Retete gustoase: Păstrăvi rasol

Printeaza

Păstrăvi rasol din: pastravi, ceapa, morcov, patrunjel, foi de dafin, boabe de piper, patrunjel verde, sare, otet, lamaie, cartofi si ulei.

Ingrediente:Pastravi_rasol

  •  800 g pastravi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1-2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • patrunjel verde
  • sare
  • otet
  • 1 lamaie
  • cativa cartofi
  • 50 ml ulei sau unt

 

Mod de preparare:

Ţii păstrăvul tot timpul la gheaţă, lei un vas potrivit pentru canti­tatea respectivă de păstrăvi, în care fierbi zarzavatul circa 20 de minute, apoi pui păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, boabe de pi­per şi sare după gust, lăsând să fiarbă foarte încet, timp de 4-6 minute, ca să nu se sfărâme.

In momentul în care ai pus păstrăvii la fiert, adaugi câteva linguri de oţet. Laşi păstrăvii să se răceas­că în zeama în care au fiert, apoi îi scoţi şi îi pui pe un platou.

Tre­buie să scoţi păstrăvii din zeamă puţini calzi, ca să se poată lua pielea, altfel nu se curăţă uşor.

Torni deasupra un sos preparat din ulei, oţet, pătrunjel verde tăiat mărunt şi zeama în care a fiert peştele sau îl serveşti cu unt fierbinte, cartofi şi legume care au fiert împreună cu păstrăvii, presărate cu pătrunjel verde tă­iat mărunt.

Poţi servi peştele şi cu felii de lămâie.

Păstrăvi rasol

Pastravi_rasol

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.