Retete gustoase: Mere umplute
PrinteazaO reteta delicioasa de mere umplute cu: gem de prune, nuca, scortisoara, ulei, suc de mere.
Ingrediente:
- 6 mere
- 100-150 g gem de prune sau gem de caise
- 100 g nucă răzuită
- câteva bucăţi de miez de nucă întreg pentru ornat
- 1 praf de scorţişoară răzuită
- puţin ulei pentru uns tava
- 50 ml suc de mere sau apă
Mod de preparare:
Speli merele şi, fără să le decojeşti, le scoţi din partea superioară sâmburii (adică faci o gaură în mijlocul fructului cu un cuţit sau cu o linguriţă). Ungi tava cu uleiul şi aşezi fructele în tavă.
Amesteci gemul, scorţişoara şi nuca răzuită şi, cu amestecul obţinut, umpli găurile. Peste umplutură aşezi câteva bucăţi de miez de nucă, pe post de ornament.
Pui tava la cuptor până ce se încinge uleiul din tavă. Torni în tavă sucul de mere sau apă, din două motive.
Fructele să fie gătite în abur şi din ulei, sucul de mere şi gemul care se scurge în tavă, faci un jeleu de fructe apetisant (caramelizat) cu care poţi să serveşti fructele (poţi să stropeşti desertul, care capătă un gust şi mai intens).
Pofta buna!