Retete gustoase: Crap umplut

Printeaza

Crap umplut

Ingrediente:Crap umplut

  • 1 crap mare
  • 1 pahar de ulei
  • 2 cepe
  • 50 g stafide
  • piper
  • sare
  • 1 măr
  • 50 g nuci măcinate
  • icrele de la crap
  • 1 jumătate de franzelă
  • 1 pahar cu lapte
  • 1 castravete murat
  • 4-5 măsline
  • 1 pahar de vin

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi puţină sare, după care se lasă să stea o jumătate de oră.

Într-o cratiţă se pun patru linguri de ulei şi ceapă tocată mărunt la călit pe foc mic ca să se înmoaie bine, apoi se lasă la răcit.

După ce s-a răcit, se amestecă cu stafidele, nucile, mărul ras pe răzătoare, icrele spălate, pâine înmuiată în lapte şi stoarsă bine, sare şi piper.

Se amestecă toate la un loc, apoi umplem peştele, după care îl coasem la burtăşi-l aşezăm într-o tavă. Se face un sos din ulei, ceapă tăiată solzi, castravetele murat tăiat mărunt, patru sau cinci măsline fără sâmburi şi un pahar de vin.

Peste acest sos punem peştele şi dăm la cuptor să se frigă la foc mic. Se serveşte decorat cu lămâie şi ţelină tocată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.