Retete gustoase: Biscuiţi cu cereale

Printeaza

O reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz, orez expandat, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr tos
  • două ouă
  • 500 g fulgi de ovăz
  • 375 g orez expandat
  • 250 g făină
  • o linguriţă cu praf de copt
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • două pliculeţe zahăr vanilinat

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun untul, sarea, zahărul tos şi zahărul vanili­nat.

Se mixează până capătă as­pectul unei creme, apoi se ada­ugă ouăle pe rând, mixând bne după fiecare. Se pun fulgii de ovăz, orezul expandat, praful de copt şi făina.

Se amestecă bine cu o lingjră sau se mixează până se încor­porează toate ingredientele, se aco­peră cu folie alimentară şi se in­troduce la rece pentru 20 de minute.

Se ia compoziţie cu o lingură, se formează bile şi se aşază la distanţă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduc în cuptor şi se coc 10-15 minute la foc potrivit, având grijă să nu se ardă.

Se scot cu o paletă cu găuri şi se aşază pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească complet.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.