Retete gustoase: Baclava

Printeaza

O reteta delicioasa de baclava cu: faina, ou, unt, apa, nuci, zahar, esenta de vanilie.

Ingrediente foaie:

  • 1 kg făină
  • 1 ou
  • 1 linguriţă de unt
  • apă cât cere făina

Ingrediente umplutură:

  • 250 g unt topit
  • 1/2 kg nuci pisate
  • 250 g zahăr

Ingrediente sirop:

  • 1 kg zahăr
  • 500 ml apă
  • esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru aluat, frămânţi un aluat potrivit de tare pe care îl întinzi apoi în trei foi subţiri, cât poţi de subţiri, de mărimea tăvii aragazului.

Ungi cu unt tava aragazului şi topeşti restul untului. Aşezi o foaie, o ungi cu unt folosind o pensulă, pui nucile şi repeţi operaţiunea. Ungi cu unt şi ultima foaie, tai prăjitura şi o

dai la copt.

Fierbi ingredientele pentru sirop şi după ce s-a copt prăjitura, o scoţi, o laşi în tavă şi torni siropul peste ea. O acoperi şi o laşi până a doua zi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Prea dulce pentru gustul meu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.