Retete gustoase: Dovlecei umpluti

Printeaza

O reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne amestec de porc si vita, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, condimente, patrunjel verde, ou, kaizer si cascaval.

Ingrediente:

  •  3 dovlecei lungi sau 5 dovlecei rotunzi, potriviti
  • 300 g carne amestec de porc si vita
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • 250 ml suc de rosii
  • amestec de condimente: cimbrisor, maghiran, dafin, busuioc si piper
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ou
  • 250-300 g kaizer
  • 100 g cascaval
  • 3 lingurite condimente

 

Mod de preparare:

Speli bine dovle­ceii, îi ştergi, le tai un capac şi le scoţi miezul cu ajutorul unei linguriţe, lăsând doar câţiva milimetri de miez pe coajă. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în puţin ulei de măsline, împreună cu 1/4 din miezul de dovlecel mărunţit cu cuţitul. Adaugi şi carnea, laşi să scadă tot sucul lăsat, apoi adaugi 2 linguriţe de  condimente după gust.

Opreşti focul şi laşi totul să se răcească, apoi adaugi oul şi verdeaţa tocată fin. Amesteci bine şi, cu o lingură, umpli dovle­ceii. Deasupra presari kaizerul, tăiat cubuleţe mici. Miezul rămas îl dai la blender şi îl amesteci cu sucul de roşii, cu 1 lingură de ulei de măsline, cu un praf de piper şi mai pui 1 linguriţă de condimente.

Torni sosul pe lângă dovleceii umpluţi şi completezi cu apă (dacă mai este nevo­ie), până aproape de marginea dovleceilor. Dai vasul la cuptor pentru circa 40 de minute. Scoţi tava şi presari caşcaval ras şi mai laşi totul timp de 5 minute pentru gratinare. Serveşti dovle­ceii fierbinţi, simpli sau cu iaurt deasupra.

Dovlecei umpluti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.