Retete gustoase: Mere umplute

Printeaza

O reteta delicioasa de mere umplute cu: gem de prune, nuca, scortisoara, ulei, suc de mere.

Ingrediente:

  • 6 mere
  • 100-150 g gem de prune sau gem de caise
  • 100 g nucă răzu­ită
  • câteva bucăţi de miez de nucă întreg pentru ornat
  • 1 praf de scorţişoară răzui­tă
  • puţin ulei pentru uns tava
  • 50 ml suc de mere sau apă

 

 

Mod de preparare:

Speli merele şi, fără să le decojeşti, le scoţi din partea superioară sâm­burii (adică faci o gaură în mijlocul fructului cu un cuţit sau cu o linguriţă). Ungi tava cu ule­iul şi aşezi fructele în tavă.

Amesteci gemul, scorţişoara şi nuca răzuită şi, cu amestecul obţinut, umpli găurile. Peste umplutură aşezi câteva bucăţi de miez de nucă, pe post de ornament.

Pui tava la cuptor până ce se încinge uleiul din tavă. Torni în tavă sucul de mere sau apă, din două motive.

Fructele să fie găti­te în abur şi din ulei, sucul de mere şi gemul care se scurge în tavă, faci un jeleu de fructe apetisant (caramelizat) cu care poţi să serveşti fructele (poţi să stropeşti desertul, care capătă un gust şi mai intens).

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.