuioc 400 g cascaval sare piper pentru garnitura: 3 dovlecei potriviti 3 rosii mari pentru piure: 4 cartofi…

Read more »

Chiftelute de vitel cu salata

Chiftelute_de_vitel_cu_salataChiftelute de vitel cu salata din: ceapa, usturoi, carne tocata de vita, boia, maghiran, chimen, piper, sare, bob, dovlecei, ulei de masline, ardei iute, usturoi, boabe de porumb, sare, piper, otet de vin alb. Ingrediente: 1 ceapa 3 catei de usturoi 600 g carne tocata de vita 2 lingurite boia 1 lingurita maghiran 1 lingurita…

Read more »

Reteta zilei: Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt

Paste_cu_ton_la_gratar_si_sos_pesto_cu_iaurt_06Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt din: macaroane, usturoi, frunze de busuioc, frunze de menta, nuci, iaurt, sare, piper, suc de lamaie, ton, ulei de canola, rosii cherry, oua.   Ingrediente: 1 punga macaroane Ingrediente sos pesto: 2 catei de usturoi 1/2 ceasca frunze busuioc 1/2 ceasca frunze menta 1/2 ceasca…

Read more »

Frigarui de somon

Frigarui_de_somonFrigarui de somon din: somon, ulei de masline, suc de rosii, piper, suc de lamaie, tepuse. Ingrediente: 500 g de somon fara pielita si taiat cuburi 35 ml ulei de masline 45 ml suc de rosii piper suc de lamaie tepuse pentru frigarui   Mod de preparare: Ubeul de măsline se amestecă cu sucul de…

Read more »

File de peste la gratar

File_de_peste_la_gratarFile de peste la gratar din: peste, cartofi, broccoli, usturoi, lamaie, sare, ulei, busuioc. Ingrediente: 2-4 bucati de peste (cod sau macrou) 250 g cartofi 250 g broccoli 1 capatana de usturoi felii de lamaie sare ulei busuioc sau patrunjel pentru decor   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se şterge şi se…

Read more »

Bagheta cu usturoi si ierburi aromate

Bagheta_cu_usturoi_si_ierburi_aromateBagheta cu usturoi si ierburi aromate din: paine bagheta, margarina, usturoi, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 paini bagheta mici 150 g margarina 3 catei de usturoi zdrobiti patrunjel piper   Mod de preparare: Amestecaţi margarina, usturoiul şi pătrunjelul tocat până când se formează o pastă omogenă. Adăugaţi piper după gust. Tăiaţi pâinea-baghetă în felii de aprox.…

Read more »

Foi cu crema de nuci

Foi_cu_crema_de_nuciFoi cu crema de nuci din: oua, faina, zahar, ulei, apa minerala, bicarbonat, suc de lamaie, zahar, lapte, nuci, cacao, frisca, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, nuca macinata. Ingrediente: pentru foi: 3 oua 800 g faina 12 linguri zahar 12 linguri ulei 12 linguri apa minerala o lingurita bicarbonat 2 linguri suc de lamaie strecurat…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie

Friptura_de_porc_cu_rozmarin_si_sote_de_ceapa_rosie_05Friptura de porc cu rozmarin si sote de ceapa rosie din: ulei de masline, rozmarin, mustar, praf de usturoi, sare, piper, friptura de porc, ceapa rosie.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline plus 1 lingurita 4 lingurite rozmarin proaspat, tocat 1 lingurita mustar ½ lingurita praf de usturoi 2 lingurite de sare 1…

Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu legume la cuptor

Sandwich_cu_legume_la_cuptor_05Sandwich cu legume la cuptor din: vanata, ciuperci, ardei grasi, otet balsamic, branza feta, bagheta. Ingrediente: 1 vanata 2 ciuperci 2 ardei grasi, rosu sau galben 1 castravete ½ ceasca de otet balsamic 1/2 cupa branza feta 1 bagheta   Mod de preparare: Spalati legumele, taiati bucati apoi puneti intr-un bol si turnati otet balsamic. Lasati…

Read more »

Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie

Salate_3Salată verde cu roşii, busuioc şi lămâie din: bagheta, salata verde, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, seminte de pin, sare, piper. Inrgediente: 1 bagheta 1 salata verde medie 4 rosii 1 lamaie (zeama) 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 legatura busuioc proaspat 100 g seminte de pin…

Read more »

Medalioane de porc cu fasole verde

Medalioane_de_porc_cu_fasole_verdeMedalioane de porc cu fasole verde din: muschi file de porc, bacon, miere, ghimbir, sos de soia, fasole verde, ceapa, ardei iute, ulei, vin rosu, piper. Ingrediente: 400 g muschi file de porc 16 felii de bacon 2 linguri miere 2 lingurite ghimbir ras 6 linguri sos de soia 600 g fasole verde 2 cepe…

Read more »

Reteta zilei: Frigarui de porc

Reteta_zilei_Frigarui_de_porc_10Frigarui de porc din: carne de porc, vin rosu, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, frigarui.   Ingrediente: 2 kg carne de porc ¼ cana de vin roșu ¼ cana ulei de masline 4-5 catei de usturoi, pisat 1 ceapa feliata 1 lingurița de sare ½ lingurita de piper 6-8 frigarui   Mod de…

Read more »

Salata de fasole verde picanta

Salata_de_fasole_verde_picantaSalata de fasole verde picanta din: fasole verde, sare, piper, ceapa, zahar pudra, ulei, unt, seminte de ote, otet balsamic. Ingrediente: 600 g fasole verde sare piper 250 g ceapa 1 lingurita zahar pudra 2 linguri ulei 2 linguri unt 100 g seminte de pin 6 linguri otet balsamic alb   Mod de preparare: Fasolea…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.